Pisteet jaettiin derbyssä MYPA:n kanssa

Keskiviikkona Kymenlaakson derbyssä pisteet jaettiin myllykoskelaisten kanssa 1-1 tuloksella. Tunnelma oli katossa, kun 2387 fania löysi tiensä Saviniemen stadionille kannustamaan joukkueita paikalliskamppailussa.  

Pelistä ennakoitiin tasaista kamppailua, ja tällainenhan siitä saatiinkin, kun KTP:n peli ei ottanut luonnistuakseen ja MYPA pelasi tämän kauden parhaan pelinsä. Oma peli oli kotkalaisille koko ottelun todella hankalan oloista; peliä ei saatu avattua, keskikenttä ja hyökkäys tuntuivat olevan aivan eri sivulla pelisuunnitelmasta. Puolustuksessa oli monta tilannetta, jolloin vastustaja pääsi lähes kävelemään boksiin vetopaikkaan, onneksi Jiri Koski oli maalissa hyvin hereillä. Kotijoukkue lähti liikkeelle korkealla prässillä, mitä KTP ei saanut kunnolla purettua missään vaiheessa. Varsinkin keskikentällä menetettiin paljon palloja, joista MYPA pääsi kääntämään hyökkäykseen. Peli aaltoili vahvasti päädystä päätyyn ja molemmat joukkueet saivat luotua vetopaikkoja, mutta tauolle siirryttiin lukemissa 0-0. 

Tauon jälkeen KTP vaihtoi kentälle Lindforsin Kottoyn tilalle ja Mäkijärven Kurjen paikalle. Maalin tuntua oli ilmassa jo pitkään, ja arvuutteluna oli, kumpi joukkue tämän ensin tekee. Lopulta ajassa 82’ Kalle Multanen onnistui siirtämään vihreävalkoiset 0-1 johtoon. Loppupeliksi kotkalaiset antoivat pallonhallinnan kotijoukkueelle ja duunia painanut MYPA onnistui tasoittamaan pelin 1-1 tuomarin antamalla ensimmäisellä lisäaikaminuutilla, kun KTP:n pelaajat vasta hölköttelivät omaan boksiin. Pisteet siis jaettiin ja seuraava jatko-osa Kymenlaakson herruudesta käydään Kotkassa maanantaina 22.7. 

Kokonaisuudessaan sekava peli kotkalaisilta ja MYPA:lle pisteet hyvästä esityksestä. Joukkueen esitykseen pettynyt Arbeiter totesikin pelin jälkeen, että kentällä tehtiin kummallisia asioita eikä uskallettu pelata.  

Sarjataulukossa tämä tasapeli ei onneksi meitä alemmas tiputa, mutta kyllähän täydellä pistepotilla olisi ollut mukava kiilata kolmanneksi tasoihin AC Oulun kanssa. Nyt sijoitumme viidenneksi tasapisteisiin MuSa:n kanssa, joka kohdataan seuraavalla kierroksella Kotkassa ensi maanantaina.  

KTP: Koski, Voutilainen, Dolivo, Kottoy (46’ Mäkijärvi), Pahkasalo (77’ Schwalenstöcker), Ollila, Kurki (46’ Lindfors), Multanen, Eerola, Paavola, Liikonen