Kauden viimeinen kolmannes käynnistyy – Hyötyykö KTP Raatin kirouksesta?

By 15/08/20192019, Ennakot, Uutiset

Koulut alkoivat, loma on ohi, ulkona sataa ja niin se syksy saapuu. Maanantaina KTP palasi muutaman tappion jälkeen voittojen tielle huikealla 6-1 kotivoitolla TPV:stä. Peli toimi myös jäähyväisotteluna KTP-perheestä matkaa jatkaneille Kalle Multaselle ja Manelille, joten kotkalaisten ei tarvitse enää jännittää, että Multanen olisi tuonut Ykkösen maalipörssin kuninkuuden täksi kaudeksi Kotkaan.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä asetelmat ovat selkeät. Haka porskuttaa taulukon kärjessä edelleen tappiottomalla ja äärimmäisen vakuuttavalla 50 pisteellä. TPS seuraa kovaa vauhtia perässä 40 pisteellä ja jos Hakaa uhkaa loppukaudesta sulaminen, niin TPS varmasti ahneesti ottaisi pisteet kiinni. Nämä muodostavat kuitenkin selkeän sarjakärjen. Kolmantena on Jaro 30 pisteessä, ja tästä sitten Musa 27 pisteellä, ja KTP viidentenä 23 pisteellä tasan sarjataulukon puolessa välissä.  Lopputaulukossa kuudentena on EIF 22 pistettä, seitsemäntenä Oulu 20 pistettä, kahdeksantena Kajaani 17 pistettä, ja loppusijoitukset TPV 14 pistettä ja häntänä MYPA 10 pisteellä.

Ykkösen viimeinen kierros käynnistyy KTP:n osalta AC Oulua vastaan. Kesä on mennyt yhdessä hujauksessa, kun vastahan juuri ennen vappua kausi käynnistyi samaista vastustajaa vastaan. Huhtikuun kohtaamisessa Kotkassa vierailijat veivät täydet pisteet mukanaan 0-1 voitolla ja juuri juhannuksen kynnyksellä KTP kävi kairaamassa pisteet takaisin Kotkaan myöskin 0-1 vierasvoitolla. Joukkueiden kohtaamiset ovat pelillisesti olleet äärimmäisen tasaisia, joten tiukkaa peliä on lupa odottaa nytkin.

Vaikka vierasmatsi on aina vierasmatsi, niin pientä lisäboostia tuo KTP:lle myös, että AC Oulu ei ole voittanut vielä yhtäkään peliä kotonaan tällä kaudella. Raatin stadion ei tällä hetkellä suosi kotijoukkuetta ja viime viikonloppuna myös EIF kävi hakemassa täydet pisteet Raaseporiin, ja nousi sarjassa Oulun edelle heti KTP:n kannoille.

Otteluetkoilla valmentaja Ossi Virta odottaa myös tasaista peliä. Hänen mukaansa TPV pelissä nähtiin sellaista peliä, mitä joukkue haluaakin pelata ja pelin onnistumisiin tullaan nojaamaan myös Oulussa.

Maanantaina KTP-paidoissa lupaavasti debytoineet Thomas Agyiri ja Paulo Martins toivottavasti nähdään kentällä myös Oulussa, jotta nähdään herrojen taso hieman kovemmassa paikassa.

Otteluetkot näet alla olevasta videosta tai KTP:n Youtube kanavalta: https://youtu.be/-VRHtJuXhLE

AC Oulu – KTP perjantaina 16.8 klo 18.30 Raatin stadionilla. Ottelun voi seurata suorana Elisa Viihteen kautta.