MYPA tulee, oletko valmis?

By 18/07/20192019, Ennakot, Uutiset

Kauden ensimmäisessä Kymenlaakson paikallisottelussa päädyttiin lopulta 1-1 pistejakoon, ja se jätti myöhäisen MYPA-maalin takia varmasti paljon jossiteltavaa KTP-kannattajille. Tulevana maanantaina KTP ja MYPA kohtaavat toistamiseen, eikä KTP:llä voi Arto Tolsa Areenalla olla mitään muuta tavoitetta kuin kotivoitto.

Edellisen KTP-kohtaamisen jälkeen MYPA on kerännyt vain kuusi sarjapistettä, ja löytyy Ykkösen viimeiseltä sijalta pisteen takamatkalta TPV:hen ja Kajaaniin nähden.  Edellinen voitto on liki kuukauden takaa, ja näyttää siltä että yläkymiläisillä on vielä täysi työ sarjapaikkansa uusimiseksi. Alla ovat 0-3 ja 4-0 tappiot EIF:lle ja MuSalle, joten missään nimessä helpoista lähtökohdista ei MYPA lähde myöskään KTP:ta vastaan.

MYPA vahvisti rosteriaan siirtoikkunan auetessa. Kahden edellisen kauden kapteeni Heikki Pulkkinen sai itsensä jälleen pelikuntoon, ja teki seuran kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. HIFK-yhteistyö toi joukkueeseen kaksi apua, kun Tino Palmasto ja Silver Grauberg kiinnitettiin myös kauden loppuun kestävillä lainasopimuksilla MYPA-paitaan. Kaikki kolme puolustuspään pelaajaa nähtiin avauskokoonpanossa viime lauantain MuSa-ottelussa. Neljä jo ensimmäisellä puoliajalla päästettyä maalia eivät tietenkään uudistunutta puolustuslinjaa imartele, joten on mielenkiintoista nähdä millaisen avauskokoonpanon Jukka Karjalainen Arto Tolsa Areenalle marssittaa.

Voitosta voittoon ei ole marssinut myöskään KTP. Vakuuttavien voittojen jälkeen on tuloksena ollut usein nihkeä tasapeli tai täydellinen mahalasku, niin kuin viimeksi Kajaania vastaan. Kahta peräkkäistä täyttä pistepottia ei KTP ole vielä tällä kaudella pystynyt ottamaan ja TPS sarjan kakkospaikalla on karannut jo neljäntoista pisteen etumatkalle. Otteluita kaikilla joukkueilla on jäljellä vielä 13, joten jos KTP aikoo vielä herätä taistelemaan liiganoususta, on takaa-ajon alettava viimeistään ensi maanantain MYPA-ottelusta.

Yleisöä MYPA-peliin odotetaan kauden ennätysmäärä, joten kehotamme katsojia saapumaan Arto Tolsa Areenalle hyvissä ajoin. Tunnelma jo toukokuun vierasottelussa oli derbyn arvolle sopiva, ja toivoa sopii että samanmoinen meteli ja kannustus antaa KTP-pelaajille sen ylimääräisen energialatauksen jolla MYPA maanantaina 22.7. kaadetaan. Ottelu Arto Tolsa Areenalla alkaa tutusti kello 18:30.