”Jokainen peli on uusi mahdollisuus”

By 22/07/20212021, Uutiset

KTP ja HIFK kohtaavat perjantaina toistamiseen Veikkausliigan ottelussa. Nyt pelipaikkana on Bolt Arena Helsingissä. Ensimmäinen kamppailu Arto Tolsa Areenalla Kotkassa kesäkuussa päättyi vieraiden 0–2 voittoon. IFK:n espanjalainen Pipe Saez oli kentän näkyvimpiä pelaajia, ja hänet palkittiin RuutuPlussan kolmella tähdellä. Saezin seuraavaa liikettä ennustelee KTP:n David Ramadingaye. Taustalla Kotkan Mohamadou Sissoko, joka ei pelaa toista kohtaamista.

Jalkapallon Veikkausliigan runkosarja on kääntynyt toiselle puolikkaalle, ja FC KTP kohtaa 13:nnen kierroksen kamppailussa HIFK:n Helsingin Bolt Areenalla perjantaina kello 18.30.

Sarjataulukossa IFK on kuudentena ja KTP 11:ntenä 12 pinnaa perjantain isäntäänsä takamatkalla. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Kotkassa kesäkuun alussa päättyi vieraiden 0–2 voittoon, eikä kovin paljoa ole kotkalaisille ennakkoon luvassa tälläkään kerralla. Muun muassa Veikkauksen Pitkävedossa kotivoiton kerroin on 1,48, tasapeli-merkki antaa rahat 4,00-kertaisena takaisin, ja vierasvoiton kerroin on 7,00.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

KTP:n uusi päävalmentaja Gabriel Xatart ei seuraa rahapeliennusteita eikä liioin tuijottele taakseen, miten edelliset pelit ovat menneet.

Itse asiassa en ihan tarkkaan edes muista, miten ensimmäisessä HIFK-matsissa kävi. Toki arvioimme vastustajia muun muassa videoanalyysein niiden aikaisempien pelien perusteella, mutta tärkeintä valmistautumisessa on, mikä on meidän oma päivän kuntomme. Jokainen peli edessäpäin on meille aina uusi mahdollisuus, toteaa Xatart.

KTP sai maanantaisesta Haka-ottelusta vähäiseen pistepussiinssa tasapelipinnan. Se oli puolustustaistelulla saavutettu 0–0 tulos, sillä vieras Valkeakoskelta oli tilastollisesti selvästikin niskan päällä. Se voitti muun muassa kulmapotkut peräti 19–4.

Gabri” Xatart ei lähde vastustajan teholukuja kiistämään, mutta toteaapahan vain, että:

Kyllä meilläkin oli pelissä omat tilaisuutemme. Jos olisimme saaneet maalin niistä parista tarjoutuneesta tilaisuudesta, olisi ottelu saanut toisenlaisen luonteen.

HIFK haki edellisellä kierroksella 0–1 yllätysvoiton sarjakakkosesta FC Interistä. Helsinkiläisten päävalmentaja Joaquin Gomez ei pitänyt vierasvoittoa yllätyksellisenä. Hallitsimme ottelua valtaosin, ja mielestäni ansaitsimme voittomme.

Jake Dunwoodyn maali katkaisi IFK:n neljän ottelun kuivan kauden.

Maalinteko on vaikein asia jalkapallossa, ja kun pelaamme samalla tavalla kuin Turussa, voitamme enemmän pelejä kuin häviämme, Lopez vakuuttaa.

KTP:n valmentajakvartetissa on nyt kolme espanjalaista. Xatartin maanmiehiä ovat Jordi Aluja ja tuorein valmentajavahvistus Alexis Sanchez Lopez. Nelikosta vain maalivahtikoulutuksesta ensisijaisesti vastaava Jussi Riikonen puhuu äidinkielenään suomea.

HIFK-leirissäkin puhutaan aika-ajoin espanjaa, sillä Joaquin Lopez on syntynyt Sotillo de la Adradassa Espanjassa, ja samasta maasta on kotoisin kakkoskoutsi Miguel Cervera Lopezkin.

Yksi HIFK:n pelin arkkitehdeistä on kiitelty ja kiistelty Mosa Yaghoubi. Kotkan kamppailussa Mosa oli hyvä. Häntä varjostivat muun muassa KTP:n Johannes Laaksonen (keskellä) ja Anton Eerola.

