Unelma kolmospaikasta elää! Ennakko: KTP – Jaro

By 08/09/20192019, Ennakot, Uutiset

Huikea maajoukkueviikonloppu jatkuu vielä sunnuntai-iltana Suomi-Italia pelillä.  Pelin jälkeen kotkalaisten katseet kääntyvät takaisin Ykköseen ja Arto Tolsa Areenalle, kun maanantaina vieraaksi astelee Pietarsaaren Jaro. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Jaron 3-2 kotivoittoon länsirannikolla ja nyt on revanssin paikka.

Sarjataulukossa Jaro on sijalla kolme 36 pisteellä ja KTP majailee sijalla viisi 29 pisteellä. Tämän pelin jälkeen on jäljellä vielä viisi kierrosta ja nyt vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että Haka porskuttaa suoraan Veikkausliigaan 62 pisteellä ja TPS karsii putoajaa vastaan toisesta paikasta 48 pisteellä.

Sarjan loppupäässä onkin mahdollisuus vielä tuulisuuteen MyPan lauantaisella 3-2 vierasvoitolla EIF:istä. Häntäpään muodostavat MyPa 15 pistettä, TPV 18 pistettä ja Oulu 20 pistettä. TPV otti tärkeän 2-0 kotivoiton Oulusta perjantaina ja sai pidettyä MyPan viivan alla, mutta Oulun tämän hetkiset otteet ovat sen verran sekavia, että ilmassa on aito kysymysmerkki, kuka siellä viivan alla lopulta on lokakuun 20. päivän jälkeen.

KTP:n panokset maanantain otteluun ovat Jaron kiinnisaamisessa sarjapisteissä. Viikko sitten EIF-pelin jälkipeleissä Matias Lindfors ja Jiri Koski avasivat, että joukkue on asettanut loppukauden tavoitteeksi Ykkösen kolmospaikan ja voitto Jarosta toisi tätä ehdottomasti lähemmäs. KTP on perinteisesti loistanut kauden jälkeisissä kabineteissa, joten eihän näistä koskaan tiedä mitä luvassa, jos kolmospaikan tavoite saavutetaan.

Jarolla on kausi ollut tasaisen varma suoritusputki. Tappiot ovat tulleet Hakaa ja TPS:a vastaan, sekä tasaiset väännöt MuSa:n kanssa, joista viimeisin viikko sitten päättyi MuSa:n voittoon. Muuten Jaro on napsinut tasaiseen tahtiin voittoja muilta Ykkösen joukkueilta ja nykyinen kolmossija on ansaittu.

KTP:llä on pohjilla ehjä suoritus EIF:iä vastaan viikko sitten maanantaina ja tällaisella pelillä voidaan jatkaa myös Jaroa vastaan, tosin pelin tempo varmasti nopeutuu. Raitapaitojen kapteeni Juuso Laitinen on luottavaisin mielin maanantain pelistä: “Ollaan vedetty hyvä viikko Eif pelin jälkee, jätkät on hyvillä mielillä ja valmiina kohtaamaan maanantaina Jaro. Me ollaan kauden edetessä parannettu meidän omaa pelaamista ja uskon että parannusta tulee taas seuraavassa pelissä.”

Laitinen avasi myös tarkemmin, mitä joukkueen sisällä on mietitty pelimotivaatiosta ja loppukauden tavoitteista: “Jätkien kanssa ollaan vähän puhuttu loppukauden tavoitteesta ja tultu siihen tulokseen että kyllä tästä kaudesta pitää jotain jäädä käteen kun nousukin on menny jo, niin hoidetaan homma tyylikkäästi kotiin ja lähetää tavottelemaan kolmatta sijaa sarjasta ja mitalia”.

KTP – Jaro maanantaina 9.9 klo 18.30 Arto Tolsa Areenalla. Ottelu myös suorana Elisa Viihde –suoratoistopalvelun kautta.