Kotkan Energia mukaan KTP:n pääyhteistyökumppaneiden joukkoon

KTP:n pitkäaikainen yhteistyökumppani Kotkan Energia on yksi seuran pääyhteistyökumppaneista kaudella 2021. Sopimus kattaa niin Veikkausliigassa pelaavan miesten edustusjoukkueen kuin Kakkosessa pelaavan naisten edustusjoukkueen kumppanuudet. Kotkan Energian kummipelaajina toimivat Paavo Voutilainen ja Nelli Parikka.

Yhteistyöllä Kotkan Energia haluaa korostaa kotkalaisuuttaan ja olla entistä vahvemmin kotkalaisten oma energiayhtiö.

– Kotkassa yksi suurimmista tekijöistä ja kosketuspinnoista on urheilu. Varsinkin jalkapallo on kotkalaisille tärkeää ja sille on erityinen paikka ihmisten sydämissä. Vaikka omassa kotitaloudessa ei olisikaan Kotkan Energian palveluita, yritys voidaan tuoda lähelle ihmisiä esimerkiksi juurikin tutun urheiluseuran avulla, Kotkan Energian markkinointi- ja viestintäpäällikkö Annika Aalto kertoo.

Kotkan Energian arvoja ovat ihmisläheisyys, ympäristöystävällisyys, innovatiivisuus ja tavoitteellisuus. Etenkin viimeinen osuu urheilujoukkueen kanssa hyvin yksiin, kun jokainen laittaa itsestään kaiken peliin yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

KTP:lle on valmistumassa kevättalven aikana vastuullisuussuunnitelma ja uusi strategia, jonka yhtenä osana on energiatehokkuuteen tähtäävät toimenpiteet ja seuran hiilijalanjäljen pienentäminen. Yhteistyökumppanuuden myötä Kotkan Energia on auttamassa tässä työssä omalla osaamisellaan. 

Kotkan Energialla on oma nimikkokulma Arto Tolsa Areenalla myös kaudella 2021. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Viime vuonna Kotkan Energia lanseerasi uuden 100 %:sti uusiutuvan kaukolämpötuotteen, Toivon, jota halutaan tämän yhteistyösopimuksen myötä nostaa paremmin ihmisten tietoisuuteen. Toivo tuotetaan Kotkan Energian omissa voimalaitoksissa ja lämpökeskuksissa 84 %:sti puulla sekä 16 %:sti biopohjaisella jätteellä ja se on tarjolla kaikkiin kotkalaisiin kaukolämpökohteisiin. Tässä yhteydessä KTP ja Kotkan Energia haluavatkin lähettää vinkin Kotkan kaupungin suuntaan, että Arto Tolsa Areenan kentän lämmitysjärjestelmän voisi päivittää käyttämään Toivoa. Tämä tukisi osaltaan kaupungin ilmasto-ohjelmaa, jonka tavoitteena on vähentää 80 % kasvihuonekaasupäästöjä vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoteen 2007.

  • Kotkan kaupungin omistama energiakonserni
  • Kotkan Energia tuottaa vastuullisesti ja kestävästi asiakaslähtöisiä alueellisia energiapalveluita
  • Ydinliiketoimintoja: energian tuotanto, myynti ja jakelu sekä kaukolämpö- ja muut energiapalvelut
  • Työllistää yli 100 henkilöä
  • Omistaa kaukolämpö-, sähkö- ja maakaasuverkkoa
  • Tytäryhtiöt: KotkaGas Oy, Kotkan Energiaverkot Oy, Sähköpalvelu Hämäläinen Oy