KTP haki maukkaan voiton Valkeakoskelta

By 14/05/20212021, Uutiset

KTP juhli kolme kertaa Veikkausliigan ottelussa Valkeakosken Tehtaan kentällä perjantaina. Ensimmäiset pidot pani pystyyn David Ramadingaye, jonka vasurilaukaus painui Hakan maaliin vasempaan nurkkaan. Maalintekijää olivat ensimmäisinä onnittelemassa Niklas Leinonen (vasemmalta), Alain Ebwelle (jossain takana), Michael Ogungbaro ja Aleksi Tarvonen. (Tuore kuva Valkeakoskelta)

Sehän meni niin kuin kaikki odottivat? KTP otti maukkaan 3-0 voiton Valkeakosken Hakasta aurinkoiselta Tehtaan kentältä perjantaina. Paikalla sai olla katsojiakin 50 (ensisijaisesti kotijoukkueen faneja), jotka eivät varmaankaan lähteneet kotiin kovin tyytyväisinä. Hakan peli ei vieläkään kulkenut niin kuin on odotettu.

Matsin jälkeen Mäkkäriin!

Alkukauden ensimmäinen voitto olisi maistunut molemmille, mutta nyt Haka antoi KTP:lle kaikki voitonavaimet.

KTP:n kapteeni David Ramadingaye – pelin sielu kentällä ja kentän ulkopuolella – totesi ennen peliä.

– Yritetään hallita palloa enemmän kuin edellisissä peleissä. Jos pystymme pitämään Hakan nollilla pitkään, niin varmaan se hermostuu. Valkeakoskella on varmaan enemmän paineita voittaa kuin meillä.

Hakan valmentajana Teemu Tainiota tuurannut Mikko Manninen puolestaan pohti:

– KTP elää vastahyökkäyksistä ja niissä meidän pitää olla tarkkana. Emme saa menettää palloja helpoissa paikoissa.

Alkulausumat pitivät varsin hyvin paikkansa, sillä varsinkin KTP:n 1-0 maalin jälkeen Haka tuntui hermostuneelta ja iski päätä seinään. Tosin KTP pystyi varsinaiseen pallonhallintaan oikeastaan vasta toisella jaksolla selvän johdon turvin.

Pelin ensimmäiset 15 minuuttia olivat Hakan pallonhallintaa. KTP ei päässyt kunnolla edes keskirajan yli ja omassa puolustuspäässä oli paineita. 16 minuutin kohdalla Ishmael Yartey laukoi kaukaa tulisesti, mutta Anton Lepola venyi hyvin.

Peliin tuli tunnetta, kun Hakan Luiyi De Lucas ja KTP:n Mohamadou Sissoko nahistelivat ja tönivät toisiaan KTP:n maalin edustalla; tiukka peli, tiukat tunteet.

Pelin 28. minuutilla syntyi KTP:n avausmaali. Sen laukoi Ramadingaye hienosti oikealta rankkarirajan kulmasta vasurilla takanurkkaan. Täysosuma tuli KTP:n ensimmäisen varsinaisen pienen painostuksen jälkeen.

Ensimmäisen jakson lopussa Hakan Janne-Pekka Laine pääsi läpi ja kaatui. Hakalaiset vaativat turhaan pilkkua.

Vielä ennen taukoa isot miehet, KTP:n Michael Ogungbaro ja Hakan De Lucas, iskivät päänsä yhteen, mutta onneksi ei kummempaa käynyt. Varsinaisia hyviä tekopaikkoja ei Hakalla ei ollut, vaikka se hallitsi ensimmäisen jakson.

Peli kulki kuten KTP toivoikin. Aleksi Tarvonenkin totesi tauolla:

– Peli on mennyt suunnitelmiemme mukaan. Puolustamme tiiviisti ja yritämme vastahyökkäyksiä. Erikoistilanteita ei saisi Hakalle antaa, eikä siis rikkoa niin paljon kuin ensimmäisellä jaksolla tapahtui.

