”Joukkueessamme on potentiaalia nousta Ykköseen”

By 21/07/20212021, Naiset, Uutiset

Artikkeli on julkaistu alun perin KTP:n kausijulkaisussa 1/2021 keskiviikkona 7.7.2021

KTP:n naisten edustusjoukkue pelaa käynnissä olevalla kaudella sarjanousijana Kakkosessa. Joukkue vahvistui kuudella uudella pelaajalla ja kolme yhteistyöseuraa antaa mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen. Kakkonen on edustukselle vain välietappi, sillä tavoitteet siintävät jopa pääsarjatasolla Kansallisessa liigassa.

– Joukkueemme on isossa kuvassa ajateltuna vielä kokematon, vaikka joukossa on muutama Ykkösessä pelannut pelaaja. Sarjanousu oli eräänlainen hyppy tuntemattomaan, jossa taktisen ymmärryksen merkitys korostuu ja virheet alkavat näkyä tulostaululla, päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus sanoo.

Yksi joukkueen uusista pelaajista on Helsingistä Kotkaan muuttanut 23-vuotias Anna Karvonen. Pelkän pelaamisen takia Karvonen ei Kotkaan muuttanut, vaan hän sai opiskelupaikan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:sta. Helsinkiläisseuroja, kuten FC Kontu, FC Itä-Helsinki ja HJK, läpi kolunnut hyökkääjä kertoo nauttivansa elämästään uudessa kotikaupungissaan. Logistiikkainsinööriopintojen lisäksi Kotkasta löytyi myös poikaystävä.

– Joukkueessamme on potentiaalia nousta Ykköseen. Haluamme hallita palloa ja iskeä terävästi. ”Jaltse” (päävalmentaja Gummerus) on sopivissa määrin vaativa, mutta pallon kanssa saa pitää myös hauskaa, jos se sopii pelisuunnitelmaamme, laita- ja keskushyökkääjän tonteilla pelaava Karvonen kertoo.

Gummerus on ollut tyytyväinen uuteen suojattiinsa, vaikka viime aikoina loukkaantumiset ovatkin hieman vaivanneet Karvosta.

– Anna on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, hyvä kuljettamaan palloa ja vieläpä juonikas. Hänen pitäisi osata myös maalinteko, sillä aiempina kausina hän on osunut hyvin, Gummerus sanoo.

– Onhan se aivan voittamaton fiilis, kun onnistuu maalinteossa – varsinkin, jos se sattuu olemaan voittomaali, Karvonen sanoo.

Anna Karvosen esimerkin innostamana KTP ja XAMK ovat alkaneet pohtia yhteistyömallia, jossa yhdistyisivät pelaajan intressit pelaamisesta ja opiskelusta.

– Mallin rakentaminen on vielä alkutekijöissään, mutta siinä voittaisivat kaikki: pelaaja, seura ja opinahjo, Gummerus toteaa.