KTP siipirikkona revanssin hakuun Ouluun

By 04/07/20212021, Uutiset

Johannes Laaksonen pääsi Ilves-ottelussa maalien makuun. Komea laukaus rankkarirajan takaa vei KTP:n 10 johtoon. Kuva KTP:n ja AC Oulun edellisestä kohtaamisesta Kotkassa kesäkuun puolivälissä.

KTP:lle tarjoutuu tilaisuus pikaisiin ”kalavelkojen” maksuun, kun se kohtaa maanantaina AC Oulun Raatin stadionilla Oulussa. Oululaisethan kävivät kesäkuun puolivälissä hakemassa Kotkasta pisteet maalein 1–3.

Revanssin ottamista tosin vaikeuttaa KTP:n pitkä poissaololista.

– Loukkaantumisten ja muiden syiden takia emme saa täyttä kokoonpanoa peliin, vaan vaihtomiesten lista jää vajaaksi, kertoo KTP:n joukkueenjohtaja Esa Vilkki.

KTP:llä on alla varsin hyvä peli Ilvestä vastaan. Joukkueen taisteluilme oli parempi kuin muutamissa aikaisemmissa peleissä ja hyökkäyspäässäkin saatiin aikaan tilanteita. Tuloksena oli 1–1-tasapelipiste pitkän tappioputken jälkeen.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

Kotijoukkueen kokoonpanossa kiinnitti Ilves-pelissä huomiota se, ettei vaihtopelaajissa ollut yhtään hyökkääjää. Samoin on Oulu-pelissäkin. Poissa ovat edelleen Matias Tamminen ja Aleksi TarvonenAntti Mäkijärvi sentään palaa kokoonpanoon.

Uusina niminä loukkaantuneiden listalle joutuivat keskikenttäpelaaja Matias Lindfors ja toppari Ingo van Weert. Poissa ovat myös Anttoni Huttunen ja puolustaja Fran Alvarez.

Kaiken lisäksi Pierre-Daniel Nguindan sopimus päättyi sovitusti kesäkuun lopussa, eikä myöskään keskikenttäpelaaja Kimi Kolsi ole käytettävissä, sillä hän aloittaa varusmiespalveluksensa. Vilkki epäilee, ettei Kolsi armeijan lomakäytäntöjen takia pääsee jatkossa harjoituksiin eli hänen osaltaan kausi voi olla jo paketissa.

Pierre-Daniel Nguinda ei enää jatka KTP:n alakerrassa. Erossa ei ollut kyse pelitaidoista, vaan sopimus päättyi ennalta sovitusti kesäkuun lopussa. Nguinda pelasi wing backina oikeassa laidassa kaikissa alkukauden peleissä.

KTP onkin joutunut rivejään vahvistaakseen hakemaan tukea farmiseura Peli-Karhuista. KTP:ssä aikaisemminkin pelannut Oskari Kekkonen on lainapelaajana mukana huomisessa kokoonpanossa. Vilkin mukaan Kekkonen saanee myös peliaikaa.

– Oskarilla on jo kokemus liigavauhdista eli hänet voidaan ottaa kentällekin.

Vaikeuksista huolimatta KTP ei aio luovuttaa sovinnolla, Vilkki vakuuttaa.

– Peli kerralla mennään ja taistellaan, vaikka Oulu ottaneekin pallonhallinnan itselleen.

Vilkin mielestä Oululla on pelissä enemmän paineita kuin KTP:llä.

– Heillä ei ole vielä yhtään kotivoittoa ja siksi tarve näyttää kannattajilleen.

Omat haasteensa matsiin tuovat olosuhteet. Maanantaina on luvassa jälleen hellekeli, eli pelaajien fysiikka joutuu kovalle koetukselle. Oulussa pelataan myös oikealla nurmella, mihin kotkalaiset eivät ole tottuneet. Siihen yritetään silti varautua.

– Kävimme harjoittelemassa nurmella pelaamista Metsolan kentällä ja yöpymispaikassamme Raahessa pääsemme myös vetämään harjoitukset nurmella.

Argo Arbeiterin irtisanouduttua kakkosvalmentaja Gabri Xatart johtaa peliä toistaiseksi. Valmentajatilanteesta ei Vilkin mukaan ole uutta kerrottavaa.

Pelaajapuolella KTP on testannut yhtä puolustajaa ja kahta hyökkääjää. Sopimuksia ei ole vielä tehty.

Myös Oulu on häärännyt pelaajamarkkinoilla. Se on hankkinut kauden loppuun asti ulottuvalla sopimuksella Liechtensteinin maajoukkueeseen kuuluvan Dennis Salanovicin kanssa. Hän ei kuitenkaan pääse kentälle vielä maanantaina, vaan vasta siirtoikkunan avautuessa 13.7. jälkeen.

Ottelu on katsottavissa Ruutu + -kanavalla.

KTP:n matkassa Oulun reissulla on muun muassa Oskari Kekkonen, joka on pelannut alkukauden yhteistyöseura Peli-Karhuissa. Valmennusvastuun Argo Arbeiterin jälkeen ottanut Gabri Xatart tuntee Kekkosen taidot, sillä viime kaudella kaksikko edusti Kakkosessa pelaavaa lappeenrantalaista PEPOa.

Veikkausliigaa:

AC Oulu – FC KTP Raatin stadionilla maanantaina 5.7.2021 kello 18.30

FC KTP – IFK Mariehamn Arto Tolsa Areenalla maanantaina 12.7.2021 kello 18.30

FC KTP – FC Haka (Valkeakoski) Arto Tolsa Areenalla maanantaina 19.7.2021 kello 18.30

HIFK (Helsinki) – FC KTP Bolt Arenalla perjantaina 23.7.2021 kello 18.30

FC Lahti – FC KTP Lahden hiihtostadionilla perjantaina 30.7.2021 kello 18.30

TEKSTI: Markku Kumpunen KUVAT: Mikko Mäkelä