Sopimusuutisia: Valtteri Vesiaho pyörittämään Kotkan alakertaa

By 27/11/20192019, Uutiset

 

KTP on solminut sopimuksen Turun Palloseuraa edustaneen Valtteri Vesiahon kanssa. Sopimus on mallia 1+1, ja mikäli KTP nousee Veikkausliigaan, jatkuu sopimus automaattisesti.

20-vuotias Vesiaho siirtyi Klubi 04:n riveistä Turkuun kesän siirtoikkunassa, jossa pelasi vakuuttavasti keskuspuolustajana. Toppari teki myös yhden kauden komeimmista maaleista KTP:n verkkoon, ollen Ville-Valtteri Starckin ja Johannes Kytilän lisäksi ainoat topparit Ykkösessä, jotka tässä onnistuivat.
Turun suunnasta kuului kauden lopuksi, että vaikka Vesiaho pelasi hyvän kauden ja oli tärkeässä roolissa pelinavauksessa, tarvitsevat he Veikkausliigan nousijajoukkueena puolustavammat ja fyysisemmät topparit, jättäen hyödyntämättä Vesiahon option. Kotkan kannalta tilanne on erinomainen, sillä kuten on nähty, Vesiaho on parhaimmillaan joukkueessa, joka hyökkää ja hallitsee peliä. Vesiaho on äärimmäisen taitava pallollisena ja ehdottomana vahvuutena pelin avaus, joten tiedetään kuka KTP:n alakertaa tulee ensi kesänä pyörittämään.

Vesiaho pelasi juniorivuodet Ponnistuksessa ja Käpylän Pallossa ja siirtyi 2017 kaksivuotisella sopimuksella HJK:n riveihin. Klubin edustusjoukkueessa kausien 2017 ja -18 aikana nuoren pelaajan tilastoihin kertyi yhteensä 18 Veikkausliigaottelua. Lisäksi vuodesta 2013 lähtien eri ikäkausimaajoukkueissa Suomea edustanut Vesiaho kuului viime vuonna Suomen U19-ikäluokan EM-lopputurnausjoukkueeseen.