Maaliverkot töttörölle ja takaisin voittojen tielle


KTP nappasi maukkaan 2–1-kotivoiton Ykkösen jumbofinaaliksi ristityssä kamppailussa JJK:ta vastaan. Ykkösen tasaisuudesta kertoo se, että voitosta saavutetut kolme pistettä nosti KTP:n sarjataulukon kuudenneksi, mutta vain kolmen pisteen päähän piikkipaikasta.

KTP sai otteluun terävän alun, kun avauskokoonpanoon noussut Aleksi Tarvonen karkasi maalintekoon jo kolmannella peliminuutilla. KTP saikin tästä lisää virtaa otteisiinsa, mutta oli paikoitellen ongelmissa JJK:n vaarallisten vastahyökkäysten kanssa. JJK sai kuin saikin kertaalleen pallon KTP:n verkkoon jo varttitunnin kohdalla, mutta tuomarien puitua asiaa päätettiin osuma jättää hyväksymättä paitsion takia.

KTP lisäsi johtoaan toisella puoliajalla reilun tunnin pelaamisen jälkeen. Aleksi Pahkasalo tyylitteli pallon verkkoon suoraan vapaapotkusta. Kauaa ei kuitenkaan raitapaidat päässyt nauttimaan kahden maalin johtoasemasta, kun vain kolme minuuttia myöhemmin JJK:n pelaajavalmentaja Mikko Manninen onnistui maalinteossa niin, että myös tuomarit sen hyväksyivät.

Ilahduttavaa oli se, että KTP pystyi pelaamaan kohtuullisen järkevästi johtoasemassaan. Paikkoja lisäosumienkin tekemiseen oli, mutta toisaalta myös JJK hyökkäsi ajoittain vaarallisesti. Pisteet jäivät kuitenkin Arto Tolsa -areenalla kotijoukkueelle 2418 katsojan riemuksi. Ilahduttavaa oli myös se, että loukkaantumisistaan toipuneet Ville Oksanen ja Manel pystyivät pelaamaan täydet 90-minuuttiset. Lisäksi KTP:n oma kasvatti, 17-vuotias Matias Paavola teki debyyttinsä Ykkösessä tullen loppuhetkillä vaihdosta kentälle.

Alkukauden otteluissaan KTP on tuskaillut maalinteon kanssa. Molemmilla kerroilla, kun kotkalaisjoukkue on onnistunut maalinteossa, on se myös voittanut ottelun. Kolme kertaa joukkue on jäänyt maaleitta ja silloin tuloksena on ollut yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

Ykkösen tasaisuudesta kertoo se, että viiden pelatun kierroksen jälkeen sarjakärjen HIFK:n ja yhdeksäntenä olevan AC Kajaanin piste-ero on vaivainen neljä pistettä. Jumboksi jäänyt JJK:n ero on jo venynyt kahdeksaan pisteeseen. Vain EIF on pystynyt aloittamaan kautensa tappioitta, mutta Suomen Cupissa aina välieriin asti yltänyt tammisaarelaisjoukkue on voittanut vain kerran (sarja-avauksessa KTP:n) ja pelannut peräti neljä kertaa tasan.

Ristiin pelaaminen kertoo myös siitä, että Ykkösessä ei ole luvassa ainuttakaan helppoa ottelua. KTP:n osalta kausi jatkuu jo tulevana lauantaina, kun Arto Tolsa -areenalla vastaan saapuu Keith Armstrongin luotsaama FC Haka.