Kauden ensimmäinen vieraspeli – vastassa FC Lahti

Rapsakkaassa pakkassäässä pelattu KTP:n Cup-avaus päättyi tappioon. (Kuva: Mikko Mäkelä)

 

KTP jatkaa lauantaina Suomen Cupin lohkovaihetta, kun vierasottelussa Mukkulan hallissa vastaan asettuu FC Lahti.

KTP aloitti viime viikonloppuna kilpakautensa isännöimällä lohkovaiheen ainoassa kotipelissä HIFK:ta Arto Tolsa Areenalla jäisissä olosuhteissa. Ottelu päättyi vauhdikkaasta ja hyökkäysvoittoisesta pelistä huolimatta HIFK:n niukkaan 1-0 voittoon.

Vaikka lopputuloksesta ei jäänyt käteen edes maalia, näki päävalmentaja Argo Arbeiter pelissä hyvääkin:

“Ensimmäiset 20-minuuttia oli vaikeaa, mutta ottelun edetessä pelitapa, jota haettiin alkoi toimimaan ja saimme myös maalipaikkoja, joista olisi pitänyt maalit tehdä. Eritoten nuorten pelaajien pelaamiseen olin todella tyytyväinen.”

Nyt katseet on käännetty kohti tulevaa koitosta ja viikon harjoituksissa on keskitytty hiomaan omia kuvioita terävämpään muotoon. Arbeiter uskoo saavansa Lahteen mukaan lähes koko joukkueensa:

“Michael Ogungbaro palaa viikonlopuksi Kotkaan ja saattaa olla jo Lahdessa mukana. Fran Alvarezia aletaan ajamaan sisään joukkueeseen. Ivan Vasiljevicin pelilupaa odotetaan vielä Serbiasta, joten hänen pelaaminen on epävarmaa. Vasta lauantaina selviää lopullisesti ketkä ovat mukana.”

FC Lahden runko on pysynyt edelliskaudesta lähes muuttumattomana. Joukkueessa jatkaa myös kaudella 2018 KTP:ta edustanut Jean-Christophe Coubronne, joka pelaa nyt ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa vihreävalkoisia vastaan.

Ranskalainen Jean-Christophe Coubronne siirtyi Kotkasta FC Lahteen ja aloittaa nyt kolmannen kautensa mastokaupungissa. (Kuva: Mikko Mäkelä)

 

Toistaiseksi FC Lahti on hankkinut seurasta poistuneiden pelaajien korvaajiksi maalivahti Antonio Regueron HJK:sta, hyökkääjät Eliécer Espinosan (TPS) ja Kristian Yli-Hietasen (TPV) sekä viime kaudella Kotkassakin maalin tehneen keskikentän moniosaajan Loorents Hertsin (AC Oulu). Hertsiä ei kuitenkaan nähdä viikonlopun pelissä, sillä mies ehti hankkia kaksi varoitusta Cup-avauksessa, kun FC Lahti ja HJK jakoivat pisteet 1-1 tasapelillä.

Ottelu tullaan pelaamaan suljetuin ovin, mutta Ruutu+ näyttää tämän ja kaikki muutkin Suomen Cupin pelit suorana. FC Lahti – KTP ottelulähetykseen pääset tästä linkistä: Ruutu.fi