Suomen Cup starttaa – ensimmäisenä vastassa Honka

Nykymuodossaan jo syksyllä alkava Suomen Cup on edennyt lohkovaiheeseen, jossa mukaan liittyy myös KTP. Lohkovaihe pelataan yksinkertaisena sarjana viidessä kuuden joukkueen lohkossa, ja KTP:n kanssa jatkopaikoista taistelevat HIFK, HJK, Honka, Gnistan ja PEPO. Lohkojen voittajat etenevät suoraan puolivälieriin. Lohkokakkoset ja paras kolmonen pelaavat vielä keskenään erillisen puolivälieräkarsinnan.

Nelinkertaisen Cup-mestarin valmentaja Jari-Pekka Gummerus aikoo marssittaa vieraskentälle parhaan miehistönsä, joka on sopiva sekoitus nuoruuden nälkää ja kokemuksen tuomaa varmuutta.

-Suhtaudumme Suomen Cupin otteluihin kilpailullisina peleinä, ja ne pelaavat, ketkä ovat parhaassa vireessä. Nuoret pelaajamme ovat harjoituspeleissä saaneet paljon vastuuta, muiden muassa Onur Celik ja Juuso Anttila ovat esiintyneet hyvin, kertoo Gummerus.

Vuonna 2012 Suomen Cupin voittanut Honka päätti viime kautensa liigakarsinnan voittoon, ja näin ollen valmistautuu muutaman alemmissa sarjoissa vietetyn vuoden jälkeen Veikkausliigakauteen. Pelaajasopimuksia Hongalla on jo parisenkymmentä. Viimeisimpinä kiinnityksinä Hongalta mainittakoon espanjalainen Javi Hervas ja serbialainen Nemanja Obradovic. Harjoitusotteluita Honka ei vielä ole juurikaan pelannut, mutta jopa Veikkausliigan keskikastiin povattu espoolaisryhmä on taatusti KTP:lle kova tasonmittaus.

Susia vastaan kahdesti osunut Aleksi Pahkasalo odottaa jo Hongan kohtaamista. Myös tuore kollega Silva on Aleksille entuudestaan tuttu.

-Odotan Honka-pelistä vauhdikasta ja kovatempoista. Honka liikuttaa palloa hyvin, ja meidän pitää olla valmiina puolustamaan tiiviisti ja odottamaan hetkiä jolloin voimme iskeä. Ehdin nähdä muutaman Silvan pelin viime kaudella, ja olin vakuuttunut hänen fyysisistä ominaisuuksistaan, peliälystä ja röyhkeydestä päästä boksiin. Luulen että löydämme nopeasti yhteisen sävelen, toteaa Pahkasalo.

-Kotiutumiseni Kotkaan on sujunut hyvin. KTP-väki sekä kotkalaiset ovat ottaneet minut lämpimästi vastaan, kiittelee Pahkasalo.

Espooseen matkustaa jalkojaan kuntouttavaa Tarvosta lukuunottamatta kaikki KTP:n tämänhetkiset sopimuspelaajat: Särkkä, Piirainen, Mahlamäki, Pasi, Dolivo, Manel, Kolsi, Paavola, Eerola, Oksanen, Lindfors, Celik, Lassila, Pahkasalo ja Silva.

Ottelu pelataan lauantaina 27.1. 14:00 alkaen Tapiolan Urheilupuistossa Esport Arena-hallissa. Katsomapaikkoja hallissa on rajoitetusti, ja koska ottelu varmasti kiinnostaa suuresti sekä Hongan että KTP:n kannattajia, kehotetaan katsojia olemaan paikalla hyvissä ajoin.

Mikäli et pääse paikan päälle, Ruutu+ näyttää tämän ja monet muutkin Cupin ottelut. Lue lisää aiheesta: https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000005529285.html