Inter tuli, näki ja voitti – KTP:n asema on tukala

By 31/08/20212021, Uutiset

FC Interin Benjamin Källman (vasemmalla) luokiteltiin vieraiden parhaaksi, kun turkulaisjoukkue haki Veikkausliigan ottelusta Kotkasta täyden pistepotin 3–0 voitolla. KTP:n Rico Finnäs uurasti hyvin Kotkan puolustuksessa.

Ei ollut KTP:lla paljon jakoa Turun Interiä vastaan Veikkausliigan ottelussa Arto Tolsa Areenalla tiistaina. Taukotilanne 0–1 kääntyi toisella jaksolla ripeästi 0–3:een, ja peli oli sillä selvä. Lopun rangaistuspotkumaali KTP:lle oli kosmetiikkaa. Näin ollen tilanne sarjataulukossa käy KTP:lle yhtä vaikeammaksi.

Pelin kertoimet erään veikkaustoimiston mukaan olivat: KTP:n voitto 12,00 ja Turun voitto 1,24, joten aika selvät olivat lähtökohdat – eivätkä luvut olleet väärät.

OTTELURAPORTIN TARJOAA MCDONALD’S

Interin ammattimainen ote ja hyökkäävä sekä aggressiivinen pelityyli tulivat heti alusta asti selväksi. Joukkueen tavaramerkki on kautta aikain ollut ärhäkkyys ja hyvä asenne. Joukkueelle on myös paljon panosta; toinen sija on seuran omissa käsissä, jos siis oletetaan, että HJK on varma mestari.

Jo 9. minuutilla tuore sopimuspelaaja Petteri Forsell tuli vahvasti läpi, keskitti, mutta hyökkääjien pusku meni hieman yli. 13.minuutilla KTP:n nopea Alain Ebwelle teki puolestaan saman tempun, ampui etunurkkaan, mutta Henrik Moisander vieraiden maalissa oli parempi.

Turku pelasi kuten odotettua Forsellin kautta. Kaikesta näki, että hänestä Inter on saanut hyvän vahvistuksen ja ennestään vahvaan hyökkäyspäähän. Kaiken kaikkiaan ensimmäisellä jaksolla pelattiin kovaa, mutta säästyttiin varoituksilta.

Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin sitten avausmaali: Aleksi Paananen syötti nopeassa vastahyökkäyksessä Benjamin Källmanin läpi, ja näin syntyi miehen kauden kahdeksas liigamaali. Ensimmäinen jakso oli muutoin aika tasainen, jopa pallonhallinta taisi mennä aika yksiin. Naapuri vain oli tehokkaampi maalin edessä.

Paavo Voutilainen (etualalla) urakoi KTP:n puolustuksessa, ja Turun tuore hankinta Petteri Forsell esiintyi näyttävästi Interin hyökkäysten rakentelussa.

Toinen jakso alkoi ilman vaihtoja, ja Turun parilla kulmurilla. 52. minuutilla KTP:n pelaajat jäivät ihmettelemään varoituksia ja Turku iski nopeasti 0–2; vasemmalta tultiin nopeasti, KTP ei ehtinyt mukaan, ja Furuholm teki läheltä vieraiden toisen osuman.

Kaikesta paistoi Interin halu tehdä maaleja ja myös tehokkuus hyökkäyspäässä – ja mikäs oli, kun Forsell rakensi peliä hyvin. Myös koripallosta tuttu ”give and go”, anna ja mene-peli, oli Forsellin hallussa; syöttö, läpijuoksu ja napakka laukaus, jonka Lepola kuitenkin torjui.

Puolessa välissä jaksoa peli tuntui ”sulle mulle”-peliltä: matsi oli tavallaan jo ratkennut, eikä KTP pystynyt Interin hallitessa saamaan aikaan oikein mitään kiriä. Paremmalleen ei voinut mitään.

Sitten 71 minuutilla Forsell kipitti laidasta, kova syöttö maalin eteen ja vaihdosta kentälle tullut Matias Ojala teki 0–3.

KTP:n espanjalaiskärki Juan Esnáider esitti Inter-pelissä ilma-akrobatiaa, mutta maalinteossa mies ei onnistunut. Rangaistuspotkun hän kotijoukkueelle toki hankki, ja siitä Asier Arranz iski päätöslukemat 1–3.

Runsaat 1000 katsojaa oli jo tyytynyt selvään peliin, kun 78. minuutilla KTP sai rangaistuspotkun. KTP:n Juan Asnáider kaadettiin maalin edessä. Tuomitun pilkun Asier Arranz toimitti Turun maalivahti Henrik Moisanderin käsien kautta verkkoon.

Jos ei ensimmäisellä jaksolla varoituksia annettu, niin toisella jaksolla erotuomari Oskari Hämäläinen jakoi niitä sitäkin enemmän (1–5 vieraille). Varoituksetkin kertovat Interin ärhäkkäästä pelityylistä – kaikin tavoin selvässä pelissä. Pallonhallinta koko ottelussa oli niukasti KTP:lle 54–46.

