Marko Tyyskä teki paluun KTP:hen kahden Haminan Pallo-Kissoissa pelatun kauden jälkeen. Joukkue on kokenut melkoisia muutoksia sitten kauden 2014, kun Tyyskä pelasi edellisen kerran kotkalaisjoukkueessa.

–Joukkue on täynnä nuoria ja pirteitä kavereita. Uudet vahvistukset antavat mukavan mausteen joukkueeseen ja ovat myös hyvin iloisia veikkoja, Tyyskä tuumaa.

Tällä kaudella hän kantaa kapteeninnauhaa vasemmassa käsivarressaan ja kuuluu 30-vuotiaana joukkueen kokeneeseen kaartiin. Löytyypä Tyyskän vyöltä pelkästään 124 Veikkausliigaottelua.

–Onhan se suuria kunnia tulla valituksi kapteeniksi, varsinkin kun tämä valinta tehtiin joukkuekavereiden toimesta, Tyyskä sanoo.

Tyyskä on pelannut urallaan liigaotteluiden lisäksi myös Ykkösessä ja Kolmosessa, mutta vapunpäivän Kakkosen ottelu on hänen urallaan ensimmäinen. Myös maanantai-illan vastus on hänelle uusi sarjaotteluissa.

–Vähän alkaa jo jännittää, kun kyseessä ensimmäinen ottelu Kakkosessa, Tyyskä veistelee.

–Itse asiassa Kultsua en ole kohdannut ikinä sarjaottelussa. Harjoituskaudella meillä oli ottelu heitä vastaan ja Kolmosessa olen pelannut Kultsun kakkosjoukkuetta vastaan, hän jatkaa.

Tyyskä myöntää, että on jo kaivannutkin tosipelien alkua.

–Onhan tässä jo odoteltu kauden alkua, koska sen verran pitkä on tuo Suomen preseason. Kahdessa viime ottelussa joukkueemme on näyttänyt olevansa kunnossa. Kunto on kohdillaan ja yhteishenki on hyvä, Tyyskä sanoo.

Millaista peliä KTP haluaa ja aikoo sitten pelata Kultsua vastaan ja muutoinkin tällä kaudella?

–Haluamme pitää tempoa yllä ja pitää palloa hallussamme ja tarvittaessa prässätä ylhäältä. Emme halua hakata päätämme seinää, vaan tarvittaessa vaihdamme nopeasti painopistettä, kapteeni kertoo.

Nähdäänkö Tyyskä tällä kaudella topparina vai keskikentällä?

–Kummatkin pelipaikat sopivat. Topparikin toimii näin kankealle pelaajalle erinomaisesti, mutta ihan hyvinhän tuo preseason keskikentälläkin sujui, Tyyskä hymähtää.

 

KTP–Kultsu maanantaina 1.5. kello 18:30 Arto Tolsa -areenalla. Tervetuloa!