Otteluraportti: KTP – Haka

KTP:llä oli allaan loistava venyminen ja vierasvoitto Oulusta. Haka oli tällä kaudella kulkenut lähestulkoon voitosta voittoon, eikä ollut menettänyt pisteitä kuin kahdessa ottelussa. Pienen kysymysmerkin vierasjoukkueen iskukunnosta asetti kuitenkin muutaman avainpelaajan poisjäänti.

Haka sai otteluun salama-alun, kun kymmenennellä minuutilla Anton Popovitch laukoi vieraat johtoon upealla, yläriman kautta maaliin pompanneella laukauksella. Johtomaalin jälkeenkin Haka pääsi mellastamaan mielin määrin KTP-alueella syöttöralliaan pyörittäen.

KTP:n ensimmäistä kunnon laukausta saatiin odottaa vielä varttitunnin verran. Antti Mäkijärven matala veto oli kuitenkin melko helppo poimittava Haka-vahti Joonas Immoselle. KTP:n peliajatuksena ensimmäisellä puoliajalla tuntui olevan vastahyökkäykset ja nopeat, pitkä Haka-linjan taakse pelatut juoksupallot. On kuitenkin tunnustettava ettei kotijoukkue ollut kertaakaan oikeasti lähellä maalintekoa. Enempää maaleja Haka ei onneksi pystynyt tekemään, joten tauolle lähdettiin lukemissa 0-1.

Toinen puoliaika noudatteli samaa kaavaa. Haka loi maalipaikkoja ja KTP tyytyi kyttäämään vastahyökkäysten mahdollisuuksia. Jiri Kosken torjunnat ja Juuso Laitisen katkot pitivät KTP:tä pelissä mukana, mutta jotain muutoksia oli yritettävä. Argo Arbeiter päätyi vaihtamaan Aleksi Pahkasalon ja Tuukka Kurjen Miro Schwalenstöckeriin ja Kimi Kolsiin. KTP nosti prässiään, mikä avasi hyökkäyksiä molemmille joukkueille, enemmän kuitenkin vierasjoukkueelle.

Kun ei Haka saanut toista maalia aikaiseksi, sai KTP luotua viimeisen vartin aikana pienen paineen jota voitaneen jopa takaa-ajoksi kutsua. Hakaa ei kuitenkaan yllätetty, ja pisteet matkasivat Valkeakoskelle luvuin 0-1.

KTP: Koski, Manel, Voutilainen, Pahkasalo (Kolsi 58’), Kurki (Schwalenstöcker 58’), Multanen, Eerola, Mäkijärvi, Paavola (Ollila 77’), Liikonen, Laitinen