Jaossa vielä 30 pistettä, kaikki yhä mahdollista

By 10/09/20212021, Uutiset

Antti Mäkijärvi ja koko KTP:n joukkue uskoo yhä mahdollisuuksiinsa taistelussa Veikkausliiga-paikasta. – Pelejä on 10 jäljellä ja niissä 30 pistettä jaossa, Mäkijärvi muistuttaa. Kuva on heinäkuisesta ottelusta IFK Mariehamnia vastaan. Vasemmalla vieraiden Mohammed Abubakari.

KTP palaa ”sorvin ääreen” vajaan kahden viikon mittaiselta maaottelutauolta, kun se kohtaa FC Hongan Veikkausliigan ottelussa Tapiolan urheilupuistossa Espoossa lauantaina.

Kotkalaiset jatkavat edelleen taistelua olemassaolosta liigan hännillä. Kauden ainoasta voitosta on jo kohta neljä kuukautta (14.5. Haka–KTP 0–3) ja viimeisimmästä pisteestäkin 50 päivää (23.7. HIFK–KTP 2–2).

Säilyttääkseen sarjapaikkansa KTP:n on pystyttävä noukkimaan täysiä pistepotteja jäljellä olevista otteluista. Samalla taulukossa edellä menevien on kompuroitava omissa peleissään.

OTTELUENNAKON TARJOAA K-RAUTA KOTKA

KTP:n kapteenistoon kuluva Antti Mäkijärvi (27) pitää selviytymistä loppukauden haasteesta täysin mahdollisena.

Jäljellä on vielä 10 ottelua (viisi runkosarjassa ja viisi niin sanotussa haastajasarjassa) ja niissä jaossa 30 pistettä. Meidän on vain uskottava omaan tekemiseemme ja siihen, että vielä niitä voittojakin tulee.

Mäkijärvi toteaa, että yksikin voitto voi avata henkisen lukon. – Pitkä pisteetön kausi kerää aina paineita, ja niistä olisi päästävä, kotkalaishyökkääjä painottaa.

Espoo paikkakuntana ja Honka urheiluseurana on Antti Mäkijärvelle tuttu kasvualusta. Hän on syntynyt puutarhakaupungissa, ja ”keltamustat” on miehen kasvattaja.

On kiva päästä taas tutulle areenalle Tapiolan urheilupuistoon. En ole pelannutkaan siellä sitten kauden 2018, jolloin siirryin Kotkaan, Mäkijärvi selvittää.

Vaikka kasvattajaseura onkin, ei Mäkijärveltä riitä nyt tunteita Honkaa kohtaan.

KTP on nyt kotini, ja sen puolesta taistellaan, on pelimies todennut ennenkin ja vakuuttaa, että KTP lähtee hakemaan Espoosta pinnoja.

Helppoa ei Hongan kukistaminen varmastikaan ole. Myös isännille pisteet kelpaavat. Kotijoukkueella on vielä pienet mahdollisuudet selviytyä kuuden parhaan mestaruussarjaan. Oljenkorsi on kuitenkin kovin ohut. Honka on nyt liigan seitsemäntenä viisi pistettä HIFK:n takana. Pelejä espoolaisilla on neljä jäljellä.

Espoon jääminen alempaan loppusarjaan olisi itse asiassa yksi Veikkausliigan suurimmista yllätyksistä. Ennen sarjan alkua Hongan paikkaa ylemmässä loppusarjassa pidettiin lähestulkoon varmana, ja sille povattiin jopa mitalia.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kotkassa Honka perusti pelinsä pallonhallintaan. Vierailija juoksutti KTP:ta perässään lainaamatta sille palloa, ja voittonsa Espoo varmisti jo ensi jakson kahdella maalilla.

Hongan maalisuhde on tällä hetkellä 25–27. Itse tehtyjen maalien määrä on liigan neljänneksi paras, ja omiin on päästänyt enemmän vain KTP (33).

