RAPORTTI

KTP ja Legirus Inter tarjoilivat katsojille trillerin, jollaista ei Arto Tolsa Areenalla ole vielä tällä kaudella nähty. Kevättalvella talousongelmista ja pelaajakadosta kärsinyt Inter on kauden edetessä kasannut rivinsä, ja Kotkaan saapui kolmen ottelun voittoputkessa porskuttava vantaalaisseura.

KTP saa otteluun unelma-alun, kun jo ensimmäisellä minuutilla pirteällä pelipäällä ollut Ousman Jarju tekee avausmaalinsa KTP-paidassa. Jarju tuikkasi Dos Santosin pystysyötön maaliin kun pelikello näytti aikaa 28 sekuntia. Ottelun alku on KTP:n – hyökkäyksissä on kaivattua luovuutta, ja vaarallisille maalipaikoille päästään yhtenään. Kymmenen minuuttia avausmaalista KTP kääntää pelin nopeasti keskialueella, Jarju pelaa Aleksi Tarvosen vapaaksi, ja Tare laukoo KTP:n jo 2-0 johtoon. Hetken kuluttua niin KTP:n Manel, kuin vierailijoiden Chidikin kolisuttelevat vuoroillaan maalipuita. Inter saa kavennuksensa varttitunnin kohdalla, kun KTP-puolustus hölmöilee pallon Chidille, joka kaventaa varmasti tilanteeksi 2-1. Ousman Jarju on kuitata takaiskumaalin lähes välittömästi, mutta Inter-vahti Kevin Nyberg torjuu läpiajon.

KTP:n ja eritoten Saku Kvistin musta hetki sattuu puolen tunnin kohdalla. Ensin Kvist rikkoo keskialueella varoituksen arvoisesti. Vapaapotkua seuranneessa Inter-hyökkäyksessä Juho Nykänen kaataa laidalla Inter-hyökkääjän, mutta hyötynäkökohtasääntöä noudattaen tuomari antaa pelin jatkua. Nicholas Brain murtautuu rangaistusalueelle, missä juuri varoitettu Kvist lanaa hänet matalaksi. Hetken tilannetta mietittyään päätuomari Mörö näyttää Nykäselle keltaista, Kvistille suoraa punaista ja palloa pilkulle. Jiri Koski on Aleksi Pahkasalon rangaistuslaukauksen edessä voimaton, ja yhtäkkiä KTP löytää itsensä haastavasta tilanteesta – 60 minuuttia ottelua jäljellä, tasatilanne taululla ja Kvist suihkussa.

Mutta tähän eivät tämän jännitysnäytelmän käänteet vielä päättyneet. Kymmenen minuuttia edellisestä kohtauksesta kesken Legirus-painostuksen KTP saa kulmapotkun, ja pelaajarykelmän kurottaessa keskitykseen repii Inter-pelaaja vihreävalkoisesta paidasta rangaistuspotkun arvoisesti. Dos Santosin ampuessa pallon voimalla maaliin mennään tauolle KTP:n 3-2 johdossa.

Myös toinen näytös tarjosi katsojilleen sinikäyrän lailla aaltoilevan draaman kaaren. Legirus saa puoliajan alkuun muutamia maalintekotilanteita, mutta alivoimalla pelaava KTP kestää painostuksen. 57 minuuttia on pelattu kun Inter-puolustaja Antti Korhonen saa toisen varoituksensa ja yllättäen ottelun voimasuhteet muuttuvat jälleen. Tasavajailla pelatessa KTP kuitenkin luovuttaa pallon vastustajalle ja alkaa ikään kuin varmistelemaan maalin johtoaan. Jarju, Dos Santos ja Shala otetaan vaihtoon, ja heidät korvataan Ikävalkolla, Eerolalla ja Ruuskasella.

Lopun kauhuvartti paniikkipurkuineen ja vesisateineen enteilevät jo näytelmän traagista loppukohtausta. Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Legirus Interin sitkeä yrittäminen palkitaan ja Joakim Nivala pääsee tuulettamaan 3-3 osumaa. Ja kun vielä yliajalla Aleksi Pahkasalo varastaa sankarinviitan laukomalla loppulukemiksi 3-4, voidaan illan tragikomedia viheltää päättyneeksi ja esirippu laskea.

-Mahtava peli ja yleisö, onneksi käänsimme pelin voitoksi, iloitsi vieraiden Aleksi Pahkasalo

-Kyllä nämä pelit pitäisi pystyä itse ratkaisemaan, harmitteli Juho Nykänen.

-Alussa olimme pahasti jäljessä, mutta kertoo joukkueemme henkisestä lujuudesta että luotamme omaan tekemiseemme ja pystyimme nousemaan tappioasemasta voittoon, myhäili vieraiden valmentaja Jyri Nieminen

-Ehkä himoitsimme liikaa lisämaaleja ja tämä kostautui tänään. Vastustajan hyvät yksilöt pystyivät ratkaisemaan ottelun, manasi Jallu Rantanen.

KTP:n ottelut jatkuvat seuraavaksi Lahdessa, jossa vastaan asettuu Lahti Akatemia. Ottelu Mukkulan tekonurmella pelataan lauantaina 10.6. 17:00.

KTP: Koski, Manel, Pasi, Dolivo, Tiago, Dos Santos (Eerola 74), Nykänen, Kvist, Shala, (Ruuskanen 84) Tarvonen, Jarju (Ikävalko 71)

PELIPAIKKA

KTP TV

MIKON PELIKUVAT

Katso kuvat täältä!