Otteluraportti: Off-season on ohi! KTP 2-1 avausvoittoon

Uusi jalkapallokausi on käynnistynyt! KTP voitti kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa PK-35 vastaan. KUVA: Mikko Mäkelä

 

KTP:n pelillinen kauden 2021 avaus käynnistyi harjoitusottelulla PK-35 vastaan Helsingistä. Ottelu päättyi yllättävän tasaisen kamppailun jälkeen lukemiin 2-1.

PK-35 nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen ja tähän mennessä joukkueen runko vakuuttaa myös Veikkausliigakokemuksellaan. Vaikka tässä vaiheessa tammikuuta ei vielä voida tehdä syvällisempiä pelillisiä arvoita myöskään KTP:n osalta, voidaan kuitenkin todeta, että kenttätapahtumista ei voinut päätellä, että pelaamassa olivat Veikkausliigan ja Miesten Ykkösen joukkue, vaan peli oli tasaista.

KTP on treenannut tammikuun pääsääntöisesti Ruonalan hallilla ja takana on vasta muutamat treenit Arto Tolsa Areenalla. Ruonalan halli on selvästi pienempi kuin Areenan kenttä, joten treenamattomuus täysimittaisella kentällä näkyi tämän päivän pelissä; linjojen etäisyydet tuppasivat venymään, toisaalta taas varsinkin ensimmäisellä jaksolla peli sumputtui hetkittäin pienissä tiloissa. Pelin edetessä myös näihin löytyi lisää tilaa ja KTP:n lyhytsyöttöpeli parani. Prässin ajoituksessa ja rytmityksessä näkyi selvästi vielä myös eriaikaisuutta, joka varmasti tulee parantumaan joukkueen treenatessa ja pelatessa pidempään yhdessä.

Päävalmentaja Argo Arbeiter peluutti pelimuodostelmana viime kausilta tuttua kolmen alakertaa. Michael Ogungbaro ei ole vielä saapunut harjoitusvahvuuteen, joten alakerta näytti tänään seuraavalta vasemmalta oikealle: Juuso Anttila – Paavo Voutilainen – Matias Paavola. Wingbackeina jatkoivat viime kauden tapaan Thomas Agyiri vasemmalla ja Matias Lindfors oikealla laidalla. Keskikenttää hallitsivat David Ramadingaye ja Johannes Laaksonen. Hyökkäyksen kolmikkona hääräsivät Anttoni Huttunen, Aleksi Tarvonen ja Anton Eerola.

Ensimmäinen jakso alkoi KTP:n pallonhallinnalla ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan saatu luotua, ja yllättäen Anton Lepola joutui ensimmäiseen venymiseensä kahdenkymmenen minuutin kohdalla, kun PK-35 sai ensimmäisestä kulmapotkustaan luotua maalintekotilanteen. Peli aaltoili tämän jälkeen päästä päähän.

Ajassa 32′ Matias Paavola avasi pitkän pallon omasta puolustusalueelta pitkälle oikeaan laitaan Aleksi Tarvoselle.  PK-35:n maalivahti Atte Paunio tuli liian pitkälle vastaan ja “Tare” pääsi nostamaan satelliitin Paunion yli, mikä pomppasi tolppien väliin siirtäen kotijoukkueen 1-0 johtoon.  Tarvonen oli ennen paluutaan vihreävalkoisiin pari vuotta Pirkanmaan ja Pohjanmaan kierroksella ja pelityyliin on tullut lisää röyhkeyttä, joka miellyttää myös katsomoa.

Ensimmäisen jakson lopussa Paavo Voutilainen erittäin harmittavasti loukkaantui ja hänet jouduttiin taluttamaan kentältä. Tsemppiä Paavolle ja toivottavasti kyseessä ei ole iso vamma! Jakson loppuajaksi Argo tiputti Laaksosen keskikentältä puolustuslinjaan muutamaksi minuutiksi ennen taukovihellystä ja Niklas Leinonen tuli vaihdosta keskikentälle.

Tauolle siirryttiin siis 1-0 johdossa.

Tauolta tullessa Pyry Piirainen korvasi Anton Lepolan maalilla. Peli jatkoi aaltoilemistaan päästä päähän eikä kumpikaan joukkue päässyt rakentamaan pitkiä hyökkäyksiä. Ajassa 58′ PK-35 sai kulman KTP:n pelin avauksen notkahduksesta omassa päässä. Poukkoilevan kulmatilanteen lopuksi Piiraisen ollessa ulkona tilanteesta Matias Paavola onnistui pelastamaan pallon kahdesti maaliviivalta, mutta lopulta Marko Koskinen veti pallon verkkoon tasoittaen pelin 1-1:een.

PK:n tasoitusmaalin jälkeen KTP vaihtoi David Ramadingayen Kimi Kolsiin, Anttoni Huttusen Antti Mäkijärveen ja Aleksi Tarvosen Nico Pietiläiseen, joka oli kokoonpanossa mukana farmiseura Peli-Karhuista.  Tästä vaihdosta ei mennyt kuin muutama minutti, kun KTP sai noin 30 metristä vapaapotkun. Matias Lindforsin antama kierteinen keskitys meni maalia kohden, maalivahti Paunio kuitenkin tiputti pallon käsistään ja syntyneen hässäkän seurauksena Kimi Kolsi suorastaan rynni pallon maaliin. 2-1 voittomaali syntyi ajassa 64′.

Pelin loppupuolella KTP vaihtoi vielä lisää nuorempaa kaartia kentälle, kun Thomas Agyiri teki tilaa Jasper Kostianille, Matias Lindfors Juuso Kostianille ja Anton Eerola Nico Borgille. Kimi Kolsin viimeistelemät loppunumerot 2-1 kuitenkin pysyivät tuomarin puhaltaessa pilliin 90 minuutin kohdalla.

Ottaen huomioon, että kyseessä oli kauden ensimmäinen harjoitusottelu ja takana vasta muutamat treenit Areenalla, suoriutui koko joukkue varsin mallikkaasti. Ja onhan se hienoa, että pelit taas jatkuvat ja tänä vuonna ei-niin-pitkän off-seasonin osalta maali jo häämöttää kahden viikon päästä Suomen Cupin avauksessa.

Mikko Mäkelän upea kuvakooste ottelusta löytyy täältä: https://mikolla.kuvat.fi/kuvat/Jalkapallo/2021/KTP+-+PK-35,+Harjoitusottelut+(VL)+23.1.2021/

KTP pelaa seuraavan harjoituspelinsä ensi viikon lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan, mikäli koronarajoitteet tämän edelleen sallivat.

Suomen Cup alkaa helmikuun 6. päivä kotiottelulla HIFK:ta vastaan.

Suomen Cupin pelit:

La 6.2. klo 14 KTP – HIFK

La 13.2. klo 14 FC Lahti – KTP

La 20.2. klo 17 HJK – KTP

KTP: Anton Lepola (45′ Pyry Piirainen), Juuso Anttila, Paavo Voutilainen (43′ Niklas Leinonen), Matias Paavola, Thomas Agyiri (79′ Jasper Kostian), Johannes Laaksonen, David Ramadingaye (61′ Kimi Kolsi), Matias Lindfors (79′ Juuso Kostian), Anttoni Huttunen (61′ Antti Mäkijärvi), Aleksi Tarvonen (61′ Nico Pietiläinen), Anton Eerola (79′ Nico Borg).