KTP:n joulukalenteri # 7

By 07/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Laitapuolustajan tontilla viihtynyt Anssi Viren liittyi FC KooTeePeen liigajoukkueeseen vuonna 2004 ja viihtyi satamakaupungissa kaikkiaan neljän vuoden ajan. Periksiantamaton Viren on syntynyt 10. huhtikuuta vuonna 1977.

Lahtelaislähtöinen Viren saapui Kotkaan kokeneena liigapelaajana, sillä aiemmin hän oli pelannut pääsarjaa FC Kuusysissä, PK-35:ssä, FC Jokereissa ja FC Hämeenlinnassa. Kotkasta siirryttyään hän muutti perheineen Jyväskylään, jossa hän asustelee edelleen.

–Olemme asettuneet Jyväskylään. Jalkapallo on ollut elämässäni yhä mukana, sillä olen ollut juniorivalmennuksessa oman pojan joukkueessa, Viren kertoo.

Viren pelasi FC KooTeePeessä aina vuoteen 2007 saakka. Hän kertoo hymyn tulleen kasvoille muistellessaan Kotkan-aikoja.

–Sieltä ei ole olemassa yhtä ainoata muistoja, joka olisi ylitse muiden, mutta kokonaisuutena se oli hienoa aikaa. Meillä oli aina jalkeilla hieno joukkue ja Kotkahan on ennen kaikkea futiskaupunki, Viren sanoo.

Viren onnistui tekemään ensimmäisen liigamaalinsa 17. syyskuuta 2006 vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Itse maali jäi laihaksi lohduksi kotkalaisten hävitessä ottelu, mutta jotain jäi käteen. KooTeePeen kannattajat saivat hankittua Maarianhaminan reissulta mukaansa kyseisen pallon, jolla ”Vinssi” maalinsa teki. Pallo lahjoitettiin laitapuolustajalle kauden viimeisen ottelun jälkeen.

–Itse maalista ei jäänyt hyviä muistoja, mutta olihan tuo hieno ele kannattajilta. Muistan kuinka he olivat painattaneet erilaisia paitoja, kuten ”maaliton ahtaaja” ja olihan siitä maalittomuudestani tullut jo jonkin sortin vitsin aihekin, Viren muistelee hymyssäsuin.

Viren muistelee hienoja persoonia, joiden kanssa sai pelata Kotkassa neljän viettämänsä vuoden aikana.

–Esimerkiksi Kinnaslammen Jussi oli sellainen peruskallio, johon pystyi luottamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Jos vastustaja heitti pitkää palloa, pystyin jo kääntymään hyökkäyssuuntaan, kun tiesin Jussin sen pallon kuitenkin voittavan. Pallon jalkaan saadessaan, pallo saattoi kyllä lähteä minne sattuu, Viren veistelee pilke silmäkulmassa.

Viren seuraa mielenkiinnolla myös nykyisen KTP:n edesottamuksia. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että laitapuolustaja ennätti pelata hetken aikaa samassa joukkueessa KTP:n nykyisen päävalmentajan Jari ”Jallu” Rantasen kanssa vuonna 1998 silloisessa helsinkiläisjoukkueessa PK-35:ssa.