Lohkovaihe huipentuu. Jatkaako KTP?

KTP teki Suomen Cupin lohkovaiheesta itselleen haastavan häviämällä vierasottelun EIF:ää vastaan. Nyt tilanne on se että TPV, KTP ja TPS ovat kaikki kuudessa pisteessä. Koska TPS on ottelunsa jo pelannut, eikä pistetiliään enää kohenna, ratkaisevat  TPV ja KTP lohkovoittajan Tampereella. Jumbofinaali Kajaani-EIF:n voittajalla on enää marginaaliset mahdollisuudet kahden jatkoonpääsijän joukkoon.

Pallo-Veikot päättivät viime kautensa nousujuhliin, kun se kahdeksan Kakkosessa vietetyn vuoden jälkeen nousi vihdoinkin Ykköseen voittamalla Myllykosken Pallon kaksiosaisessa nousukarsinnassa. Tampereen punaiset lähtevät divarikauteen haastajina, ja päällimmäisenä tavoitteena on varmasti sarjapaikan vakiinnuttaminen. Joukkue koostuu pääosin nuorista Tampereen seudun pelaajista muutamalla ulkomaalaisvahvistuksella höystettynä. Eniten Ykkösen kokemusta lienee vuosia Kotkassakin viihtyneellä Giorgi ”Gio” Ositashvilillä, joka viime kauden TPV:ssä oli yksi joukkueen kantavista voimista ja pelaa 33-vuotiaana ehkä elämänsä parasta jalkapalloa.

KTP:n harjoitusviikko ja otteluun valmistautuminen ei ole ollut helppoa. Useita pelaajiston ja valmennuksen jäseniä on kärvistellyt ärhäkän noroviruksen kourissa, joten tätä kirjoittaessa on vielä täysi kysymysmerkki miten täydellä bussilla Tampereelle päästään matkaamaan. Toppari Sebastian Dolivo kertoo kuitenkin olevansa kunnossa ja valmiina lauantain otteluun sekä tulevaan Ykkösen kauteen.

-Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin ja joukkueen peli menee eteenpäin koko ajan. Edellisiin vuosiin verrattuna harjoittelu on ollut systemaattisempaa, johon syynä on varmasti useamman valmentajan käyttäminen. Kaspar Ivask on tehnyt kunnioitettavaa työtä pelaajien fysiikkaharjoittelun ja vammojen ennaltaehkäisyn osalta, kertoo Dolivo.

Dolivo odottaa Pirkkahalliin taistelevaa TPV:tä.

-Lauantaina on odotettavissa suoraviivainen ja nopeisiin vastahyökkäyksiin pyrkivä vastustaja. Voittajalle on tiedossa jatkopaikka, ja sitä haetaan, Dolivo päättää.

TPV-KTP pelataan siis Tampereen Pirkkahallissa lauantaina 23.2. kello 17:00. Ottelua voit seurata myös Ruutu+ suoratoistona.

Sarjataulukko ennen viimeisiä otteluita: