Eturivin julkkiksista koostuva Zoom saapuu Kotkaan

Helsinkiläinen raittius- ja urheiluseura Zoom pelaa osana KTP:n 90-vuotisjuhlavuoden tapahtumapäivää hyväntekeväisyysottelun KTP:n legendoista koostuvaa joukkuetta vastaan. 

Raittius- ja urheiluseura Zoomilla on jo yli 50-vuotiset perinteet pääasiassa toimittajien ja kulttuurialan henkilöiden liikuttajana. Zoom on pelannut lukuisia hyväntekeväisyysotteluita ja nyt nimekäs ryhmä saapuu Kotkaan lauantaina 29. heinäkuuta pelatakseen ottelun osana KTP:n 90-vuotisjuhlallisuuksia.

Yksi Zoomin kantavista voimista on Ylen eturivin toimittajiin lukeutuva Arto Nyberg, joka kertoo joukkueensa tulevan satamakaupunkiin suurella mielenkiinnolla ja ennen kaikkea kunnioituksella.

–Haluamme tulla kunnioittamaan hieman Zoomiakin vanhempaa seuraa. Arvostan suuresti Kotkaa perinteisenä jalkapallokaupunkina, Nyberg sanoo.

Zoom perustettiin jo vuonna 1963 muun muassa Jukka Virtasen johdolla. Siitä lähtien seura on ilahduttanut kansaa jalkapallon lisäksi myös jääkiekossa ja golfissa. Tälläkin kertaa Zoom saa jalkeille erittäin tasokkaan joukkueen pelatakseen KTP:n legendoja vastaan. Ottelu alkaa kello 17, kun päivän pääottelu KTP:n ja Klubi 04:n välillä pääsee vauhtiin kello 19.27.

–Lopullinen kokoonpano selviää varmasti aivan ottelupäivänä, mutta se on selvää, että Kotkaan saapuu nimivahva joukkue. Mukaan tulee lisäkseni ainakin elokuvaohjaaja Aku Louhimies, näyttelijät Martti Suosalo ja Jaakko Saariluoma, jalkapallovalmentaja Martti Kuusela, jalkapallolegenda Atik Ismail, ”Tornion terrieri” Teemu Tainio ja toinen suomalaisista maalivahdeista, joka on pelannut Mestarien liigan lohkovaiheessa eli Tommi Koivistoinen, Nyberg listaa.

Viialan Peli-Veikkoissa juniorina jalkapalloa pelannut Nyberg kertoo, ettei taida koskaan olla käynyt Kotkassa, mutta toimittaja tietää paljonkin satamakaupungista.

–Se on ehdottomasti legendaarinen jalkapallokaupunki, josta löytyy myös nähtävyytenä merimieskapakka Kairo. Suurena kulttuurin ja musiikin ystävänä on pakko tietysti mainita myös Junnu Vainio, Nyberg kertoo.

Kesälomansa viettänyt Ylen tv-toimittaja kertoo, että 27. elokuuta jatkuu jälleen hänen omaa nimeään kantava tv-ohjelma.

–Lomat on lusittu ja tässä on jo alettu kasaamaan tulevan syksyn ohjelmien vieraita, Nyberg toteaa.

KTP 90v. JUHLAOTTELUUN KLUBI 04:ää VASTAAN AIKAA ENÄÄ