Tässä tulee PUSKU LIIGAAN!

By 20/12/20202020, Uutiset

FC KTP:llekin pelitapahtumia ja muita lajiin liittyviä tilaisuuksia valokuvaava Mikko Mäkelä (43) oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa, kun kotkalaiset ja TPS karsivat jalkapallon veikkausliigapaikasta Turun Kupittaalla marraskuun puolivälissä. Mäkelä sai ikuistettua komeaan kuvasarjaan vieraiden 1–1-tasoitusosuman, jolla heltisi sitten liigapaikka kaudeksi 2021.

Kuvakollaasi on sen verran upea, että se päätettiin tallentaa A3-kokoiseksi (30×40 cm) julisteeksi. Painotuotetta myydään nyt 10 euron hintaan muun muassa FC KTP:n toimistolla (Koulukatu 8).

Lähipäivinä konttorilla uskotaan olevan liikehdintää, kun kampanjahintaiset (149/99 euroa) Veikkausliigan kausikortit ovat myynnissä sielläkin vuodenvaihteeseen asti. Toivottavasti mahdollisimman moni oivaltaa myös julisteen historia-arvon, ja sekin lähtee matkaan vaikkapa jollekin joululahjaksi.

Mikko Mäkelän kamera seurasi tasoitusmaalin syntyä vaihe vaiheelta. Ensin FC KTP:n kapteeni Dave Ramadingaye teki esityön keskikentällä, sitten Matias Paavola antoi keskityksen laidalta, ja Antti Mäkijärvi puski 1–1-tasoituksen Turun maalin edestä. Osuman jälkeen syöttäjä ja maalintekijä riemuitsivat päätyrajalla.

Piinaavien viime minuuttien valuttua tiimalasista apuvalmentaja Jordi Berenguen ja joukkueenjohtaja Esa Vilkin jännitys purkautui rajuun syleilyyn.

Paineita oli minullakin puserossa. Seurasin kentän toisesta päästä, kun Tepsi rakensi viimeisen hyökkäyksen Kotkan maalille, ja ajattelin jo, että ”ei kai…!”. Mutta onneksi ei. Anton Lepola torjui senkin tilanteen, ja juhlat olivat valmiita alkamaan, kertaa Mäkelä.

Mäkelä näki jo heti Mäkijärven maalin jälkeen kameransa näytöltä, että ”nyt tuli kivoja kuvia”.

Onneksi sellaisia tuntemuksia on nykyään aika usein, kun taidot ja rutiini kasvavat.

Mikko Mäkelä työskentelee ITC-asentajana kotkalaisessa tietokonealan yrityksessä Data Groupissa, ja valokuvaaminen on hänelle enemmänkin harrastus.

Urheilukuvaus tuli mukaan tyttärien, Lotan (15) ja Siirin (12), koripalloharrastuksen myötä, ja minun panokseni junnujoukkueiden talkoisiin liittyvät pääasiassa kamerankäyttöön, naurahtaa Mäkelä.

Mikko Mäkelä on tuttu kasvo liki 10 vuoden ajalta ennen muuta KTP:n ja Peli-Karhujen jalka- ja koripallo-otteluista. Miehen kuvastosta löytyy vauhdikkaita tallenteita myös mm. jenkkifutiksesta, jääkiekosta ja moottoriurheilusta.

FC KTP:n jalkapallon kausikortteja 2021 voi ostaa seuran toimistolta (Koulukatu 8), Pub Haka-Pirtistä (Koulukatu 8), Team Sportia Ri-Pe Sportista (kauppakeskus Pasaati), Spesia Puodista (Pasaati) sekä FC KTP:n verkkokaupasta.

KTP:n toimiston varmat aukioloajat ennen vuodenvaihdetta: 21.–23.12. kello 12–17, 28.–30.12. kello 12–17 ja 31.12. kello 10–16.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVASARJA: Mikko Mäkelä