Pitkä odotus takana – kausi käyntiin lauantaina

By 27/04/20182018, Ennakot

Pitkä preseason on nyt takanapäin ja sarjakausi pääsee viimein käyntiin. KTP aloittaa Ykkösen kautensa kahdella vierasottelulla, joista ensimmäinen pelataan tulevana lauantaina Tammisaaressa, kun vastaan asettuu paikallinen Ekenäs IF.

 

EIF lähtee historiansa neljänteen Ykkösen kauteensa uudella valmennuksella, kun edustusjoukkueen valmennuksesta vastaa espanjalainen Gabri Garcia Xarart. Uusiutunut EIF uudella valmennuksella on jo ennättänyt näyttää kyntensä, sillä Suomen Cupissa joukkue ylsi aina välieriin saakka, kunnes FC Inter pudotti sen tylyin maalein 5–0.

 

KTP:ssä on odotettu sarjakauden alkua innostuneesti. Toista kauttaan joukkueessa jatkava maalivahti Jiri Koski pukee sanoiksi koko joukkueen ajatukset kauden alla.

 

–Ainahan se on mukavampaa pelata sarjapisteistä kuin pelata pelkkiä harjoitusotteluita. Se on taatusti sama juttu jokaisella pelaajalla, Koski sanoo.

 

Henkilökohtaisella tasolla Koski lähtee luottavaisin mielin Ykkösen koitoksiin.

 

–Kunto on hyvä, vaikka liityinkin hieman muita pelaajia myöhemmin joukkueeseen. Myös itseluottamus on tapissa, mikä on mielestäni se tärkein juttu kuitenkin, Koski tuumaa.

 

Kosken jatkosopimus KTP:n kanssa julkaistiin helmikuun puolivälin tienoilla. Tuolloin KTP:n paikka Ykkösessä oli jo plakkarissa.

 

–Itse asiassa olin tehnyt päätökseni Kotkassa jatkamisesta jo ennen kuin Ykkösen paikka varmistui. Sydämeni sykkii perinteiselle jalkapallokaupungille. Nuorena maalivahtina sitä aina pyrkii pelaamaan mahdollisimman korkealla tasolla kehittyäkseen, mutta KTP:n Ykkösen paikka oli lopulta vain hyvä lisä, veräjänvartija kertoo.

 

Koskella on vahva usko siihen, että KTP pystyy pärjäämään alkavalla kaudella. Ensimmäisestä ottelusta lähtien vihreävalkoiset lähtevät hakemaan täysiä sarjapisteitä.

 

–EIF kaatuu perinteisesti ilmaistuna omalla pelillä. Maalivahdin näkökulmasta pitää vain torjua kaikki kohti tulevat laukaukset. Joukkueena pyrimme dominoivaan peliesitykseen, jossa pidämme palloa enemmän kuin vastustaja ja siten teemme myös enemmän maaleja kuin vastustaja, Koski yksinkertaistaa.

 

–Meillä on myös erittäin vahvoja yksilöitä, mutta pystymme myös pelaamaan erinomaisesti joukkueena, Koski jatkaa.

 

Paljon puhutaan, että sarjanousijan alkukausi näyttää vahvasti suunnan koko kautta ajatellen. Koski ei kuitenkaan ota liiaksi paineita alkukaudesta eikä anna sille liiaksi merkitystä.

 

–Onhan se aina parempi aloittaa kausi voitoilla, mutta on muistettava, että kausi on pitkä. Ei kauden aloituksen merkitystä pidä kuitenkaan ylikorostaa, Koski sanoo.

Ykkösen sarja-avaus. EIF–KTP lauantaina 29.4. kello 17 Tammisaaren keskuskentällä.