Otteluraportti: KTP – AC Oulu

Kevätaurinko helli Arto Tolsa Areenan yleisöä, kun KTP kohtasi kauden avauksessaan AC Oulun. Herkullisemmat eivät olisi asetelmat voineet olla, sillä molempia joukkueita oli povattu monessa kaudenalusennakossa sarjan kärkipäähän. Ottelu käynnistyi komeasti Kotkan Laulumiesten kajauttaessa ilmoille Kotkan Poikii Ilman Siipii-klassikon OK Standin esitellessä kunnioitettavan kokoisen tifonsa.

Ottelu alkoi KTP:n hermoillessa ja vierailijan vyöryttäessä hyökkäyksiään. 13 minuuttia oli pelattu kun AC Oulun Loorents Hertsi pääsi nokikkain Jiri Kosken kanssa. Kosken loistava vastaantulo pelasti kuitenkin KTP-maalin. KTP:n peli käynnistyi hitaammin, ja myös kotijoukkue pääsi hiljalleen oululaisten kenttäpuoliskolle. KTP:n paras maalipaikka pelattiin Anton Eerolalle, kun 27 minuuttia oli pelattu. Keskeltä pelattu hyökkäys kilpistyi kuitenkin AC Oulun puolustukseen.

Matias Lindfors sai kokea Jere Aallikon varoituksen arvoisen taklauksen, ja jouduttiin ottamaan vaihtoon kun peliä oli pelattu 37 minuuttia. Lindforsin paikan kentällä vasemmalla laidalla otti Manel. 42 minuuttia oli pelattu kun Juuso Laitinen vapautti Manelin pystyjuoksuun. Manelin jatkosyöttö tavoitti maalilta Aleksi Pahkasalon, jonka laukaus viuhui kuitenkin hiuksenhienosti ohi Juhani Pennasen vartioiman maalin. Näytti jo siltä että puoliajalle mentäisiin tasalukemissa, mutta aivan yliajan viimeisillä hetkillä vierailijoiden Loorents Hertsi pääsi KTP-sählingin seurauksena tuikkaamaan pallon alakulmaan ohi hölmistyneen Jiri Kosken.

Toinen puoliaika oli vasta pääsemässä vauhtiin, kun myös Kimi Kolsi jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisen takia. Kolsin paikan keskikentän keskellä otti Saku Leppänen. Heti tämän jälkeen Oulu sai pallon ylärimaan prässättyään pallon KTP puolustukselta.

Tasan tunti pelikellossa ja KTP oli tulla tasoihin. Manelin mainio keskitys löysi ensin Maalin edestä Kalle Multasen. Multasen vedon Juhani Pennanen sai torjuttua vaivoin eteensä, ja Aleksi Pahkasalo pääsi tälläämään vastapalloon sydämensä kyllyydestä. Valitettavasti Pahkasalon veto tarjosi töitä ainoastaan uimalan päädyn pallotytöille. Myös Kalle Multaselle tarjoiltiin sankarin viittaa, mutta hänenkään yrityksensä eivät löytäneet tietään maaliin. KTP pyöritti peliä mallikaasti koko toisen puoliajan, mutta palkinto jäi lopulta saamatta. Lopun painostuksessa lähimmäksi maalintekoa pääsi Ralph Kottoy, jonka painavan vedon oululaisvahti Pennanen torjui kulmapotkuksi. Pisteet matkasivat kuitenkin lopulta Ouluun maalein 0-1.

KTP:n Aleksi Pahkasaloa ottelun toinen puoliaika tyydytti, mutta lopputulos ei.

-AC Oulu teki maalin omalla painostusjaksollaan, me emme. Pääsimme hyvin maalipaikoille, mutta tällä kertaa ei uponnut, sadatteli Pahkasalo.

KTP: Koski, Voutilainen, Dolivo, Kottoy, Pahkasalo, Multanen, Eerola (70’ Mäkijärvi), Lindfors (37’ Manel), Kolsi (53’ Leppänen), Liikonen, Laitinen