Lahdessa hyvä esitys mutta ikävä lopputulos

By 10/04/20212021, Uutiset

Matias Lindfors (etualalla) tälläsi FC KTP:lle 1–0 johto-osuman Lahdessa. Maalia edelsi vieraiden hyvä painostus, joka sai FC Lahden alakerran sekaisin. – Kuva on talvisesta harjoitusottelusta MyPaa vastaan Arto Tolsa Areenalla.

FC KTP:n oli tyytyminen maalin tappioon 2–1 (1–1) lukemin FC Lahtea vastaan pelaamassaan harjoitusottelussa Lahden Kisapuistossa lauantaina. Kaksi ensimmäistä maalia syntyivät avausjaksolla, ja isäntien voitto-osuma vapaapotkusta vain muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä.

Ottelussa ei pelattu ensisijaisesti voitosta, sillä molemmat joukkueet havittelevat sarjapisteitä vasta kuunvaihteessa käynnistyvässä Veikkausliigassa. Voittaminen on kuitenkin aina keskimäärin ottaen mukavampaa kuin häviäminen, ja vierailija olisi ansainnut ainakin tasapelin.

FC KTP pelasi nyt vähintäänkin kohtullisesti – tai ainakin paremmin kuin monta kertaa aiemmin harjoituskaudella. Peli oli kotkalaisille kevättalven 13:s treeni- tai cup-matsi.

FC KTP hakee jo oikeaa kenttäkoostumusta liigaa varten, ja se pelasi Lahtea vastaan avauskokoonpanollaan pitkään toiselle jaksolle. Kun sitten vaihtoruljansssi alkoi, kävi kentällä lopulta 19 miestä.

Eikä siinä ollut vielä kaikki. Joukkueen toinen maalivahti Pyry Piirainen oli loppuun asti sivussa, ja sopimuspelaajiin kuuluvista kenttämiehistä Juuso Anttila ja Kimi Kolsi edustivat puolilta päivin yhteistyöseura Peli-Karhuja samaisella Kisapuiston kentällä pelatussa harjoitusottelussa Lahden Reipasta vastaan.

Kotkan rosteri täydentynee vielä lähiaikoina. Joukkueeseen on tuloillaan pelimies keskikentän-eturivin tietämille. Sopimus on jotakuinkin valmis, mutta nimestä ei seura- eikä valmennusjohto halua puhua ennen kuin kaikki on näinä epävarmoina korona-aikoina sataprosenttisen varmaa.

FC KTP:n kapteeni David Ramadingaye oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen peliin Lahdessa.

Kivahan matsi olisi ollut voittaakin, mutta kyllä tämä esitys oli meille tärkeä ennen muuta henkisesti. Vaatimattomampi suoritus oli syönyt miestä. Nyt kävimme kamppailua läpi ja totesimme yhdessä, että kyllä me voimme pärjätäkin liigassa, totesi Dave.

Hyvää oli erityisesti taistelu kentän keskikaistalla. Saimme torjuttua Lahden kohtuullisesti, ja tuollaisesta karvauksesta syntyi sitten johto-osumammekin, ”Seppo” jatkoi.

Ramadingaye loukkaantui toisen jakson alussa ja tuli ensimmäisenä vaihtoon 57. minuutilla.

Ei mitään vakavaa. Peli ei vain oikein kulkenut, ja piti päästä ulos, mies leukaili.

FC KTP pelaa seuraavan harjoitusottelun FC Hakaa vastaan Valkeakoskella ensi lauantaina. Ennen toukokuun 3. päivän liiga-avausta valmennusjohto toivoo saavansa vielä yhden treenimatsin. HIFK:n piti tulla Kotkaan 24.4., mutta ”Stadin Kingit” peruivat tapahtuman yksipuolisesti perjantaina. Haku uudesta harjoitusvastustajasta on nyt päällä.

Maalit:

30 min. 0–1 Matias Lindfors rangaistusalueen ulkopuolelta oikealta laukaus vasempaan alakulmaan; maalia edelsi FC KTP hyvä karvaus ja Lahden maalivahti Antonio Regueron huono avaus paineistettuna.

40 min. 1–1 Mikko Viitikko kulman jälkitilanteesta maalin edestä; FC KTP ei onnistunut purkupallossa boxissa.

89. min 2–1 Jasin Assehnoun vapaapotkusta rangaistusalueen rajalta keskeltä poikkiputkea nuollen maalin oikeaan ylänurkkaan. Vaparia edelsi kaksinkamppailutilanne, jossa Lahden Chinedu Geoffrey kaatui Kotkan Mohamadou Sissokon jalkoihin. Sissoko sai tilanteesta punaisen kortin.

Kokoonpanot:

FC Lahti: Antonio Reguero; Jean-Christophe Courbonne, Timi Lahti, Mikko Viitikko, Lassi Forss (58. Loorents Hertsi); Eemeli Virta (85. Kristian Ylihietanen), Javi Hervas, Matti Klinga; Altin Zeqiri (46. Arlind Zejdiu), Chinedu Geoffrey, Jasin Assehnoun.

FC KTP: Anton Lepola; Matias Paavola (84. Pierre-Daniel Nguinda), Ingo van Weert (60. Mohamadou Sissoko), Paavo Voutilainen, Fancisco Alvarez (79. Thomas Agyiri); Matias Lindfors (60. Antti Mäkijärvi), Niklas Leinonen, Asier Arranz (67. Oskari Kekkonen), Dave Ramadingaye (57. Johannes Laaksonen); Anton Eerola (74. Matias Tamminen), Aleksi Tarvonen (84. Anttoni Huttunen).

HARJOITUSOTTELU, LAHTI:

Lahden Reipas–Peli-Karhut 0–1 (0–0), maali: 84. min. Jimi Lassila puolustajan hassutuksen jälkeen laukaus ohi FC Lahden 17-vuotiaan reservimaalivahti Anton Munukan.

PeKan valmentaja Samuli Nieminen oli tyytyväinen omiensa peliesitykseen: ”Siitäkin syystä, että meiltä puuttuivat muun muassa Juuso Laitinen, Nico Pietiläinen ja Oskari Kekkonen, joka pelasi iltapäivällä samalla kentällä FC KTP:n paidassa. Kamppailu peilaa vähän Kakkosen lohkomme tasoa. Reipas on tulevia vastustajiamme sarjassa. Heillä on samanlainen yhteistyöseuran rooli FC Lahden kanssa kuin meillä ja KTP:lla”.

FC KTP:n seuraava peli:

FC Haka–FC KTP Valkeakosken Tehtaan kentällä lauantaina 17.4.2021 (alkamisaika avoin)

FC KTP:n veikkausliiga-avaus:

SJK, Seinäjoki–FC KTP Seinäjoen OmaSp Stadionilla maanantaina 3.5.2021 kello 18.30

Liiga-avaus kotona:

FC KTP–FC Honka (Espoo) Arto Tolsa Areenalla perjantaina 7.5.2021 kello 18.30

TEKSTI: Matti Järvinen KUVA: Mikko Mäkelä