Sopimusuutisia: Anton Eerola jatkaa kauden 2020 vihreavalkoisissa

By 11/12/20192019, Uutiset

KTP tiedottaa solmineensa vuoden mittaisen jatkosopimuksen Anton Eerolan kanssa. Edellinen kolmivuotinen sopimus tuli maaliin kauden päätteeksi ja nyt on päästy yhteisymmärrykseen vuoden jatkosta.

Tällä kaudella Anton joutui suoraan syvään päähän allasta, kun alkukaudesta Saku Leppäsen pahan loukkaantumisen myötä laituri joutui nopeasti omaksumaan uuden roolin keskikentän keskellä. Ensi kaudelle päävalmentaja Argo Arbeiterilla on selkeä visio tehdä Eerolasta tärkeä linkki ylempään hyökkäävään keskikenttään, jossa hän pelasi jo pre-seasonilla ja oli antamassa ratkaisevia syöttöjä lähes kaikissa pre-seasonilla tehdyissä maaleissa. Arbeiterin mukaan Eerola on teknisesti äärimmäisen taitava ja omaa hyvän peliälyn, ja näitä ominaisuuksia tullaan hyödyntämään paremmin.

Arbeiterilla on vahva näkemys, että Eerolassa on potentiaalia nousta korkealle. Jo nyt nuori keskikenttäpelaaja on saanut kyselyitä liigasta, mutta tällä kaudella tullut vastuu ja isot peliminuutit pitävät miehen vielä Kotkassa. Tämän ikäiselle pelaajalle on kehityksen kannalta tärkeää saada mahdollisimman paljon pelikokemusta ja -minuutteja, jotta kehitys pelaajana jatkuu. Tällä kaudella Eerola nähtiin kentällä kaikkiaan 18 ottelussa, joista 12 täysiä ysikymppisiä. Syyskuun alussa todettu jalkapöydän rasitusmurtuma piti hänet kuitenkin poissa kentältä loppukauden.

Talven aikana Eerolan osalta treeneissä tullaan keskittymään kaksinkamppailuihin ja fysiikkaan. Vasta pestattu maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Jordi Aluja Berenguen saapuu vuoden vaihteen jälkeen Kotkaan. Pelaajien kuntotestit pidetään heti tammikuun alussa ja Jordi luo jokaiselle henkilökohtaisen kuntosuunnitelman, jotta kaikki ovat terävässä iskussa kun kausi alkaa.

Ensi viikolla luvassa Antonin videohaastattalua ja torstaina 19.12 on KTP:n toimistolla Koulukadulla avoin glögitilaisuus klo 14-17, jossa luvassa lisää uutisia. Tervetuloa tunnelmoimaan ja katsomaan kuka vetää raitapaidan seuraavaksi ylleen.