Fran Alvarez vei KTP:n kahden maalin johtoon tarkalla laukauksella oikeaan takanurkkaan. (Kuva kevättalven harjoitusottelusta KTP-MIFK)

Toinen jakso alkoi Hakan Antto Hilskan läpiajolla, jonka KTP-vahti Lepola torjui vastaantulollaan. Haka vaihtoi Maximus Tainion ja Samuel Chidin De Lucaksen ja Hilskan tilalle toiveena sähäkkyyttä hyökkäykseen. Toisin kuitenkin kävi.

KTP riisti keskikentällä pallon 58. minuutilla ja lähti nopeaan hyökkäykseen oikeata laitaa pitkin. Keskitys ja pallo pelaajien ohi KTP:n pakille Fran Alvarezille, joka sijoitti pallon takakulmaan: 0-2 vieraille.

Anton Eerola ja Thomas Agyiri tulivat 61. minuutilla Tarvosen ja Niklas Leinosen tilalle. 66. minuutilla nähtiin pelin ratkaisu KTP:n ensimmäisen kulmapotkun jälkitilanteesta. Pitkä Eerola voitti pääpallon, ja yhtä lailla pitkänhuiskea Sissoko iski pallon maalin kattoon: 0-3 vieraille ja peli oli selvä.

Maalin jälkeen KTP selvästi rauhoittui pelaamaan. Haka yritti; muun muassa Ismael Yartey kovaa Lepolan syliin, Samuel Chidi etukulmasta ohi ja vielä lopussa Eero-Matti Auvinen kaukaa yläriman kautta yli. Itse asiassa KTP:lla ei ollut hätää, koska Haka ei pystynyt kovin tiukkoja tilanteita luomaan.

Pelin jälkeen KTP:n valmentaja Argo Arbeiter oli varsin tyytyväinen.

– Ensimmäisellä jaksolla piti olla nolla vastustajalla. Kun saimme maalin, Hakan oli pakko hyökätä enemmän, ja se avasi meille vastahyökkäyksiä.

– Toisella jaksolla sitten prässäsimme enemmän ylhäältä. Menemme jokaiseen otteluun paineettomasti. Olemme aina altavastaajia ja se sopii meille.

KTP:n kausi on siis alkanut hienosti: neljä pistettä vieraista, neljä tehtyä maali! Ei huonosti heittopussiksi povatulta sarjatulokkaalta!

KTP toteutti ennalta sovittua taktiikkaa esimerkillisesti; tiukka puolustus ja omat maalit vastaiskuista. Ensimmäisellä jaksolla Haka dominoi, mutta toisella pelipuoliskolla hallinta siirtyi vieraille. Kotkan takalinjoilla muun muassa Michael Ogungbaro pelasi hyvin. (Kuva kevättalven harjoitusottelusta KTP-MIFK)

Kokoonpanot, Haka: Mika Hilander, Eero-Matti Auvinen, Luiyi de Lucas (v, 55. Maximus Tainio), Niklas Friberg, Henri Malundama, Youri Loen (62. Tino Purme), Janne-Pekka Laine, Jami Kyöstilä (v), Ishmael Yartey (90. Seth Saarinen), Salomo Ojala (46. Andrija Bosnjak), Antto Hilska (55. Samuel Chidi).

KTP: Anton Lepola, Fran Alvarez (69. Matias Paavola), Mohamadou Sissoko, Michael Ogungbaro, Pierre-Daniel Nguinda, Asier Arranz, David Ramadingaye (78. Antti Mäkijärvi), Niklas Leinonen (v, 61. Thomas Agyiri), Alain Ebwelle, Aleksi Tarvonen (61. Anton Eerola), Matias Lindfors.

Tilastot (Haka ensi mainittuna): laukaukset 10-5, kohti maalia 3-3, kulmapotkut 10-1, keltaiset korit 2-1, torjunnat 0-4, rikkeet 12-11, paitsiot 1-2.

Veikkausliigaa:

FC Inter – FC KTP Veritas Stadionilla Turussa lauantaina 22.5.2021 kello 15.00

FC Ilves – FC KTP Tampereen Ratinan stadionilla perjantaina 28.5.2021 kello 18.30

FC KTP – Helsingin IFK Arto Tolsa Areenalla torstaina 10.6.2021 kello 18.30

TEKSTI: Jukka Lopperi KUVAT: Jussi Rämä ja Mikko Mäkelä