Molemmat joukkueet lähtivät otteluun paineettomassa tilanteessa. TPS oli jo varmistanut paikkansa liigakarsintaan ja KTP:n sijoitus tulisi olemaan joko kolmas tai neljäs. TPS ehkä lepuutti muutamaa vakiokasvoaan, mutta aivan kokeilumiehistöllä he eivät kuitenkaan olleet Kotkaan tulleet.

Ottelun tempo oli avausminuuteista alkaen hyvä. Molemmat joukkueet prässäsivät aggressiivisesti ja kummallakin joukkueilla oli ajoittain vaikeuksia pelinavaamisensa kanssa. Avausvartilla sekä Matias Paavola että Aleksi Pahkasalo pääsivät kokeilemaan laukaustensa painavuutta, mutta kummankaan veto ei kohdistunut kohti TPS-maalia. Vierailijan paras paikka syntyi puolittaisen läpiajon seurauksena mutta sekään ei lopulta aiheuttanut suurta vaikeutta Jiri Koskelle. Huolimatta vauhdikkaasta pelistä, maaleja ei avausjaksolla nähty.

Toinen puoliaika käynnistyi KTP:n vahvalla pallonhallintajaksolla. Etenkin kulmapotkuissaan KTP oli alati vaarallinen. Maalinteon aloitti kuitenkin TPS. Joakim Latonen pääsi murtautumaan rangaistusalueelle, ja laukoi vedon, joka otti ikävän kimmokkeen Matias Paavolan blokkauksesta painuen ylänurkkaan ohi Jiri Kosken. KTP:lla oli kuitenkin 20 minuuttia aikaa tasoittaa ottelu, ja kun TPS ei vetäytynyt puolustuskannalle vaan jatkoi aggressiivista prässiään, avautui KTP:lle riittävästi paikkoja tasoitukseen.

Ja KTP tasoittikin ottelun koskematta oikeastaan edes palloon. 84-minuuttia oli pelattu, kun TPS vaihtoi nuoren Niklas Pyyhtiän kentälle. 16-vuotiaan debyytti Ykkösessä voisi kuulostaa täydelliseltä, jos kuulisi nuorukaisen tehneen maalin ensimmäisestä kosketuksestaan. Vahinko vain että pääty oli väärä ja maali oma. Sokkosyöttö omalle maalivahdille ei ikinä ole hyvä idea, ja sen muistaa Pyyhtiä varmasti tämän jälkeen hyvin.

Lopussa molemmat joukkueet pääsivät vielä vuoroin yrittämään voittomaalia, mutta lopulta pisteet tasattiin ehkä oikeutetustikin maalein 1-1. Pelillisesti KTP esitti ehkä kauden parasta peliään, mutta myös TPS osoitti, ettei sen liigakarsintaan päätyminen ollut onnenkantamoinen.  KTP jatkaa siis pronssimitaleiden tavoitteluaan viimeisessä ottelussa TPV:tä vastaan. Ensin mennään kuitenkin maaottelutauolle, ja jännitetään viekö Kotkan oma poika Teemu Pukki Huuhkajat arvokisoihin. Kauden päätösottelu TPV-KTP pelataan Tammelan stadionilla 27.10.