Joaquin Gomez oli vielä viime vuonna Jani Honkavaaran valmentajapari Seinäjoen Jalkapallokerhossa, ja Juha Malisen alainen Suomen 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentajatiimissä. Nyt pitkään Englannissakin vaikuttanut koutsi kokeilee siipiensä kantavuutta päävalmentajana.

Kesäkuisessa kohtaamisessa HIFK pysäytti KTP:n prässillään ja pallonhallinnallaan.

IFK:n pelissä näkyi Gomezin käden jälki, ja sitä samaa on todennäköisesti luvassa perjantainakin, arvelee Gabri Xatart.

KTP:n pitkä sairaslista lyhenee lupaavasti. IFK-otteluun eivät vielä pue Matias Tamminen eikä Matias Lindfors, mutta muut potilaat ovat kuntoutuneet. Tammisen ja Lindforsin ohella poissa ovat lisäksi Mohamadou Sissoko, Tiguinho (Erikson Carlos Batista dos Santos) ja Fran Alvarez.

Pitkä ranskalaistoppari Sissoko sai Haka-ottelussa varoitustilinsä täyteen, eikä brassihyökkääjä Tiquinho voi HIFK:n lainamiehenä pelata isäntäänsä vastaan. Espanjalaispuolustaja Alvarezin kanssa KTP:n purki pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

KTP hakee miehistöönsä vielä täydennystä. Tulossa on ainakin yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä. Perjantaiseen Helsingin peliin ei kumpikaan ennätä, mutta kenties jo viikon kuluttua Lahdessa vihreä-valkoisessa raitapaidassa on kaksi uutta miestä. HIFK ei ole toistaiseksi ainakaan lähtenyt pelaajaostoksille. Tiguinhon ohella IFK:sta on lähtenyt turkulaisen jalkapallokoulun kasvatti Selman El Baset (20), jonka laina-aika saksalaisesta FC Ingolstadista on päättynyt.

Kotkassa HIFK:n maalia vartioi brittivahti Calum Ward. Hän ei päästänyt KTP:n Aleksi Tarvosta eikä muitakaan kotkalaisia yllättämään.

Edellinen keskinäinen ottelu FC KTP–HIFK 0–2 (10.6.2021):

Maalit: 34 min. 0–1 Jusif Ali, 55 min. 0–2 Pipe Saez.

Tilastot (KTP ensin mainittuna): laukaukset 9–15, kohti maalia 2–6, rikkeet 18–8, paitsiot 0–0, kulmapotkut 6–7, keltaiset kortit 2–1, punaiset kortit 0–0, torjunnat 4–2.

Kokoonopanot, KTP: Anton Lepola: Pierre-Daniel Nguinda (varoitus), Michael Ogungbaro, Mohamadou Sissoko, Fran Alvarez (81. Matias Paavola); Asier Arranz (87. Johannes Laaksonen), Antti Mäkijärvi (61. Aleksi Tarvonen), David Ramadingaye (87. Niklas Leinonen), Thomas Agyiri, Alain Ebwelle (61. Matias Lindfors); Anton Eerola.

HIFK: Calum Ward; Tino Palmasto, Sakari Mattila, Aldayr Hernandez; Macario Hing-Glover, Jake Dunwoody, Moshtagh Yaghoubi, Pipe Saez; Jusif Ali (79. Mosawer Ahadi), Juan Antonio Entrena (varoitus. 63. Aatu Kujanpää), Keaton Isaksson (85. Erikson Carlos).

Tuomaristo: erotuomari Jari Järvinen, avustavat Tapani Olkku, Turkka Valjakka. Yleisöä: 2511.

HIFK:n edellinen ottelu FC Inter (Turku)–HIFK 0–1 (19.7.2021):

Maali: 69 min. 0–1 Jake Dunwoody.

HIFK:n kokoonpano: Markus Uusitalo; Jukka Halme, Matej Hrdaecky, Aldayr Hernandez; Macario Hing-Glover, Jake Dunwoody, Moshtagh Yaghoubi, Pipe Saez; Jani Bäckman (Jusif Ali), Juan Antonio Entrena (Jeremiah Streng), Keaton Isaksson.

Veikkausliigaa:

HIFK (Helsinki) – FC KTP Bolt Arenalla perjantaina 23.7.201 kello 18.30

FC Lahti – FC KTP Lahden hiihtostadionilla perjantaina 30.7.2021 kello 18.30

FC KTP – HJK (Helsinki) Arto Tolsa Areenalla lauantaina 7.8.2021 kello 17.00

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Mikko Mäkelä