EIF vei Cup-pisteet

Kannattajat puhuvat jo Granin kirouksesta, niin vaikeaa on ollut vierasvoittojen haku Kauniaisista viime vuosina. Ja tiukassa olivat pisteet myös eilen, kun EIF otti 1-0 voiton KTP:stä ja siirsi näin Suomen Cupin lohkovaiheen ratkaisun viimeisiin otteluihin.

KTP aloitti pallonhallinnalla, ja oli siirtyä johtoon jo ottelun kahdeksannella minuutilla, kun Aleksi Pahkasalo ampui pallon tolppaan. Tästä pelin kuva taantui kuitenkin tasapaksuksi keskikentän potkiskeluksi, jossa ei maalipaikoilla mässäilty. EIF:n paras maalintekotilanne nähtiin kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä, kun Manelin harhasyötöstä karkuun päässyttä Ekströmiä rikottiin vapaapotkun arvoisesti. Jiri Koski oli kuitenkin valppaana muurin ohi kiertävässä vapaapotkussa, joten tauolle lähdettiin 0-0 tilanteesta.

Toisella puoliajalla Kimi Kolsi ja Lindfors saivat tehdä tilaa Kottoylle sekä Tuomas Ollilalle. EIF sai oman pelinsä organisoitua, ja puolustuslinjan nostaminen todella korkealle sekoitti KTP:n pitkiin ristiavauksiin perustuneen pelin täysin. Toisen puoliajan teemana KTP:llä tuntui olevan pallon siirtely puolustajalta toiselle. Ja kun palloa hierotaan linjassa tarpeeksi kauan, se ennen pitkää yleensä menetetään. Näin kävi ajassa 68 minuuttia, kun EIF:n Antti Ulmanen riisti pallon KTP-linjasta. 1-0 voittomaali merkittiin lopulta irtopallon maaliin siirtäneelle, juuri vaihdosta sisään tulleelle, Donald Bendelle.

Tällä kertaa pistetili ei siis karttunut, mutta asetelmat viimeiseen otteluun ovat jännittävät. KTP, TPS ja TPV ovat kaikki kuudessa pisteessä. TPS on ottelunsa jo pelannut, mutta TPV ja KTP ratkaisevat ainakin toisen jatkoonmenijän keskinäisessä pelissään.

KTP: Koski, Manel, Voutilainen, Leppänen, Pahkasalo, Multanen, Eerola, Lindfors (46’ Kottoy), Kolsi (46’ Ollila), Paavola (75’ Mäkijärvi), Laitinen