ENNAKKO: KTP matkaa Lahteen kohdatakseen sarjajumbon

ENNAKKO

KTP:n edustusjoukkue on pyyhkinyt mielistään edelliskierroksella kärsityn kirvelevän tappion FC Legirus Interille. Ennen lauantain ottelua KTP vahvisti rivejään keskikenttäpelaaja Quincy Oseinilla ja puolustuksen avuksi tulleella Tuomo Turusella, joka pelaa ottelukohtaisella sopimuksella. Seurajohto on iloissaan Turusen paluusta ja pitää hänen tuomaa kokemusta kovista peleistä äärimmäisen tärkeänä.

Turunen matkaa raitapaidan mukana jo huomiseen vierasotteluun FC Lahti Akatemiaa vastaan.

-Olen pelannut Radiomäen kentällä viimeksi joskus junnuna. Ylipäätänsä Lahdessakin pelaamisesta on jo aikaa, sillä edellinen kerta taisi olla FC Hongan kanssa, Turunen muistelee.

Omasta pelikunnostaan puhuessaan Turunen on diplomaattinen, mutta uskoo pystyvänsä auttamaan silti joukkuetta voiton tavoittelussa.

-Olen käytettävissä tarpeen tullen. Nyt ensimmäisen kerran puoleen vuoteen olen ollut mukana joukkueharjoituksissa, joten ei pelikuntokaan ole paras mahdollinen. Jos nyt puoliajan verran pystyisin pelaamaan, Turunen sanoo.

Edellisen kerran Turunen edusti kotkalaisjoukkuetta vuonna 2014. Paluu tuttuun ja rakkaaseen seuraan on aina hyväntuulisen ”Mukin” mieleen.

-Se on aina hyvä fiilis laittaa raitapaita päälle. KTP on paras mahdollinen joukkue pelata. Tämä tuli minulle hieman yllätyksenä, sillä halusin alkuun vain treenata, kunnes valmennus oli sitä mieltä, että miksen tulisi pelaamaan. Jos pystyn pysymään kunnossa, mielelläni pelaankin, Turunen kertoo.

Ajatukset siirtyvät nopeasti lauantaiseen vierasotteluun, sillä jälleen KTP matkaa tärkeiden pisteiden metsästykseen.

-Ottelu pelataan nurmella, mikä tekee poikkeuksellisen kotiotteluihin verratuna ja ainahan vieraspelit ovat hankalia. Joukkueella on nyt hieman poissaoloja, joten tämä ei ole mikään optimitilanne, että kaksi uutta pelaajaa pelaa heti muutaman harjoituksen jälkeen, Turunen sanoo.

Turunen kertoo seuranneensa KTP:n tämän kauden edesottamuksia tiiviisti.

-Striimien välityksellä olen seurannut otteluita ja tietyksi aina katsonut tuloksia. Nousutavoite on joukkueella edelleen voimissaan, mutta emme saa ottaa enää pistemenetyksiä. Varsinkin kotona pitää tulla voittoja, Turunen sanoo.

Turunen tietää Kakkosesta nousun haastavuuden. Hongassa pari vuotta sitten pelatessaan joukkue voitti suvereenisti alkulohkonsa, mutta tie nousi pystyyn kaksiosaisissa karsinnoissa.

-Jos karsinnoissa ylipäätänsä pääsee, on siellä aina kovat jengit vastakkain. Nyt on neljäsosa kaudesta pelattu ja ei tässä muu auta kuin mennä ottelu kerrallaan, Turunen muistuttaa.

FC Lahti Akatemia-KTP lauantaina 10.6. kello 17.00 Radiomäen kentällä.

PELIPAIKKA

KTP TV