Murtuuko Tammisaaren kirous?

By 01/07/20192019, Ennakot, Uutiset

KTP:n neljä edellistä vierasottelua Tammisaaressa ovat kaikki olleet harmittavan tiukkoja hukkareissuja. Viime kaudella EIF oli kahdesti parempi yhden maalin marginaalilla, ja talven Suomen Cupissa EIF korjasi pisteet lukemin 1-0. Kotiottelussaan KTP oli kuitenkin parempi maalein 3-1, ja löytyy myös sarjataulukosta muutamaa pykälää tammisaarelaisten yläpuolelta.

EIF lähtee tiistain otteluun haastavasta tilanteesta. Päävalmentaja Gabriel Garcia Xatart sai lähteä etsimään uutta työnantajaa sunnuntaina. EIF tiedotti sopimuksen purkupäätöksen syntyneen yhteisymmärryksessä Xatartin kanssa. Valmennusvastuu ennen uuden päävalmentajan löytymistä on Xatartin tiimiin kuuluneilla Guilles Santesmasella ja Johan Estlanderilla. Viimeisen kolmen ottelun saldo on karmea: kolme tappiota, nolla tehtyä maalia ja kymmenen päästettyä.

Myös KTP:n iskukyky huomenna on pienoinen kysymysmerkki. Edellinen vierasottelu Oulua vastaan oli ehkäpä kauden parasta KTP:tä, mutta perään kotiottelussa sarjakärki Hakaa vastaan oltiin kokolailla aseettomia. Sairastupa ei tyhjenemisen merkkejä näytä, mutta poissaolojen taakse on turha mennä, ja sillä miehistöllä on pelattava mikä jalkeille saadaan.

Toukokuussa ottelun ratkaisi KTP:n eduksi Aleksi Pahkasalon kaksi komeaa laukausta. Pelillisesti ottelu oli kuitenkin paljon tasaisempi mitä 3-1 loppulukemat antavat ymmärtää. Ja vielä kun tilastollinen tosiasia on se että valmentajavaihdoksen jälkeen laskusuhdanteessakin olevat joukkueet ovat usein voitokkaita, on tiistain EIF-KTP ottelun lopputulosta todella vaikea ennustaa. Veikkaus antaa kotijoukkueelle kertoimeksi 2,19 ja KTP:lle 2,90 ja tekee näin tammisaaren vihreävalkoisista hienoisen ennakkosuosikin.

Totutun tasaisessa Ykkösessä yhden ottelun tulos voi heilautella sarjasijoitusta reilustikin. Voitolla KTP olisi taas iskuetäisyydellä kärkinelikkoon, mutta tappio Tammisaaresta päästäisi sarjakakkosen jo kahdeksan pisteen päähän. Ottelu pelataan siis tiistaina 2.7. Ekenäs Centrumplanilla eli Tammisaaren keskuskentällä, ja sitä voit seurata tutusti Elisa Viihde Sport-suoratoistopalvelusta.