Juice odottaa vain nousua

By 02/12/20162016, Uutiset

KTP tavoitti seuralegendoihin lukeutuvan Jukka Piispan, joka vastasi puhelimeensa Japanissa. Työt Kotka Millsissä ovat lennättäneet miehen tällä kertaa toisella puolella maailmaa. Ulkomaan matkat ovat osa Piispan työnkuvaa.

–Ei sitä nyt ihan mahdottomasti tule reissattua, mutta sellaiset 50 päivää vuodessa tulee vietettyä ulkomailla. Ulkomaan työkomennukset ovat mukavaa vaihtelua normiarkeen, Piispa kertoo.

Joulukuun ensimmäisenä päivänä 52 vuotta täyttänyt Piispa kertoo seuraavansa yhä tiiviisti kotkalaisjoukkueen edesottamuksia ja on luonnollisesti harmissaan kahdesta peräkkäisestä sarjasta putoamisesta.

–Ainahan sitä tulee seurattua, miten pelit ovat sujuneet ja kaikki kotiottelut pyrin katsomaan aina paikan päältä, Piispa sanoo.

Oman peliuransa aikana Piispa oli usein nostamassa KTP:tä sarjaporrasta ylöspäin. Maukkain muisto on vuodelta 1998.

–Kyllähän liiganousu nousee ehdottomaksi huippuhetkeksi. Silloin meillä on hyvin kotkalainen joukkue, jota oli täydennetty vain muutamilla täsmähankinnoilla, Piispa muistelee.

–Toivon, että kun nyt joukkuetta kasataan, että pelaajarunko olisi mahdollisimman kotkalainen. Mikäli joukkue aikoo nousta, on sitoutuneisuus todella tärkeää ja että pelaajat pelaavat aidosti seuralle, joukkueelle ja valmentajalle, eikä vain pelkästään itselleen ja seuraavan vuoden sopimuksesta. Kotka ei saa olla mikään välipysäkki matkalla jonnekin muualle, legenda jyrähtää.

Piispa ymmärtää syyt, miksi KTP haluaa nousta mahdollisimman nopeasti takaisin Ykköseen. Hän sanookin, ettei joukkueelle voi, eikä saa olla muuta tavoitetta kuin sarjanousu.

–Hyväksyn vain sarjanousun, eihän kauteen lähdettäessä voi olla muuta tavoitetta, Piispa toteaa.