KTP:n joulukalenteri # 14

By 14/12/20162016, Uutiset

KTP:n joulukalenteri esittelee tänä vuonna KTP:ssä, Kotkan TP:ssä ja FC KooTeePeessä pelanneita pelaajia vuosien ja vuosikymmenien takaa.

Joulukalenterin 14:nnen päivän luukussa mennään poikkeuksellisesti koripalloparketeille ja kunnioitetaan Korisliigan kaikkien aikojen pelaajaa Larry Poundsia, joka kantoi menestysekkäästi pelinumeroa 14. Pounds on syntynyt 15. heinäkuuta vuonna 1953.

Ensimmäisen kerran Pounds tuli KTP:hen jo tasan 40 vuotta sitten kaudella 1976–77 ollen heti koko sarjan korikuningas 37,4 pisteen ottelukeskiarvollaan. Kauden jälkeen hän palasi kuitenkin Yhdysvaltoihin.

Yhtäjaksoisen ura KTP:ssä alkoi kaudesta 1982–83 jatkuen aina mestaruuteen päättyneeseen kauteen 1993–94. Pounds voitti KTP:n kanssa mestaruuden myös kausien 1987–88, 1990–91 ja 1992–93 päätteeksi. Pitkään mestaruus karttoi kotkalaisia, sillä kolmena peräkkäisenä keväänä (85–87) joukkue pääsi loppuotteluun, mutta vastustaja oli aina KTP:tä parempi. Kevään 1988 mestaruus onkin KTP:n ensimmäinen 21 vuoteen.

–Siksi ensimmäinen mestaruus muistuu parhaimpana mieleeni, koska se oli monta kertaa aikaisemmin niin lähellä tulla jo Kotkaan. Kotkalaiset olivat odottaneet sitä jo monta vuotta ja kun se lopulta tuli, oli koko kaupunki niin iloissaan. Muistan kuinka nautimme siitä koko joukkueen ja perheen voimin, Pounds kertoo.

Pounds seuraa yhä tiiviisti nykyisen KTP-Basketin edesottamuksia. Tämänhetkinen sarjasijoitus liigan viimeistä edeltävänä pistää koriskonkarin mietteliääksi.

–Olen hieman huolestunut ja totta kai toivon, että KTP pärjäisi paremmin. Muutama vuosi sitten KTP oli jälleen menestyksen tielle, mutta ei aivan yltänyt mestaruuteen. Tiedän, että tämä kaupunki kaipaa mestaruutta ja olisihan se hyvä, että uusi sukupolvi pääsi nauttimaan menestyksen hedelmistä, Pounds sanoo.

–Rehellisesti sanottuna olen jo odottanut uusia mestaruuksia Kotkaan, koska silloin ei tarvitsisi aina verrata meidän aikakauteemme ja sanoa, että kyllähän te olitte silloin niin hyviä, hän jatkaa.

Pounds sanoo seuraavansa myös jalkapalloa, muttei niin tiiviisti kuin leipälajiaan. Hän toivoo kuitenkin jalkapallo-KTP:lle menestystä.

–Joukkueessa on pelannut viime vuosina poikani hyvä ystävä ja hänen otteita on tullut seurattua. Kotka on kuitenkin palloiluhullu kaupunki ja muistan kuinka 1980-luvun alussa katsomoissa oli aina 3000–4000 katsojaa, joten kyllä kotkalaisia jalkapallo kiinnostaa. Toivon heille menestystä ensi kauteen, Pounds toteaa.