Ennakko: KTP-TPS

Suomen Cup jatkuu taas lauantaina, kun avausottelunsa Kajaania vastaan voittanut KTP saa vieraita Suomen Turusta.

TPS johtaa Ykkösen B-lohkoa puhtaalla pelillä. TPV kaatui kotona vakuuttavasti lukemin 2-0 ja EIF niin ikään Turussa samalla kahden maalin marginaalilla 3-1. Nyt ollaan kuitenkin ensimmäistä kertaa vieraskentällä, eikä KTP tule taatusti päästämään turkulaisia helpolla.

Vuosi 2018 oli TPS:lle vaikea ja kausi päättyi liigakarsintojen kautta Ykköseen putoamiseen. Tulevalla kaudella TPS lienee kuitenkin kova. Joukkue on sekoitus Varsinais-Suomen nuoria lupauksia sekä kokeneita turkulaisen futiksen ikoneja. Sami Rähmönen ja Mika Ääritalo ovat edustaneet TPS:ä lähes koko pelaajauriensa ajan, kun taas Mika Mäkitalo loikkaa TPS-paitaan kaupungin sinimustalta puolelta.

Valmentaja Tommi Pikkarainen kertoo TPS:n omassa videoennakossa KTP:n olevan heille ensimmäinen kunnon testi, ja paljastaa samalla Rähmösen ja Mäkitalon jäävän todennäköisesti sivuun ottelusta. KTP:llä varmoja poissaolijoita ei ainakaan tätä kirjoitettaessa ole tiedossa.

Myös KTP-käskyttäjä Argo Arbeiter tiedostaa TPS:n kovuuden ja odottaa kahden melko valmiin joukkueen tasokasta kohtaamista.

-Tulee todella tiukka peli. TPS oli viime vuonna liigajoukkue ja Veikkausliigaan he haluavat taatusti takaisin. He tulevat alkavalla kaudella olemaan kanssamme kärkitaistossa, joten toivotaan että säät sallivat hyvän jalkapallo-ottelun, Arbeiter toteaa.

KTP-TPS pelataan siis Arto Tolsa Areenalla lauantaina 9.2. kello 14. Mutta jo huomenna perjantaina tapahtuu kaupungilla, kun seurajohdolla on taas hyviä uutisia. Jos haluat tiedon ensimmäisten joukossa, kannattaa kello 13 suunnata lounaalle Tai Hingiin, jossa tiedotustilaisuus tällä kertaa järjestetään.