Kauden parhaalla jaksolla upea 3-1 voitto Jarosta

Maanantaina Arto Tolsa Areenalla pelattiin varsinkin toinen jakso kauden parasta futista. Lopputulos 3-1 voitto oli kuorrute kakun päälle.

Ensimmäinen jakso alkoi KTP:n osalta hieman kohmeisissa merkeissä ja syötöt eivät löytäneet omia pelaajia. Pelin edetessä alkoi tilaa löytyä Jaron linjoista ja vajaa puolen tunnin kohdalla saatiin luotua muutamia hyviä maalipaikkoja.

Ajassa 34’ KTP suoritti ensimmäisen vaihdon. Tuomas Ollilan saatua kovan tällin päähän kentälle vaihdettiin Saku Leppänen. Leppänen otti keskustasta Lindforsin paikan ja Lindfors siirtyi Ollilan paikalle puolustajaksi.

Yleisö pääsi haukkomaan henkeään ajassa 36’, kun Jaron Barraza haistoi Jirin nousun alueensa etuosaan ja nosti korkean roikkupallon maalia kohti. Jiri suoritti paraativenymisen nyrkkeilemällä maaliin matkalla olleen pallon pois.

Juuri ennen tauolle siirtymistä ajassa 45+1 Jaro siirtyi 0-1 johtoon Axel Vidjeskogin maalilla. Maali tuli kulmatilanteen jälkitilanteesta, jossa pallo pomppi pelaajalta toiselle. Jaron Toni Takamäki pääsi pallon nostamaan boxin alueelle, josta KTP:n Saku Leppänen puski pallon epäonnekkaasti 16 m rajan tuntumassa olleen Vidjeskogin jalkaan, joka veti pallon komealla vedolla takakulmaan Jirin ohi.

Tauolle siirryttiin Jaron 0-1 johdossa.

Toisella jaksolla kentälle marssi aivan erinäköinen ja energinen kotijoukkue ja paikkoja siunaantui. Pallo liikkui ripeään, mutta viimeistely ja puhe jäivät vielä tässä vaiheessa uupumaan.

Ajassa 60’  Jaron nopeasta vastahyökkäyksestä Jaro oli saamassa ylivoimahyökkäyksen. Juuso Laitinen katkaisi hyökkäyksen, mutta tuli selkeästi tilanteeseen myöhässä, kahdesti, ja otti keltaisen kortin.  Käsky on valmentajalta käynyt, että nämä katkaistaan. Aina. Ja niin nytkin.

Kotijoukkue tasoitti pelin ajassa 63’. Antti Mäkijärvi teki hienon työn tuomalla pallon boksiin vasenta laitaa pitkin ja pääsi syöttämään juuri vaihdosta minuuttia aiemmin kentälle tulleelle ja vapaana olevalle Tuukka Kurjelle. Kurki piti Jaron puolustajan takanaan ja pääsi kääntämään pallollisena ulkokautta jalan vapaaksi ja vetämään komeasti pallon maaliin.

Ja heti seuraavasta hyökkäyksestä lisää maaleja taululle. Ajassa 65’ Matias Lindfors toi pallon vasenta laitaa pitkin ylös ja syötti boksin rajalla vapaana olevalle Mäkijärvelle, joka pääsi tälläämään pallon verkkoon ja taululle lukemat 2-1. Kolmikko Kurki-Mäkijärvi-Lindfors tuntuivat lukevan toistensa ajatuksia ja vasemmasta laidasta löytyy tilaa tälle porukalle temmeltää.

Ajassa 88’ KTP pääsi ylivoimahyökkäykseen, jossa Mäkijärvi toi pallon ylös. Tuukka Kurki ja Aleksi Pahkasalo olivat molemmat vapaina, Mäkijärvi syötti lähempänä olevalle Kurjelle ja Kurki teki illan toisen osuman ja taululle lukemat 3-1.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa paikalla olivat tänään erinomaisen päivätyön tehnyt Tuukka Kurki ja valmentaja Ossi Virta. Kurki totesi heti kärkeen, että oli todella kiva pelata omalla pelipaikalla kunnon minuutit, kun tähän mennessä tarjolla ollut vain 5-10 jämäminuuttia. Tänään mentiin hyvällä fiiliksellä ja lopputuloksena kaksi komeaa maalia.

Jaron valmentaja Niklas Käcko totesi, että ei mennyt ilta pelisuunnitelman mukaan.  Ensimmäinen jakso meni Jaron hallinnassa, mutta vaikka peliä pyöritettiin keskiviivan tuntumassa ja pallo liikkui, niin  Jaro ei päässyt etenemään kunnollisiin maalintekopaikkoihin. Toisella jaksolla KTP nosti prässiä ja tätä ei saatu enää purettua, ja pelinhallinta siirtyi kotkalaisille.

Myös KTP:n valmentaja Ossi Virta jakaa Käckon mietteet. Virta jatkaakin, että ensimmäisellä jaksolla KTP ei saanut paineistettua Jaron keskikenttää. Tauon aikana käytiin läpi asioita ja tilaa alkoi löytyä laidoista ja lopulta myös keskustan kautta. Peli näytti hyökkäyssuuntaan sellaiselta peliltä, mitä halutaankin pelata. Virta päättää, että kokonaisuudessa ansaittu voitto jo maalipaikkojenkin valossa.

Toinen jakso pelattiin kauden parasta peliä ja kyllä tätä oli ilo seurata. Loppulukemat 3-1 lämmittävät mieltä ja Jaro on kaadettu.

KTP: Koski, Voutilainen, Dolivo, Pahkasalo (90’ Usta), Ollila (34’ Leppänen), Agyiri, Mäkijärvi, Lindfors, Paavola, Liikonen (61’ Kurki), Laitinen.