Yhdeksän maalin iltapäivä

KTP teki lauantai-iltapäivänä pitkän matkan kauas  nälkämaahan. Piristynyt KTP tähyilee yhä Ykkösen kolmatta sijaa, kun taas heikosti viime otteluissa esiintynyt AC Kajaani joutuu jo kuikuilemaan olkansa yli piristyneitä MYPAA ja TPV:tä sarjan tyvipäässä.

Kajaani aloitti pelin hurjasti, ja jo vartin jälkeen näytti siltä että vihreävalkoiset tekivät Kajaaniin turhan reissun. Thiago Trindade avasi David Popan keskityksestä maalihanat yhdennellätoista minuutilla, ja Popa lisäsi Kajaanin johdon läpiajosta jo kahteen nollaan, kun vasta 14 minuuttia oli pelattu. KTP sai kuitenkin rivinsä kasaan, ja viisi minuuttia Popan 2-0 maalin jälkeen Tuukka Kurki sai päänsä väliin Kasperi Liikosen tarkkaan keskitykseen ja toi KTP:n peliin mukaan.

Kymmenen minuuttia Kurjen kavennuksen jälkeen Aleksi Pahkasalo hilasi KTP:n jo 2-2 tilanteeseen. Pahkasalon maaliin teki esityön Thomas Agyiri, kun Jonathan Jäntti sylki Agyirin alanurkkalaukauksen eteensä. Alelle jäi helppo työ siirtää irtopallo tyhjään maaliin.

Kuitenkin reilun puolen tunnin kohdalla Kajaani meni jo toista kertaa johtoon, kun maalin makuun pääsi upella yksilösuorituksellaan Andoh Brite. Ensimmäistä jaksoa leimasivat lukuisat virheet, eikä kummankaan joukkueen valmentaja ollut varmasti täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

Toinen jakso oli vanhennut 15 minuuttia, kun KTP punnersi kulmapotkusta jälleen tasoihin. Maali oli Paulo Martinsille ensimmäinen KTP-paidassa, eikä se olisi voinut parempaan saumaan osua. Hieman tämän jälkeen Tuukka Kurki kolaroi Kajaani-vahti Jonathan Jäntin kanssa niin, että Jäntti jouduttiin ottamaan vaihtoon. Kotijoukkueella oli kuitenkin heittää maalille jo mukavasti tällä kaudella peliminuutteja kerännyt Aati Riihimäki.

Ja kun näytti jo siltä että pisteet tasataan lukemin 3-3, alkoi tapahtua. 83 minuuttia oli pelattu kun Andoh Brite pamautti illan toisen maalinsa Ibyomin syötöstä oikeaan yläkulmaan. KTP ei kuitenkaan vielä luovuttanut, vaan esiin astui Aleksi Pahkasalo. Ensin Agyirin katkosta ja nopeasta hyökkäyksen käynnistämisestä syntynyt vastahyökkäys käytettiin tehokkaasti hyväksi, ja lukemat tulostaululla olivat jo 4-4.

Ja lopullisen ratkaisun otteluun käynnisti Jiri Kosken pitkä heittoavaus. Matias Lindfors jatkoi Kosken heiton nopeasti Kajaani-linjan taakse Pahkasalolle, eikä Aleksi tällaisesta paikasta erehdy, vaan vei illan kolmannella maalillaan KTP:n 4-5 vierasjohtoon. Tämän enempää maaleja tässä eriskummallisessa ottelussa ei sentään enää nähty, ja KTP pääsi kotimatkalle kolme vieraspistettä tuliaisinaan.

KTP seilaa nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Ensi lauantaina matkataan Myllykoskelle, jossa kohdataan sarjapaikastaan taistelemaan herännyt MYPA kauden kolmannessa Kymenlaakson derbyssä.

KTP: Koski, Paulo Martins, Voutilainen, Leppänen (Leinonen 74’), Dolivo, Pahkasalo, Kurki, Agyiri, Mäkijärvi, Lindfors, Liikonen (Kolsi 88’)