HIFK kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen


KTP palasi voittojen tielle kaatamalla 2315-päisen kotiyleisönsä edessä sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan HIFK:n maalein 2–1. Ottelun voittomaali syntyi vasta, kun pelattiin erotuomarin antamaa lisäaikaa. Aleksi Pahkasalon terävä laukaus viuhui maaliin oikean tolpan kautta sisään.

Ottelu käynnistyi sangen tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue juhlinut todellisilla maalipaikoilla. HIFK:lla oli tilaisuutensa 12. minuutilla, kun Daniel Rantasen syötöstä Tommi Vesala pääsi laukomaan aivan vapaana pelaajana, mutta hänen laukauksestaan jäi ruuti puuttumaan.

Pelikello näytti 26. minuuttia, kun Aleksi Tarvonen pääsi puskemaan noin viidestä metristä, mutta tästäkin yrityksestä suurin voima oli jäänyt pois. Ensimmäisen kerran sumutorvea päästiin painamaan 33. minuutilla, kun KTP sai vapaapotkun oikealta laidalta. Aleksien yhteistyö toimi tällä kertaa, kun Pahkasalo keskitti ja Tarvonen puski vaikeasta asennosta pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

KTP:llä oli erinomainen tilaisuus siirtyä kahden maalin johtoon 43. minuutilla tuomitusta vapaapotkusta. Pahkasalon erinomaiseen keskitykseen pääsi ensimmäisenä Quincy Osei, mutta hänen puskunsa pysähtyi vasempaan pystytolppaan. KTP taisi jäädä surkuttelemaan hukkaamaansa maalipaikkaa, kun HIFK iski terävästi vastaan. Tommi Jyry pääsi palloon takaviistoon annetusta syötöstä, mutta Jyry ei laukonutkaan, vaan syötti vapaaksi jätetylle Pekka Sihvolalle, joka latoi pallon viidestä metristä maaliin.

Toisella puoliajalla HIFK oli lähellä siirtyä johtoon 53. minuutilla vapaapotkusta, mutta tällä kertaa ohjausyritys kilpistyi ylärimaan. Vain kuusi minuuttia myöhemmin KTP:n Yerai Vilaboa kilautti terävällä laukauksellaan ylärimaa.

Tasaisen ja hyvätasoisen ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina 92. minuutille, kun Tarvonen otti pehmeästi haltuun Jiri Kosken lähettämän maalipotkun. Tarvonen syötti Pahkasalolle, joka lähti haastamaan pallon kanssa. Repimisistä huolimatta Pahkasalo haki jalkansa vapaaksi ja laukoi tarkkaakin tarkemmin pallon oikean pystytolpan kautta maaliin. Pahkasalo juhlisti kauden yhdeksättä täysosumaansa villillä tuuletuksella repimällä paitansakin pois ja se sai Arto Tolsa -areenan yleisön repeämään liitoksistaan. Vaikka erotuomarin antamaa lisäaikaa pelattiin lopulta kuusi minuuttia, pystyi KTP puolustamaan HIFK-tasoitusyritykset mallikkaasti.

Voitto nosti KTP:n tasaisessa keskikastissa viidenneksi. Kausi jatkuu jo lauantaina 11.8. matkaottelulla Pietarsaaren Jaroa vastaan. Ottelusta on luvassa tiukka taisto pisteistä, sillä joukkueiden välinen piste-ero ei ole kuin yksi piste KTP:n hyväksi.