Shane McFaul jättää KTP:n – Juuso Laitinen vahvistamaan puolustusta

By 14/07/20162016, Uutiset

Kotkalainen FC KTP ja seuran keskikenttäpelaaja Shane McFaul ovat yhteisymmärryksessä
purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen. Vuodesta 2014 asti kotkalaisseuraa edustanut McFaul, 30, siirtyy pelaamaan intialaisen DSK Shivajians FC:n riveihin.

-Tämä on Shanelle ainutkertainen mahdollisuus, emmekä halua estää häntä lähtemästä. Shane ei ole enää kovin nuori pelaaja, ja tämä on niin sanotusti kerran elämässä- mahdollisuus, joten ymmärrettävästi hän haluaa tarttua tilaisuuteen, kommentoi asiaa FC KTP:n toimitusjohtaja Riku Tapio.

Keskikentän keskustassa pelaava McFaul on pelannut Suomessa KTP:n lisäksi valkeakoskelaisen FC Hakan riveissä. Hakaa McFaul edusti kaudella 2012. Aikaansa Kotkassa ja kotkalaista jalkapalloyleisöä McFaul muistelee lämmöllä.

-Kiitos kaikille henkilöille, joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä näiden KTP-vuosien aikana. Kiitos KTP:n kannattajille, jotka ottivat minut hienosti vastaan ja kannustivat aina upeasti. Tulen ikävöimään aikaani Kotkassa, mutta tämä on tilaisuus, johon minun on pakko tarttua. Olen varma, että joukkue kääntää kauden vielä positiiviseksi, McFaul kertoo.

-Me haluamme kiittää Shanea ajasta Kotkassa ja toivottaa hänelle onnea ja menestystä uusien haasteiden parissa, Tapio kiittelee McFaulia.

KTP on solminut ottelukohtaisen pelaajasopimuksen kotkalaislähtöisen Juuso Laitisen kanssa. Laitinen, 26, pelaa ensisijaisesti puolustuksen keskustassa, mutta kykenee pelaamaan muillakin pelipaikoilla. KTP:n päävalmentaja Ossi Virta on tyytyväinen saadessaan Laitisen mukaan joukkueeseen.

– Juuso tuo joukkueeseen johtajuutta, kovuutta ja kokemusta. Juuri niitä asioita, joita nyt tarvitsemme. Hän on osoittanut harjoituksissa olevansa meille sopiva pelaaja, Virta kommentoi.

Laitinen on aiemmin urallaan edustanut KTP:tä kausilla 2009-2013. KTP:n lisäksi hän on pelannut Suomessa FC Jazzissa. Viime kaudella Laitinen pelasi Viron pääsarjaa Levadia Maardun riveissä. Hyvin sujunut kausi päättyi ikävään loukkaantumiseen, josta Laitinen on nyt toipunut.

– Olen täydessä iskussa, ja haluan auttaa KTP:tä menestymään, Laitinen kertoo.

Laitisen sopimus mahdollistaa hänen siirtymisensä ulkomaille vielä loppukauden aikana.

-Tavoitteeni ovat ulkomailla, mutta uskon, että pelaaminen Kotkassa on nyt oikea ratkaisu.

KTP pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, jolloin Arto Tolsa Areenalle saapuu vieraaksi FC Jazz. Ottelu alkaa klo 16.30.
Mikäli pelilupa-asiat saadaan kuntoon, on Laitinen käytettävissä jo tuossa ottelussa.