Honka menetti hiljattain 17-vuotiaan Niklas Pyyhtiän kansainvälisille kentille Italian Serie A:n Bolognaan. Nuorukainen on TPS:n kasvatti, joka viivähti vain vajaan kauden Espoossa. Kotkan kohtaamisessa toukokuussa Pyyhtiä (keskellä) oli vieraiden parhaimmistoa, vaikka joutuikin ajoittain kotkalaispelaajien, Aleksi Tarvosen (vasemmalla), Matias Lindforsin, Niklas Leinosen ja Asier Arranzin, muodostamaan sumppuun.

Kansallisten ja kansainvälisten siirtoikkunoiden sulkeutuessa Hongassa tehtiin muutamia merkittäviä pelaajakauppoja. Nuori turkulaistaustainen Niklas Pyyhtiä (17) matkasi Italian Serie A:n Bolognaan, ja 19-vuotias kolumbialainen Juan Alegria otti suunnakseen Glasgow Rangersin Skotlannissa.

Hieman ennen näitä ulkomaan siirtoja Honka oli saavana osapuolena, kun brasilialainen Luis Henrique (23) vaihto HJK:n sinivalkoisen raitapaidan Espoon keltamustaan. Brassi on nyt pelannut uudessa joukkueessa kolme matsia ja tehnyt niissä kaksi maalia.

KTP pääsee lauantain kamppailuun ilman loukkaantumishuolia. Antti Mäkijärvikin on terveenä. Hän on ollut mukana Kotkan 17 ottelusta kolmessatoista.

Ei minulla mitään isoja vaivoja ole ollut, ja toivottavasti niitä ei tulekaan. Olisi hienoa päästä nyt loppukaudesta pelaamaan säännöllisemmin, Mäkijärvi toteaa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen (7.5.2021): FC KTP–FC Honka 1–3 (0–2), maalit, KTP: Anton Eerola, Honka: Demba Savage 2, Lucas Kaufmann.

Kokoonpanot, KTP: Anton Lepola; Pierre-Daniel Nguinda (Antti Mäkijärvi), Michael Ogungbaro, Ingo van Weert, Fran Alvarez; Matias Lindfors, Niklas Leinonen (David Ramadingaye), Asier Arranz, Alain Ebwelle; Johannes Laaksonen (Aleksi Tarvonen), Matias Tamminen (Anton Eerola).

Honka: Tim Murray; Nasiru Banahene, Henri Aalto, Tapio Heikkilä (Konsta Rasimus), Matias Rale; Niklas Pyyhtiä (Otso Koskinen), Lucas Kaufmann (Niilo Saarikivi), Duarte Tammilehto, Edmund Arko-Mensah (Rui Modesto); Darren Smith (Jean Marie Dongou), Demba Savage.

Hongan edellinen ottelu (28.8.2021): Honka–HIFK 0–3 (0–2), maalit: Kei Kamara 2, Sakari Mattila.

Hongan kokoonpano: Tim Murray; Daniel Hatakka, Ville Koski, Henri Aalto; Muati Modesto (Nasiru Banahene), Izunna Uzochukwu (Konsta Rasimus), Jerry Voutilainen, Jonas Levänen (Edmund Arko-Mensah); Otso Koskinen (Darren Brown), Lucas Kaufmann, Luis Henrique (Niilo Saarikivi).

HJK:sta Honkaan siirtynyt brassikärki Luis Henrique onnistui elokuun puolivälissä heti uudessa seurassaan maalinteossa SJK:ta vastaan. Sen jälkeen mies on onnistunut toisenkin kerran Maarianhaminassa.

Veikkausliigaa:

FC Honka (Espoo) – FC KTP Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 11.9.2021 kello 17.00

FC KTP – Seinäjoen Jalkapallokerho Arto Tolsa Areenalla tiistaina 14.9.2021 kello 18.30

FC KTP – Kuopion Palloseura Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.9.2021 kello 17.00

FC KTP – FC Lahti Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 22.9.2021 kello 18.30

IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arena sunnuntaina 26.9.2021 kello 18.30

Loppusarjat lokakuussa.

TEKSTI: Matti Järvinen KUVAT: Juha Tamminen ja Mikko Mäkelä

 

o Antti Mäkijärven seikkaperäisempi haastattelu julkaistiin näillä samoilla FC KTP:n verkkosivuilla 7.5.2021. Löydät jutun osoitteesta

”Kotkassa tehdään vain komeita maaleja” | KTP (fcktp.fi)