Kausikortit käyvät hyvin kaupaksi

By 19/12/20202020, Uutiset

Vilho Aarnio osti ensimmäisten joukossa FC KTP:n kausikortit itselleen ja vaimolleen kauden 2021 Veikkausliigan kotipeleihin. KTP:n kannattaja jo 1950-luvulta oli tyytyväinen, kun kortit olivat kädessä.

FC KTP:n kausikorttien myynti 2021 kotiotteluihin on käynyt vilkkaana. Kortit ovat olleet kaupan joulukuun alusta, ja jo heti ensimmäisinä päivinä päästiin myynnissä sataluvuille.

Olemme asettaneet tavoitteeksi 1200 myytyä kausikorttia – 600 pääkatsomoon ja 600 puu- ja päätykatsomoon. Jos enemmänkin menee, ei meillä ole mitään sitä vastaan, toteaa FC KTP:n myynti- ja markkinointipäällikkö Jari-Pekka Gummerus.

Gummerus uskoo, että ennen joulua ja vielä ennen vuodenvaihdetta kausarikaupassa otetaan eräänlainen etappikiri.

Nyt vielä kausikortteja myydään kamppanjahinnoin (149/99 euroa), mutta vuodenvaihteen jälkeen taksat nousevat (179/119 euroa), seuran markkinamies selvittää.

Nousu Veikkausliigaan ja sen myötä omien poikien (Johannes Laaksonen, Matias Tamminen, Aleksi Tarvonen) paluu raitapaitaan on selvästi lisännyt ihmisten kiinnostusta FC KTP:ta kohtaan.

Kausikorttikaupassa pientä kritiikkiä on aiheutunut edellisvuodesta kohonneet hinnat.

Kyllä! Kortit maksavat nyt enemmän kuin Ykkösessä, mutta se johtuu siitä, että niin maksaa uusi sarjatasokin. Yritämme pysyä kilpailussa mukana, ja panostamme nyt liigatasoiseen joukkueeseen, Jari-Pekka Gummerus painottaa.

Gummerus muistuttaa myös, että kausikortilla näkee nyt enemmän.

Tulevalla kaudella meillä on liigassa kotipelejä 13–14, kun niitä oli Ykkösessä 11. Kausikortti oikeuttaa vapaaseen sisäänpääsyyn myös miesten Suomen cupin otteluissa ja naisten Kakkosen peleissä. Eli yhdellä hinnalla näkee parisenkymmentä matsia kotkalaista jalkapalloilua.

Ensi kaudella Arto Tolsa Areenalla on kaksi katsomolohkoa. Pääkatsomo on omansa ja puu- ja päätykatsomo omansa, joihin kumpaankin on omat kausikorit ja pääsyliput. Katsomolohkojen välillä ei pääse siirtymään kesken pelin.

Toistaiseksi vielä eletään koronarajoitusten aikaa, eikä Arto Tolsa Areenalle voida myydä omia paikkoja kaudelle 2021. Jos kuitenkin ennen uuden kauden alkua koronapandemia helpottaa, ja turvaväleistä voidaan luopua, voi oman katsomopaikan lunastaa. Silloin kaudelle 2020 jo lunastettu oma paikka on edelleen voimassa.

KTP:n pelejä pikkupojasta asti seurannut Vilho Aarnio lunasti itselleen ja Raija-vaimolle tulevan kesän kausikortit ensimmäisten joukossa.

Muistan vielä, kun pääsin enoni mukana seuraamaan ensimmäisiä pelejä Puistolan kentälle. Olin silloin 3–4-vuotias, ja elettiin 1950-lukua, kertoo ”Ville” Aarnio.

Teinipoikana sitten kävin jo omineni matseissa, ja nyt myöhemmin vain ulkomaan työkomennukset ja jotkut muut pakottavat syyt ovat pitäneet minut poissa katsomosta, jatkaa Aarnio.

Jälleennäkeminen oli lämmin ja hymy herkässä, kun Teemu Pukki ja ”Temen” ensimmäinen valmentaja Vilho Aarnio kohtasivat viimeksi Helsingissä kesäkuussa 2019. Norwichin kausi oli päättynyt valioliiganousuun, ja Pukki oli joukkueen ”kuuma pelaaja”. Lomalle koti-Suomeen palatessaan Teemu piti valtakunnallisen mediatilaisuuden, ja Aarnio oli siinä tapahtumassa yllätysvieras.

Aarniolla on meriitti, jota ei kenelläkään muulla ole. Hän on Teemu Pukin ensimmäinen valmentaja! Joskus 1990-luvun puolivälissä Ville oli viemässä omaa Antti-poikaansa Kotkan Nappuloiden ensimmäisiin harjoituksiin, ja sieltä lähtiessä Aarnio huomasi, että muut vanhemmat olivat valinneet hänet Saaren Poikien korttelijoukkueen vetäjäksi. Samasta tilaisuudesta alkoi sitten myös pellavapäisen Teemu Pukin futisura.

Tiedä sitten, oliko minulla siihen suurtakaan vaikutusta, mutta onhan se ollut hienoa seurata ”Temen” nousua huipulle, Ville Aarnio hehkuttaa.

Aarnio on iloinen FC KTP:n noususta Veikkausliigaan, ja odotuksia joukkueeseen sekä ensi kauteen lisää vielä omien kasvattien paluu kotiin.

Eihän sitä tiedä, vaikka Teemukin liittyisi joskus noihin paluumuuttajiin. Muistaisin hänen jossain yhteydessä sanoneen, että ”olisi hienoa pelata vielä joskus vihreä-valkoisessa raitapaidassa”.

FC KTP:n jalkapallon kausikortteja 2021 voi ostaa seuran toimistolta (Koulukatu 8), Pub Haka-Pirtistä (Koulukatu 8), Team Sportia Ri-Pe Sportista (kauppakeskus Pasaati), Spesia Puodista (Pasaati) sekä FC KTP:n verkkokaupasta.

KTP:n toimiston varmat aukioloajat ennen vuodenvaihdetta: 19.12. kello 14–16, 21.–23.12. kello 12–17, 28.–30.12. kello 12–17 ja 31.12. kello 10–16.

TEKSTI ja KUVAT: Matti Järvinen

Tämä juttu on julkaistu FC KTP:n kausijulkaisussa numero 2, joka ilmestyy kaupunkilehti Ankkurin liitteenä 19.12.2020. Kaikki muutkin kausijulkaisun jutut on luettavissa näillä verkkosivuilla lähipäivinä.