Rutiinisuoritus riitti HJK:lle

By 24/06/20212021, Uutiset

Veljekset Roope (vasemmalla) ja Riku Riski olivat keskeisissä rooleissa, kun HJK kukisti KTP:n 2–0 Veikkausliigan ottelussa Bolt Arenalla Helsingissä torstaina. Klubin ensimmäiseen maaliin saatiin Riski maalintekijäksi ja syöttäjäksi; Roope maalasi ja Riku passasi.

Jalkapallon Veikkausliigaa 10 tappiottoman pelin jälkeen johtava HJK iski sarjanousija KTP:ta vastaan kaksi maalia ja otti rutiinivoiton 2–0 (1–0) Bolt Arenalla torstaina. Juhannuksen aatonaatto, jalkapallon runsas TV-tarjonta EM-kisoista viime päivinä sekä ennakko-odotukset ”selvästä pelistä” vaikuttivat varmastikin siihen, että paikalla oli vain vähän yli 600 katsojaa.

OTTELURAPORTIN TARJOAA MCDONALD’S

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter ilmoitti ennen ottelua, että hän olisi ollut tyytyväinen pisteeseenkin Helsingin reissulta, mutta sitäkään ei nyt tullut. Kotkan koutsi ei kuitenkaan pukeutunut säkkiin pelin päätyttyä.

-Jos tuloksen unohtaa, olen melko tyytyväinen peliin. Pystyimme luomaan aika ajoin ylivoimia tietyillä alueilla, ja Klubilla oli vaikeuksia siinä, Arbeiter totesi.

Argo Arbeiter on kuitenkin realisti, ja jo joukkueiden laukaisutilastot (HJK 19, KTP 2) paljastavat, mistä kamppailussa oli oikeasti kysymys.

-HJK pelasi kuten odotimme mutta valitettavasti pari virhettä ratkaisi. Niistä pitää ottaa oppia ja mennä eteenpäin, Arbeiter sanoi.

-Voitto oli selviö, ja olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Pari kertaa vähän kadotimme tasapainon tai menetimme pallon huonossa paikassa, ja Kotka pääsi hyökkäämään liian isoihin tiloihin, tiivisti näkemänsä HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Voitto oli Klubille kahdeksas perättäinen. Ensi keskiviikkona se kohtaa HIFK:n Stadin derbyssä.

KTP:n Alain Ebwelle (keskellä) on keskittynyt pallontavoitteluun, mutta pelivälineen putsaa pois vierailijalta HJK:n Sebastian Dahlström. Vasemmalla Kotkan Johannes Laaksonen ja taustalla HJK:n Janne Saksela.

KTP:lla on alla viisi tappiota, ja lisäpisteet olisivat jo paikallaan sarjataulukon viimeistä edellisenä majailevalle kotkalaisjoukkueelle. Seuraava tilaisuus pinnojen saalistamiselle tarjoutuu ensi keskiviikkona, kun Tampereen Ilves tulee vieraaksi Arto Tolsa Areenalle.

KTP kokoonpanosta puuttui torstaina monta niin sanottua vakiokokoonpanon pelaajaa. Kippari David Ramadingaye kärsi varoitustilin täyttymisestä aiheutuneen pelikieltonsa. Lisäksi Aleksi Tarvonen, Matias Tamminen, Fran Alvarez ja Anttoni Huttunen potivat eriasteisia vammoja.

Kotkan toppariosaston Paavo Voutilainen pelasi Bolt Arenalla kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa, eikä yhtään hassummin. Alain Ebwelle liikkui hyökkäysalueella pari kertaa vaarallisesti, mutta kamerunilainen ei saanut muilta kotkalaisilta oikein tukea.

Paavo Voutilainen pelasi ensimmäiset liigaminuuttinsa KTP:n paidassa eikä yhtään hassummin.

Maalit: 39 min. 1–0 Roope Riski (Riku Riski): KTP menetti pallon keskialueella, Riku Riski syötti veljensä Roopen vapaaksi, joka vei kotijoukkueen johtoon.

68 min. 2–0 Anthony Olusanya (David Browne): Browne toi pallon KTP:n rangaistusalueen rajamaille vasemmalle, keskitti, ja Olusanya puski pallon maaliin. Maalintekijä oli ennättänyt olla pelaajavaihdon jälkeen kentällä alle minuutin.

Tilastot (HJK ensin mainittuna): laukaukset 19–2, kohti maalia 5–1, rikkeet 8–5, paitsiot 0–2, kulmat 5–1, keltaiset kortit 1–1, punaiset kortit 0–0, torjunnat 1–3.

Kokoonpanot, HJK: Hugo Keto; Janne Saksela, Miro Tenho (varoitus), Valtteri Moren, Matti Peltola (67. Murillo); Lucas Lingman (83. Luis Henrique), Jair (74. Sebastian Dahlström), Riku Riski (67. Anthony Olusanya); Filip Valencic (67. Atom Tanaka), Roope Riski, David Browne.

KTP: Anton Lepola; Matias Paavola (83. Juuso Anttila), Mohamadou Sissoko, Paavo Voutilainen, Thomas Agyiri; Matias Lindfors (63. Pierre-Daniel Nguinda), Niklas Leinonen, Asier Arranz (83. Kimi Kolsi), Alain Ebwelle; Anton Eerola, Antti Mäkijärvi (76. Johannes Laaksonen, varoitus).

RuutuPussan tähtipelaajat: 3 tähteä Anthony Olusanya HJK, 2 tähteä Roope Riski, 1 tähti Riku Riski.

Veikkausliigaa:

FC KTP – Tampereen Ilves Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 30.6.2021 kello 18.30

AC Oulu – FC KTP Raatin stadionilla maanantaina 5.7.2021 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Mikko Mäkelä ja HJK