Tervetuloa Kotkaan, Someron Säästöpankki!

By 12/05/20212021, Uutiset

Kotkassa toimipisteen avannut Someron Säästöpankki on myös FC KTP:n yhteistyökumppani. Avajaispäivinä pankkisanomaa levittivät yhdessä rintarinnan niin rahoitusalan ammattilaiset kuin KTP:n veikkausliigapelaajat. Toritapahtumassa joukkuekuvaan asettuivat rahoitusasiantuntija Sini Nurminen (oikealta), rahoitusasiantuntija Leena Salo, pankinjohtaja Joni Rintamaa, toimitusjohtaja Petri Siviranta, lakimies Niina Raitanen, yritysrahoituksen päällikkö Petri Kivikko, palveluneuvoja Essi Ståhl sekä KTP:n pelaajat takana Aleksi Tarvonen (musta maski) ja Matias Tamminen (vaaleansininen maski).

 

Varsinais-Suomessa 141 vuotta sitten perustettu Someron Säästöpankki on avannut toimipisteen Kotkassa. Hyviin tapoihin kuuluu, että uudet tuttavuudet toivotetaan tervetulleeksi, ja sen haluaa tehdä FC KTP:kin.

Kotkalaisseuralla on erityinen syy pitää yllä hyviä suhteita Someron Säästöpankkiin alusta asti, sillä pankki halusi heti tuoreeltaan liittyä KTP:n yhteistyökumppaniksi.

Kun tieto rantautumisestamme tänne Kotkaan tuli julkiseksi, otettiin seurasta meihin yhteyttä melko pikaisesti. Meidän oli helppo tarttua KTP:n yhteistyötarjoukseen, sillä paikallinen urheiluseura on hyvä kumppani halutessamme tulla osaksi tätä yhteisöä, sanoo pankinjohtaja Joni Rintamaa.

KTP:ta parempaa yhteistyötahoa on Kotkasta vaikea kuvitella. Se on jo osa kotkalaista elämänmuotoa, ja niin seuraa kuin pankkiakin yhdistävät pitkät perinteet. KTP on perustettu vuonna 1927 ja meidän pankkimme jo vuonna 1880, Kotkassa yritysrahoituksen päällikkönä aloittanut Petri Kivikko toteaa.

Someron Säästöpankin Kotkan konttorin avajaisissa sini-valkoisen nauhan katkaisi Kotkan kaupunginjohtaja Esa Sirviö apunaan pankin toimitusjohtaja Petri Siviranta (oikealla) ja pankinjohtaja Joni Rintamaa. Toimipisteen sisäänkäynti on kolmikon selkien takana.

 

Someron Säästöpankki kuuluu Säästöpankkiryhmään ja se on suomalainen pankki. Ennen Kotkaa konttoriverkosto oli jo ulottunut kahdeksalle paikkakunnalle; Someron ohella Saloon, Perniöön, Kemiönsaareen, Forssaan, Urjalaan, Akaaseen ja Loviisaan.

Someron Säästöpankilla on noin 28 000 asiakasta, ja pankin tase on 523 miljoonaa euroa. Henkilökunta koostuu yli 70 pankkialan ammattilaisesta. Kotkan konttorissa heitä on toistaiseksi viisi, ja henkilörahoituksesta vastaavana päällikkönä toimii Heidi Immonen, joka on työskennellyt paikkakunnalla pankkialalla asiakasvastaavana ja konttorinjohtajana aiemminkin.

Someron Säästöpankki hakeutui Kotkaan, koska alueella oli kysyntää henkilökohtaiselle ja paikalliselle pankkipalvelulle.

Moni saattaa ihmetellä, miksi perustaa pankkikonttori samaan aikaan, kun muut vähentävät henkilökohtaisia palveluja. Me uskomme kuitenkin yhä edelleen henkilökohtaiseen asiakaspalveluun, jossa digitaalinen ja henkilökohtainen palvelu yhdistetään Suomen parhaaksi asiakaskokemuksesi. Emme ole pörssiyhtiö vaan asiakaslähtöinen säästöpankki, toteaa pankinjohtaja Joni Rintamaa.

Kotkan konttorin avaamiseen meitä rohkaisivat myös kokemukset Loviisasta, jonne perustimme edellisen toimipisteen. Sieltä on tullut paljon hyvää palautetta ja uusia asiakkaita, kertoo Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta.

Someron Säästöpankin palveluvalikoimaan Kotkassa kuuluvat henkilörahoitus, säästämisen ja sijoittamisen palvelut, yritysrahoitus, maa- ja metsätalouspalvelut sekä lainopilliset palvelut pankkisuhteesta riippumatta.

Someron Säästöpankin Kotkan konttori sijaitsee kauppakeskus Pasaatissa. Sisäänkäynti 4. kerroksen toimitiloihin on torin puolelta pääsisäänkäynnin oikealta sivustalta ennen Kirkkokadun kulmausta.

Avajaisissa Kotkan kaupunki ja johtajansa Esa Sirviö (vasemmalla) sai Someron Säästöpankin lahjana säästöporsaan. Meillä on edessä isoja investointeja, ja jos nyt olisin oikein rohkea, lähtisin keräämään tuolta toriväeltä jo pientä kolehtia, totesi Sirviö ja Sivirantaa nauratti.

 

PIENI TIETOISKU: Someron Säästöpankki aloitti toimintansa Somerolla Kiiruun talossa 25. lokakuuta 1880. Ensimmäisen talletuksen pankkiin teki rouva Helene Löfgren. Se oli arvoltaan 300 markkaa. Ensimmäisenä päivänä pankille kertyi 14 asiakkaan talletuksista 800 markan pääoma. Koko talletuskanta annettiin lainaksi kartanonomistaja Karl de Pontille.

Someron Säästöpankin nimen alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta ensimmäisen kerran säästöpankki-sana esiintyi 30.11.1875 kuntakokouksen pöytäkirjassa. Tuolloin ”Säästö Pankki” päätettiin rakennettavaksi.

TEKSTI ja KUVAT: Matti Järvinen