Johannes Laaksonen palaa Kotkaan

By 03/12/20202020, 2021, Miehet, Uutiset

KTP:n joukkueen rakentaminen jatkuu vanhojen pelaajien paluulla.

Tällä kertaa kotiin tulee Johannes Laaksonen, joka tekee pitkän poissaolon jälkeen paluun Kotkaan 2-vuotisella sopimuksella. 

– Perhe oli pääasiallisin syy palata Kotkaan ja nyt kun KTP pelaa Veikkausliigassa, oli mahdollista täyttää myös omat urheilulliset tavoitteet. Takana on myös hyvin sekava vuosi, joten Kotkaan palaaminen oli helppo ratkaisu, Laaksonen kertoo tyytyväisenä.

Laaksonen tuo joukkueeseen kaivattua kokemusta Veikkausliigasta. Hän pelasi Seinäjoella Jalkapallokerhossa kuusi kautta avainroolissa ollen mukana nostamassa joukkueen ensin Veikkausliigaan ja voittamassa SJK:n seurahistorian toistaiseksi ainoat mestaruudet Veikkausliigassa, Suomen Cupissa ja sittemmin lopetetussa Liigacupissa vuosina 2014-16. 

– Simo Valakarin alaisuudessa opin ammattimaista toimintaa kentällä ja sen ulkopuolellakin, jotka ilmenivät menestyksenä. Vuodet SJK:ssa oli urani toistaiseksi parasta aikaa.

Laaksonen siirtyi Seinäjoelta 2019 Norjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Sandnes Ulfin riveihin pelaten joukkueessa 16 peliä.

– Tunsin että pärjäsin todella hyvin siellä ja oli paljon näytettävää, mutta loukkaantuminen, joka uusiutui kauden aikana, käytännössä pilasi ensimmäisen kauden. Sitten koronaepidemia pisti sarjan tauolle ja päätin palata Suomeen.

Oltuaan alkukauden 2020 pelaamatta Laaksonen purki sopimuksen Sandnesin kanssa ja siirtyi IFK Mariehamnin riveihin pelaten yhdeksän ottelua.

Laaksonen on pelannut yli 300 ottelua miesten tasolta, joista 150 Veikkausliigassa. Tämä lisää kokemusta ja vaihtoehtoja KTP:n keskikentälle. Laaksoselta löytyy myös kokemusta A-maajoukkueesta kolmen ottelun verran. 

– KTP:n joukkueeseen tuon kokemusta ja pallollista osaamista. Iän myötä myös henkinen vahvuus on kasvanut.

Laaksonen on toinen kotkalainen, joka tekee paluun KTP:n riveihin, kun Aleksi Tarvonen allekirjoitti aiemmin marraskuussa sopimuksen joukkueen kanssa.

KTP toivottaa ilolla Johannes Laaksosen takaisin kotiin!