Vaihdossa kentälle toisella jaksolla tullut Tiquinho pelasi pirteästi haastaen yksi vastaan yksi-tilanteissa naapuria kovasti.

– Olihan meillä hyviäkin hyökkäyksiä. Tulokset eivät vain puhu sen puolesta, mutta olemme me menossa eteenpäin, painotti kotijoukkueen Antti Mäkijärvi. Hän kertoi KTP:n päässeen harjoittelemaan yhdessä vain kolme kertaa tuoreimman koronakaranteenin jälkeen.

KTP:lla on Veikkausliigassa edessä vajaan kahden viikon mittainen maaottelutauko. Sillä on runkosarjassa viisi peliä jäljellä, joista kolme kotona. Loppusarjat käynnistyvät lokakuussa, ja ne matsit tuovat vielä viisi lisämahdollisuutta pistetilin kartuttamiseen.

Ihan hukassa ei ollut KTP:kaan tappiosta huolimatta. Muun muassa Alain Ebwelle pääsi hätyttelemään Henrik Moisanderin vartioimaa Inter-maalia. Muut pelaajat vasemmalta Aleksi Tarvonen, Martti Haukioja ja Alejandro Sanz.

Maalit:

30 min. 0–1 Benjamin Källman: KTP menetti pallon omalla hyökkäysalueella, ja Inter lähti nopeaan vastaiskuun. Petteri Forsell syötti Aleksi Paanaselle, joka vapautti Källmanin läpiajoon. Anton Lepola pääsi turkulaisen laukauksen eteen muttei niin, että siitä olisi tullut täysosuman estänyt torjunta.

53 min. 0–2 Timo Furuholm: Diawandou Diagne menetti taistelun pallosta KTP:n maalista katsottuna oikealla. Jesper Engström keskitti Kotkan maalille, jossa Furuholm runnoi pallon väkisin verkkoon.

73 min. 0–3 Matias Ojala: Inter sahasi KTP:n puolustuksen hajalle, ja loppuviimeeksi Forsellin syöttö vapautti Ojalan maalintekoon.

80 min. 1–3 rp. Asier Arranz: hetkeä aikaisemmin peliin vaihdettu Tiquinho purjehti taitavasti Interin rankkarialueelle. Syöttö tavoitti Juan Esnáiderin, jonka Turun puolustus joutui torppaamaan kumoon. Arranzin voimalaukaus pilkulta painui vastustamattomasti verkkoon.

Kokoonpanot, KTP: Anton Lepola; Diawandou Diagne (85. Matias Paavola), Mohamadou Sissoko, Paavo Voutilainen, Rico Finnäs; Antti Mäkijärvi (68. Johannes Laaksonen), Michael Ogungbaro (85. Thomas Agyiri), Asier Arranz (85. Niklas Leinonen); Aleksi Tarvonen (75. Tiquinho), Juan Esnáider, Alain Ebwelle (varoitus).

Inter: Henrik Moisander; Lassi Järvenpää (varoitus), Rick Ketting, Martti Haukioja; Alejandro Sanz, Aleksi Paananen (64. Matias Ojala), Anthony Annan (varoitus), Jesper Engström; Timo Furuholm (varoitus), Benjamin Källman (varoitus, 86. Taiki Kagayama), Petteri Forsell (90+2. Jasper Yrjas).

Tilastot (KTP ensin mainittuna): laukaukset 6–16, kohti maalia 4–9, rikkeet 9–12, paitsiot 1–1, kulmapotkut 2–2, keltaiset kortit 1–5 (yksi keltainen kortti Interin vaihtopenkille), punaiset kortit 0–0, torjunnat 6–2.

RuutuPlussan Tähtipelaajat: 3 tähteä Benjamin Källman Inter, 2 tähteä Timo Furuholm Inter, 1 tähti Asier Arranz KTP.

Tuomaristo: erotuomari Oskari Hämäläinen, avustavat Sami Nykänen, Turkka Valjakka. Yleisöä: 1056.

Veikkausliigaa:

FC Honka (Espoo) – FC KTP Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 11.9.2021 kello 17.00

FC KTP – Seinäjoen Jalkapallokerho Arto Tolsa Areenalla tiistaina 14.9.2021 kello 18.30

FC KTP – Kuopion Palloseura Arto Tolsa Areenalla lauantaina 18.9.2021 kello 17.00

FC KTP – FC Lahti Arto Tolsa Areenalla keskiviikkona 22.9.2021 kello 18.30

IFK Mariehamn – FC KTP Wiklöf Holding Arena sunnuntaina 26.9.2021 kello 18.30

Loppusarjat lokakuussa.

TEKSTI: Jukka Lopperi KUVAT: Mikko Mäkelä