KTP vei pistepotin Myllykoskella

KTP aloitti kauden kolmannen Kymenlaakson Derbyn terävästi. Mentiin vasta ottelun seitsemättä minuuttia, kun KTP piti palloa syvällä MYPAn alueella vasemmalla puolella. Matias Lindfors löysi tilaa leikata keskellä, ja ampui pallon kaukaa maalin oikeaan yläkulmaan. MYPA vahti Tomas Turunen oli tarkan vedon edessä voimaton.

Sarjapaikastaan taisteleva kotijoukkue kuitenkin heräsi peliin mukaan, ja hetkittäin MYPA jopa hallitsi ensimmäistä puoliaikaa. Jiri Koski joutui muutaman kerran venymään parhainpaansa, mutta maaliin asti MYPA ei palloa ensimmäisellä puoliajalla saanut, ja tauolle mentiin 0-1 vierasjohdossa.

Toiselle puoliajalle tuli agressiivinen MYPA, joka ehkä yllätti KTP:n. Jari Hassel tasoitti pelin kulmapotkusta kun 50 minuuttia oli pelattu, ja vain viisi minuuttia myöhemmin Jussi-Pekka Rämä vei MYPAn jo 2-1 johtoon. Maali oli Rämälle jo kauden seitsemäs. Molemmissa maaleissa KTP:n puolustaminen oli lepsua, eikä irtopalloja saatu siivottua pois omalta puolustusalueelta.

KTP:n koneesta löytyi kuitenkin yksi pykälä Yläkymiläisiä enemmän. KTP otti jälleen hallinnan ja vyörytti hyökkäyksiään kohti MYPA-maalia. 72-minuuttia oli pelattu kun Matias Paavola pelasi pystypallon Tuukka Kurjelle. Kurki tavoitti syötön juuri ennen päätyrajaa ja käänsi sen maalille, jossa Aleksi Pahkasalo jo odottelikin. Alen laukaus oli tarkka ja painava, ja KTP oli tullut taas peliin mukaan.

Ja lisää oli tulossa. Viisi minuuttia edellisestä, ja KTP piti palloa jälleen MYPA-alueella. Tuukka Kurki antoi jälleen syötön Aleksi Pahkasalolle, joka pääsi ampumaan vastapalloon rangaistusalueen kulmalta. Veto ei ollut kova, mutta ehkä pelaajaruuhkan takaa Tomas Turunen ei nähnyt sitä kunnolla, vaan pallo painui maalivahdin kainalon alta maaliin. KTP johti 2-3.

Viimeisen kympin aikana KTP piti kotijoukkueen tarvittavan kaukana pallosta, eikä MYPA oikeastaan saanut riittävän vaarallisia tilanteita tasoittaakseen pelin. Ottelun loppuhetkillä uusi KTP-pelaaja teki debyyttinsä Ykkösessä, kun Topi Pohjankoski otettiin kentälle muutamaksi minuutiksi. Pohjankoski ja muut pelaajat pitivät MYPAn aisoissa myös yliajalla, ja pisteet matkasivat Kotkaan lukemin 2-3.

KTP:n hyvä syysvire on siis poikinut jo neljän ottelun voittoputken ja sarjan kolmas sija on täysin otettavissa. Seuraavaksi vastaan asettuu ehkä kauden suurin yllättäjä, sarjavitonen Musan Salama. Ottelu Arto Tolsa Areenalla pelataan maanantaina 30.9.