Matias Paavola jatkaa Kotkassa – myös valmennusryhmässä tapahtuu

By 12/01/20212021, Miehet, Uutiset

Veikkausliiganousun sankareihin kuuluva Matias Paavola, 20, jatkaa KTP:ssa myös kaudella 2021 1+1-vuotisella sopimuksella. Nuoresta iästään huolimatta Paavola aloittaa jo neljännen kautensa KTP:n edustusjoukkueen riveissä. Kaudella 2018 peliaika jäi vielä vähäiseksi, mutta Argo Arbeiterin tultua päävalmentajaksi kaudelle 2019, otteluita Ykkösessä kertyi jo 17. Kauden 2020 alku ei kuitenkaan sujunut pelaajan omien odotusten mukaan ja peliaika oli kortilla.

– En ollut tyytyväinen peliaikaani alkukaudesta, mutta nousin avaukseen vieraspelissä MuSa:a vastaan. Onnistuin tekemään heti maalin ja syöttämään toisen, minkä jälkeen vastuuta avauksessa alkoi tulla enemmän, kertaa Paavola hymyillen.

Matias Paavola keskitti Veikkausliigaan johtaneen maalin Turussa. (kuva: Mikko Mäkelä)

 

Paavola otti paikkansa loukkaantumisten ja pelikieltojen runtelemassa puolustuksessa pelaten tarvittaessa niin laitapakkina molemmilla laidoilla kuin myös topparina. Ahkeralta nuorukaiselta totuttiin näkemään periksiantamatonta puolustustaistelua, mutta kauden tärkeimmällä hetkellä Paavola nousi ratkaisijaksi myös hyökkäyspäässä. Komea nousu vasemmalla laidalla ja täydellinen keskitys Antti Mäkijärvelle ratkaisi lopulta liiganousun karsinnassa Turun Palloseuraa vastaan. Näistä lähtökohdista jääminen Kotkaan oli lopulta varsin selkeää.

– Todella hienoa päästä pelaamaan Veikkausliigaa omassa kasvattajaseurassa. Treenit ovat alkaneet ja fiilis on erinomainen. Tavoitteenani on murtautua avaukseen myös Veikkausliigassa ja saada mahdollisimman paljon peliaikaa sekä pitää KTP liigassa, Paavola päättää.

Jordi Aluja ja Matias Paavola luottavaisina ennen KTP – TPS -nousukarsintaottelua. (kuva: Mikko Mäkelä)

 

Myös viime kaudella fysiikka- ja maalivahtivalmentajana toiminut espanjalainen Jordi Aluja jatkaa Kotkassa keskittyen fysiikkavalmennukseen.

Maalivahtivalmennuksessa nähdään sen sijaan uusi nimi, kun Myllykoskelta kotoisin oleva Jussi Riikonen siirtyy Arbeiterin valmennusryhmään. Riikosella on taustaa niin maalivahti- kuin juniorivalmennuksessa.

Jussi Riikonen KTP-TV:n haastattelussa. (kuva: Jesse Ojala)

 

Maalivahdin pelipaikka oli aikanaan Riikosen oma pelipaikka ja maalivahtina pelaa myös Riikosen poika Matias, joka siirtyi syksyllä Ilveksestä tanskalaisen FC Kööpenhaminan riveihin.