Finn-Mica haluaa tukea paikallisia urheiluseuroja

Artikkeli on julkaistu alun perin KTP:n kausijulkaisussa 1/2021 keskiviikkona 7.7.2021

Finn-Mica on haminalainen metsäteollisuuteen erikoistunut yritys, jonka juuret ovat vuodessa 1997. Tuolloin Haminan satamaan perustettiin transitioliikenteen tarpeisiin yritys. 14 vuotta myöhemmin yritys siirtyi Kotkaan ja Mussalon satamaan yhdessä Stevecon kanssa. Nykyään se keskittyy mekaanisiin ja kemiallisiin metsäteollisuuden tuotteiden logistiikkaan.

– Nykyään teemme kaikki työn koneilla, kun alkuun se oli pääsääntöisesti käsityötä. Yhtiöimme työllistää noin 20–30 henkilöä sekä kausityöntekijät. Liikevaihto on noin 3,5 miljoonaa euroa ja yritystoiminnan voi sanoa olevan vakaalla pohjalla. Steveco on ollut yhteistyökumppanimme runsaan 20 vuoden ajan ja yhteistyö on ollut hedelmällistä. Olemme saaneet jatkuvasti kehitettyä toimintamallejamme, Finn-Mican yrittäjä Mika Koverola taustoittaa.

Finn-Mica on yksi tämän kauden KTP:n uusista yhteistyökumppaneista. Nousu Veikkausliigaan edesauttoi yhteistyösopimuksen syntymisessä, vaikka siitä on neuvoteltu aiempinakin vuosina.

– Aiemmin olin käynyt vain yksittäisissä otteluissa. Nyt halusin lähteä tähän mukaan. Minulle on tärkeää olla tukemassa paikallisia urheiluseuroja. KTP:n lisäksi olen muun muassa KTP-Basketin, HP:n ja Titaanien tukena, Koverola kertoo.

Koverola näkee, että ilman elinkeinoelämästä saatuja tukirahoja eivät urheiluseurat pystyisi pärjäämään. Hänen mukaansa yritysten tulisi pyrkiä aina omien kykyjen ja mahdollisuuksiensa mukaan auttamaan urheiluseuroja, jotka tuovat valtavasti sisältöä paikalliseen elämänmenoon.

– On aina hienoa, jos yritys voi tukea paikallisia urheiluseuroja. Ainahan ei ole mahdollista tukea isoilla summilla, mutta jokainen summa on tärkeä. On katsottava yrityksen sen hetkistä taloudellista tilannetta ja tehtävä päätökset sen mukaan, Koverola sanoo.

Uusi yhteistyö vihreävalkoisten kanssa on lähtenyt erinomaisesti liikkeelle.

– Olen ollut tyytyväinen yhteistyöhön ja sovituista asioista on pidetty kiinni. Näin lämpiminä kesäpäivinä mikään ei ole parempaa kuin olla katsomassa otteluita paikan päällä, Koverola toteaa.