Suomen Cup käynnistyy lauantaina – vastassa HIFK

KTP ja HIFK edellinen kohtaaminen 6.8.2018 – Aleksi Tarvonen ohittaa punapaidat. KUVA: Mikko Mäkelä

KTP - HIFK katso suorana: Ruutu+

Jos pakkasrajat vain sallivat, käynnistyy lauantaina myös Kotkassa Suomen Cupin alkulohkon pelit. KTP on samassa lohkossa HJK, HIFK ja FC Lahden kanssa. Vastaan ensimmäisellä kierroksella asettuu  Helsingin IFK. 

Viime viikolla KTP kävi pelaamassa harjoitusottelun Ilvestä vastaan, joka päättyi kotijoukkueen 3-2 voittoon. Päävalmentaja Argo Arbeiter näkee paljon hyvää viime viikon pelissä: “Kyseessä oli ensimmäinen peli hyvää vastustajaa vastaan liigatasolla. Onnistumisena oli ehdottomasti kaksi erikoistilannemaalia”.

Thomas Agyirilta saimme nähdä todellisen maailmanluokan vedon ja Asier Arranzin antamat kulmatilanteet toivat KTP:n molemmat maalit.

“Puolustuksessa jouduimme muuttamaan formaattia. Meidän olisi pitänyt olla agressiivisempia ja prässätä enemmän kerta vastustaja tähän antoi tilaa.  Joukkueessa on kuitenkin paljon uusia pelaajia ja roolitus oli kentällä selkeästi vielä vähän epäselvä, johon olemme keskittyneet nyt tarkemmin”, Argo kertaa.

Paavo Voutilaisen loukkaantumisen myötä alakerta on mennyt uusiksi, mutta Argo nostaa viime viikonlopun onnistujiin Juuso Anttilan, Matias Paavolan ja Asierin, jotka tekivät alakerrassa erinomaista työtä.

KTP on päässyt pakkasten ja lumitilanteen salliessa treenaamaan pääosin viimeiset pari viikkoa Arto Tolsa Areenalla. Argon mukaan kukaan ei ole vielä kauhistunut pakkasia ja “Thomas (Agyiri) selvästi nauttii näistä keleistä”.

HIFK on joukkueena hyvinkin tuttu kotkalaisille. Edellisen kerran samalla sarjatasolla joukkueet pelasivat Ykkösessä kaudella 2018, jonka päätteeksi helsinkiläiset nousivat Veikkausliigaan. Veikkausliigassa joukkue on pysytellyt alemmassa keskikastissa säilyttäen kuitenkin vakaasti paikkansa. Viime kauden päätteeksi sijoitus oli kahdeksas. Ovi on käynyt talven aikana tiheään molempiin suuntiin. Lähtijöinä ovat olleet ainakin Vejlen lainasopimuksen päätyttyä Adama Fofana, Hakaan siirtynyt Eero-Matti Auvinen ja Ouluun suunnannut Nikolas Saira. Saapujien listalla on muun muassa Seinäjoelta palaava Keaton Isaksson, samasta seurasta lainalle tuleva Jeremias Streng, espanjalainen vasenjalkainen laitapuolustaja Felipe Saez ja Hongasta lainalle tullut Markus Uusitalo.

Kysyttäessä päävalmentaja Arbeiterilta miten vastustajaan on valmistauduttu, saadaan vastauksena hyväntahtoinen hörähdys ”ei mitään tietoa miten he pelaavat. Olemme yrittäneet löytää tallenteita alkuvuoden harkkapeleistä, mutta näitä ei ole löytynyt. Toki meilläkin on pakka mennyt uusiksi viime vuotiseen verrattuna. Molemmat joukkueet varmasti vielä hakevat omaa pelityyliä. Olemme valmistautuneet muutamalla eri vaihtoehdolla, joita oletamme näkevämme kentällä ja reagoimme vastustajan mukaan”.

Myös KTP:n leirissä on sekä nykyisten että uusien pelaajien rintamalla liikettä.

Toppari Michael Ogungbaro saapuu takaisin Kotkaan torstaina 11.2. kotimaastaan Nigeriasta.

Paavo Voutilainen jatkaa sairasosastolla. Kaksi viikkoa sitten harjoituspelissä PK-35 vastaan loukkaantunut Voutilainen on päässyt aloittamaan hölkkäharjoittelun, mutta täysipanoiseen harjoitteluun on vielä muutama viikko matkaa.

Positiivisena uutisena toisaalta taas Matias Tamminen on täysin kuntoutunut polvioperaatiostaan, päässyt harjoitteluun mukaan ja on pelikunnossa tulevana lauantaina.

Lisäksi kokoonpanoon liittyvät uudet vahvistukset espanjalainen laituri Fran Alvarez ja serbialainen toppari Ivan Vasiljevic.

Pakkasrajaksi otteluun on asetettu -10 astetta. Päätös pelin siirtämisestä tehdään aikaisintaan perjantaina 5.2. illalla. Ilmoitamme välittömästi kun tiedämme tästä enemmän, mutta tällä hetkellä olettamana on, että peli pelataan.

KTP – HIFK lauantaina 6.2. Klo 14 Arto Tolsa Areenalla. Koronarajoitusten vuoksi ottelu pelataan tyhjille katsomoille. Pääset seuraamaan ottelun Ruutu+ kautta.