Koulukadulta kajahtaa – Hindrek Ojamaa vahvistamaan Kotkan puolustusta

By 19/11/20192019, Uutiset

Kotkan puolustuslinja vahvistuu, kun 24-vuotias puolustaja Hindrek Ojamaa siirtyy länsirannikolta Vaasan Palloseurasta vihreavalkoisiin 2 vuoden sopimuksella.

Vaasassa Ojamaa pelasi kaksi kautta ja on lähes koko tämän kauden löytynyt avauskokoonpanosta toimien oikeana laitapakkina. Ennen Vaasaan menoa Hindrek pelasi vajaan kauden Jyväskylässä JJK:n riveissä, jossa seura valitsi hänet vuoden tulokkaaksi kaudella 2017.  Vaikka JJK:n kausi ei mennyt tuolloin nappiin ja hissi kulki alaspäin, oli Ojamaa yksi harvoja onnistujia kettupaidoissa.

Ennen Suomen sarjoihin tuloa kesällä 2017 pelaajakokemusta kertyi myös Viron pääsarjasta Levadian, Tammekan ja Kalju Nommen riveistä sekä Viron nuorisomaajoukkueista aina U23- ikäluokkaan asti. Lisäksi tililtä löytyy viime vuosilta myös 5 ottelua Viron A-maajoukkueessa. Ojamaa oli KTP:n päävalmentajan Argo Arbeiterin valmennettavana jo vuosina 2010-2012 Argon valmentaessa Levadian kakkosjoukkuetta ja Argo pisti jo tuolloin merkille nuoren lahjakkuuden.

Oikea laitapuolustaja on kaavailtu ottamaan Manelin elokuussa jättämän aukon miehityksessä. Arbeiterin mukaan kyseessä on monipuolinen ja kovaa duunia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa painava pelaaja, joka sopii erittäin hyvin valmennuksen nykyiseen pelitapaan ja häntä voidaan hyödyntää sekä kolmen että neljän pelaajan alakerrassa. Arbeiter jatkaa vielä ja mainitsee Hindrekin erityisiksi vahvuuksiksi tilannekovuuden ja vahvuuden 1vs1-tilanteissa.

Myös seuran varapuheenjohtaja Jukka Mustonen on innoissaan uudesta pelaajasta: ”Vakuuttavia näyttöjä antanut pelaaja, joka on urheilullinen ja pitää itsestään huolta. Tosiurheilija”.

Kotkan possojonoissa on jo kovalla äänellä kuiskittu sopimusten perään ja tällä kahden vuoden sopimuksella sekä tulevilla sopimuksilla halutaan tuoda jatkuvuutta valitulle pelityylille ja asetetuille tavoitteille nyt ainakin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Argo vihjasikin, että hyvinkin lähiaikoina olisi lisää hyviä uutisia tiedossa ja ensi kauden runko saadaan hyvinkin pikaisesti viimeisteltyä.

Kausikorttikampanja jatkuu myös ja tähän mennessä kortteja on mennyt jo 400! Toimisto on nyt myös kerran viikossa iltaisin auki ja aukioloajat ovat: Ma-Ti 11:00-14:00, Ke 11:00-18:00, To-Pe- 11:00-14:00 ja lauantai 11:00-14:00!