SJK-ottelusta uusi startti loppukaudelle?

By 13/09/20212021, Uutiset

Johannes Laaksonen antoi mainion avauksen KTP:n johtomaaliin Tapiolassa. Samanlaista toivotaan SJK-peliinkin. Kuva heinäkuisesta kotiottelusta Maarianhaminan IFK:ta vastaan. Laaksonen on edustanut urallaan KTP:n lisäksi niin SJK:ta kuin Maarianhaminaakin. Nyky-SJK:sta Laaksosen kanssa samaan aikaan pelasivat maalivahti Jesse Öst sekä kenttäpelaajat Ville Tikkanen, Denys Olijnyk ja Mehmet Hetemaj.

FC KTP sai Veikkausliigakaudelle mainion alun, kun se ensimmäisessä ottelussaan toukokuussa nappasi vieraspisteen Seinäjoelta. Matias Lindforsin johtomaali kuuluu edelleen kauden komeimpiin. Paria viikkoa myöhemmin kasassa oli jo neljä pistettä eli puolet nykyisistä.

KTP kohtaa huomenna kotiottelussa SJK:n toisen kerran. Voisiko siitä taas alkaa uusi parempi jakso sarjapaikan säilyttämiseksi?

Tehtävä ei ole helppo, sillä seinäjokiset ovat KTP-ottelun jälkeen parantaneet suoritustaan. Joukkue on sarjassa neljäntenä, kaksi pistettä Interiä jäljessä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

Vaikeaa peliä odottaa myös KTP:n Johannes Laaksonen, joka takavuosina pelasi useita kausia SJK:n riveissä.

Tiukka peli edessä, vaikka SJK:ssä nyt vähän tuuleekin.

Tuulella Laaksonen viittaa SJK:n tunnetusti vauhdilla pyörivään valmentajarulettiin, joka otti taas lisää kierroksia, kun seura pari viikkoa sitten ilmoitti, ettei se jatka Jani Honkavaaran sopimusta. Saavutukset eivät seurajohdon mukaan ole olleet riittävän hyviä.

Saa nähdä onko tällä vaikutusta SJK:n tuleviin peliesityksiin. Ainakin kahdessa edellisessä pelissä tuli tappio. Joukkueen ajatukset saattavat nyt olla muualla kuin itse pelissä. Kotietu antaa meille myös lisää mahdollisuuksia Laaksonen tuumii.

SJK:n ensi kauden valmentajaa ei ole vielä nimetty, vaan etsintä on edelleen kesken. Seuraajakin pääsee tai joutuu tuuliseen paikkaan, kun mitalisijoista tappeleminenkaan ei takaa työsuhteen jatkumista.

SJK ei pääse otteluun ihan parhaalla kokoonpanollaan, sillä Nikko Boxall ja Arciero Rodrigo ovat sivussa korttitilin täyttymisen takia.

Laaksonen arvioi, että poissaoloilla voi olla merkitystä.

Boxall ja Aciero pelaavat samalla linjalla ja se voi vaikuttaa pelisuunnitelmaan. Tosin heillä on aika laaja rinki ja nuoria hyviä pelaajia, jotka voivat korvata poissaolijat.

Varoitukset harventavat kotijoukkuettakin. Poissa ovat Michael Ogungbaro ja Honka-ottelussa kahden keltaisen takia ulosajettu David Ramadingaye. Joukkueen kapteenille pelikielto on jo kolmas tällä kaudella.

Viime pelissä maalitilinsä avanneen Aleksi Tarvosen pelikunto on vielä arvoitus, mutta Alain Ebwelle on taas mukana kokoonpanossa.

KTP:n viimeiset ottelut ovat sujuneet kehnosti. Kolmen edellisen koitoksen maaliero on 210 eli puolustusta pitäisi tiivistää. Pisteitä ei ole kertynyt ja sarjassa lähimmätkin joukkueet ovat 69 pisteen päässä.

Puolustus saa huomennakin tehdä tosissaan töitä, vaikka SJK ei olekaan mättänyt maaleja ihan muiden kärkiporukoiden tahtiin. Heillä on kuitenkin riveissään Veikkausliigan maalintekijätilaston jaetulla 3. sijalla oleva Jake Jervis, joka on heiluttanut jo kuusi kertaa vastustajien maaliverkkoa.

KTP:n hyökkäyspääkin kaipaa tehoja. Viidessä viime pelissä maaleja on syntynyt vain kaksi ja niistäkin toinen rangaistuspotkusta. Uusin hyökkäyspään vahvistus Juan Esnaider ei ole vielä päässyt maalien makuun lainkaan.

Omaa suoritustaan Laaksonen arvioi vaatimattomasti.

Peruspeliä. Peliaikaa on ollut aika vähän ja samalla myös vähän näyttöpaikkoja. Uskon, että pystyn parempaan, kunhan saan enemmän minuutteja.

Myös joukkue on Laaksosen mukaan parempi kuin tulokset osoittavat.

Monia pieniä asioita pitää pystyä parantamaan ja pelaamaan omaa peliä täydet 90 minuuttia. Meille tulee aika paljon helppoja maaleja.

Päävalmentaja Gabrin pallonhallintaa edellistä valmentajaa enemmän korostava pelinäkemys miellyttää Laaksosta.

Honkaa vastaan tosin pelasimme enemmän pitkiä palloja, mutta se oli tietoista ja johtui Hongan puolustusmuodosta.

Laaksonen myöntää, ettei joukkuehenki pitkän voittoman jakson jälkeen ole ihan tapissa, mutta joukkue haluaa edelleen haastaa ja kerätä pisteitä.

Sarja on pitkä ja on tilanne sen päättyessä mikä tahansa, niin sen me olemme ansainneet.

Aleksi Tarvonen sai viimein maalitilinsä auki lauantaina Honkaa vastaan. Samalla syntyi miehen ensimmäinen Veikkausliiga-maali. Tarvosen pelaaminen tiistaina on epävarmaa. Kuva kotiottelusta Interiä vastaan.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen (3.5.2021): SJK- FC KTP 1–1 (0–1),

SJK:n edellinen ottelu (11.9.2021): KuPS-SJK 3–0 (2–0).

SJK:n avauskokoonpano KuPSia vastaan: Jesse Öst (mv), Nikko Boxall, Arciero Rodrigo Sebastian, Ville Tikkanen, Jake Jervis, Cristhian Valencia Cifuentes, Murilo Henrique de Araujo Santos, Denys Olijnyk, Pyry Hannola, Ariel Ngueukam ja Daniel Håkans.

Veikkausliigaa:

FC KTP – Seinäjoen Jalkapallokerho Arto Tolsa Areenalla tiistaina 14.9.2021 kello 18.30

FC KTP – Kuopion Palloseura Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.9.2021 kello 17.00

FC KTP – FC Lahti Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 22.9.2021 kello 18.30

IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arena sunnuntaina 26.9.2021 kello 18.30

Loppusarjat lokakuussa.

TEKSTI: Markku Kumpunen KUVAT: Mikko Mäkelä