KTP maalin verran EIF:ä parempi

Ykkösen kauteen valmistautuva EIF Tammisaaresta ja Veikkausliigakauden alkamista odottava KTP mittasivat toistensa kevätkunnon perjantai-iltapäivän harjoitusottelussa. KTP lähti otteluun totutusta poiketen neljän pelaajan puolustuslinjalla, jossa pelasivat oikealta vasemmalle Pierre Nguinda, Michael Ogungbaro, Matias Paavola ja Thomas Agyiri. Johannes Laaksonen ja Niklas Leinonen rouhivat keskikentän pohjalla Anttoni Huttusen pelatessa hieman heidän yläpuolellaan. Hyökkäyskolmikon muodostivat Antti Mäkijärvi, Aleksi Tarvonen ja Matias Tamminen. Maalilla täydet 90 minuuttia pelasi Anton Lepola.

Vaikka peli alkoikin tunnustellen ja melko matalalla intensiteetillä, pääsi KTP ensimmäiseen vaaralliseen maalipaikkaansa jo ottelun kahdennellatoista minuutilla. Muutaman kerran laidaltaan terävästi noussut Pierre Nquinda keskitti laadukkaan pallon Tarvoselle, mutta Taren pusku suuntautui hieman ohi vasemman alanurkan. EIF pidettiin poissa maalipaikoilta eikä kotijoukkue tainnut ensimmäisellä puolikkaalla saada ainuttakaan laukausta kohti Anton Lepolan maalia. Vasempana laitapakkina pelannut Thomas Agyiri nousi noin 30 minuutin kohdalla muutaman kerran puolittaiseen maalipaikkaan, mutta Thomaksen laukaukset eivät ollut sellaisia Eurogoals-pommeja, joita mieheltä on totuttu näkemään. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä selvemmin KTP otti peliä haltuunsa. Tarvonen pääsi vielä puolittaiseen murtautumiseen aivan ensimmäisen jakson lopulla, mutta tälläkään ei hätyytelty EIF:n maalia.

Toinen puoliaika sai KTP:n kannalta surullisen alun kun Johannes Laaksonen jyräsi rangaistusalueella tylysti ja tarpeettomasti EIF-pelaajan. Pallo vietiin pilkulle, ja Xhevdet Gela sijoitti pallon hallitusti ohi Lepolan.  Pelikellossa oli tällöin 50 minuuttia ja laukaus oli kotijoukkueen ensimmäinen koko ottelussa. KTP käynnisteli takaa-ajoaan vaihtamalla ensin tunnin kohdalla viisi pelaajaa ja kymmentä minuuttia myöhemmin kolme lisää. Kentälle tulivat ensin Sissoko, Arranz, Lindfors, Ramadingaye ja Eerola sekä hetkeä myöhemmin Alvarez, Voutilainen ja van Weert. Avauskokoonpanosta kentälle jäivät enää Tarvonen, Paavola ja Lepola. Hieman vaihtojen jälkeen KTP saikin otteen pelistä ja hallitsi kenttätapahtumia.

Kun 76 minuuttia oli pelattu, punnersi KTP ottelun tasoihin.  Anton Eerola ja Matias Lindfors petasivat erittäin näppärän syöttökuvion päätteeksi vetopaikan David Ramadingayelle, joka sijoitti pallon hallitusti alanurkkaan. Maali oli ansaittu  ja heti maalin jälkeen oli nähtävissä ettei tasapeli tyydyttäisi tänään KTP pelaajistoa.  Seuraavat 10 minuuttia KTP:n prässäsi aktiivisesti ja sai riistoja syvällä EIF alueella. Ensimmäinen sauma voittomaaliin oli Anton Eerolalla, mutta veto kilpistyi EIF-maalivahtiin. Myös Matias Lindfors, jonka Asier Arranz vapautti maalipaikkaan hetkeä myöhemmin, epäonnistui  omassa yrityksessään. 1-2 voittomaali syntyi lopulta Arranzin kulmapotkusta, kun Paavo Voutilainen pääsi suoraan volleysta pamauttamaan pallon verkkoon. Ottelun loppuhetkillä Matias Paavola esti vielä EIF-läpiajon oikea-aikaisella liu’ullaan  ja turvasi voiton vihreävalkoisesta harjoitusvastuksesta.

Päävalmentaja Argo Arbeiter oli otteluun kokonaisuutena melko tyytyväinen.

-Onnistuimme joukkueena hyvin ja etenkin ottelun alussa ja lopussa loimme hyviä paikkoja, vaikkakin viimeistelyssä saisimme olla terävämpiä. Puolustuksemme piti EIF:n poissa laukaisupaikoilta ja se on hyvä merkki. Jos onnistujista joku pitää nostaa esille, niin Pierre (Nquinda) pelasi tänään hyvin, Arbeiter sanoi

-Halusin peluuttaa joukkuetta tänään erilaisessa ryhmityksessä, jotta meillä on vaihtoehtoja tulevaa kautta varten. Peliaikaa halusimme tänään antaa tasaisesti kaikille, päätti Arbeiter.

KTP:n seuraava vastustaja on mielenkiintoinen, sillä vastaan asettuu taitava u21-maajoukkue. Pikkuhuuhkajat kohdataan Bolt Arenalla Helsingissä jo tulevana maanantaina kello 14. Myös tämä ottelu on mahdollista nähdä suoratoistona palloliiton HUU-TV:n kautta.

KTP: Lepola, Agyiri (Alvarez 71’), Ogungbaro (Voutilainen 71’), Paavola, Nguinda (Sissoko 63’), Laaksonen (van Weert 71’), Leinonen (Arranz 63’), Mäkijärvi (Lindfors 63’), Huttunen (Ramadingaye 63’), Tarvonen, Tamminen (Eerola 63’)