Jännitysnäytelmä päättyi pistejakoon


KTP:n matka Järvenpään Palloseuran vieraaksi päättyi tasalukemiin 2–2 varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen. KTP tiesi ennakkoon, ettei ottelusta tulisi helppoa, sillä kotijoukkue oli voittanut kolme edellistä otteluaan.

KTP tuli otteluun hyvällä asenteella ja saikin heti avausminuuttien aikana luotua puolittaisia maalitilanteita, mutta vastoin kenttätapahtumia JäPS vastasi ottelun ensimmäisestä maalista. Ottelun 11. minuutilla JäPS sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun ja KTP:n epäonneksi Jiri Koski pudotti pallon ja irtopalloon pääsi ensimmäisenä Osku Partonen, joka viimeisteli maalin ruuhkan keskeltä.

Lisää vettä KTP:n niskaan kaadettiin hieman ennen varttitunnin täyttymistä, kun Driton Shala jouduttiin vaihtamaan kentältä. Shalan korvannut Anton Eerola tuli oikeaan laitaan ja pelasikin mallikkaasti. Eerola vastasi KTP:n tasoitusmaalista, jota saatiin odottaa aina 70. minuutille saakka.

Eerola nousi korkeimmalle keskitykseen ja puski pallon varmasti maaliin.

KTP haki vimmatusti johtomaalia, mutta niin vain JäPS meni uudemman kerran johtoon pelikellon näyttäessä jo erotuomarin antamaa lisäaikaa. Ensimmäistä otteluaan KTP-paidassa pelannut Faraz Ahadi tuomittiin rikkoneeksi rangaistuspotkun arvoisesti. Tilanne aiheutti parranpärinää, sillä kyse ei ollut mistään selvästä rikkeestä. Olli Valto laukoi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Koski oli hyvin mukana laukauksessa, mutta ei aivan onnistunut torjumaan sitä.

Rangaistuspotku ei ollut ainoa tilanne, joka erotuomari Oskari Tuomen otteissa herätti närkästystä. Parisen minuuttia aikaisemmin KTP:n keskuspuolustaja Sebastian Dolivo sai varoituksen liu’uttuaan suoraan palloon. Kortti oli Dolivolle neljäs ja huilaa tuikitärkeän PEPO-ottelun.

KTP sai kuitenkin reilua minuuttia myöhemmin vapaapotkun reilusta 20 metristä. Saku Kvistin keskitykseen Aleksi Tarvonen nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon hallitusti vasempaan alakulmaan. Osuma oli Tarvosen kauden kahdeksas täysosuma.

KTP pystyi parantamaan peliään toisella puoliajalla ja oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, mutta hyvin taistellut JäPS teki ottelusta vaikean. Rangaistuspotkuun johtaneesta tilanteesta ja varoituksestaan huolimatta Ahadi pelasi todella hyvän ottelun KTP:n keskikentällä. Syötöt omille napsuivat todella tarkasti ja muutenkin mies jaksoi liikkua hyvin läpi ottelun.

Kun A-lohkossa on kolmen kärjen osalta pelattu 18 ottelua, on kärkeen noussut PEPO 38 pisteellä. KTP tulee takana kahden ja Klubi 04 kolmen pisteen päässä. Näin ollen maanantaina 11.9. Arto Tolsa -areenalla pelattava ottelu KTP–PEPO on todellinen kärkikamppailu.